GfK

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
GfK
TipSocietate pe acțiuni europeană  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
Țara Germania
 Țările de Jos
 Belgia
 Luxemburg  Modificați la Wikidata
SediuNürnberg
IndustrieCercetarea pieței  Modificați la Wikidata
Angajați8.232[1]  Modificați la Wikidata ()
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
canal YouTube

GfK (acronim din germană de la Gesellschaft für Konsumforschung, Societate pentru Cercetarea Consumului) este o companie de cercetare de piață din Germania înființată în anul 1934. La ora actuală are drept formă de societate „SE” (societate europeană).

Grupul GfK este pe locul 4 în clasamentul mondial al companiilor de cercetare de piață[2].

Grupul are mai mult de 10.000 de angajați și 115 subsidiare situate în peste 100 de țări[2]. În anul 2006 GfK a obținut venituri de 1,1 miliarde de euro [3].

Compania GfK este prezentă și în România, din anul 1992[4], unde a avut o cifră de afaceri de 2,5 milioane euro în anul 2005 [5].

Activitățile grupului sunt structurate în cinci segmente: Custom Research - cercetare cantitativă și calitativă ad-hoc pentru o arie largă de ramuri industriale (bunuri de larg consum, telecomunicații și IT, finanțe, desfacere cu amănuntul, turism, auto, bunuri industriale), Consumer Tracking - cercetare continuă pentru bunuri de larg consum, Retail and Technology - cercetare continuă pentru bunuri de folosință îndelungată, Media - cercetare calitativă și cantitativă a consumului de produse media și Healthcare – cercetare calitativă și cantitativă în toate domeniile medicale[necesită citare].

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]