VH1

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
VH1
VH1 logonew.svg
VH-1 Logo
Data lansării Statele Unite 1 ianuarie 1985
Uniunea Europeană 1994
Proprietar Viacom
Format imagine 576i 16:9 SDTV
Slogan Watch and discuss.
Acoperire  România
Ungaria Ungaria
Cehia Cehia
Slovacia Slovacia
Sedii  România, Regatul Unit Regatul Unit
Canale înrudite MTV, MTV Hits, VH1 Classic,MTV Rocks
Pagină oficială Statele Unite http://www.vh1.com/
Uniunea Europeană http://www.mtv.tv/shows/channel/VH1/
Satelit
Focus Sat
RCS & RDS
Cablu
UPC
RCS & RDS
NextGen

VH1 Europa este un post de televiziune muzicală deținut de Viacom International Networks Europe, bazat pe canalul american cu același nume. Această versiune a VH1 America este foarte diferită, chiar dacă nu a încetat niciodată a fi un canal de muzică, difuzând foarte multe emisiuni muzicale.

A apărut pentru prima dată în 1994, în Marea Britanie, iar versiunea respectivă a fost difuzată ulterior în toată Europa. Versiunea originală pan-europeană a fost lansată în 2002, devenind un post TV separat față de versiunea britanică (VH1 UK).

Programare[modificare | modificare sursă]

Versiunea Europeană a VH1 este foarte diferită de cea cea americană, chiar da n-a încetat a fi un canal de muzică. VH1 Europe acoperă multe stiluri de muzică, videoclipurile datând din anii '70 până în ziua de azi. Aceste videoclipuri sunt difuzate cu ajutorul librăriei de muzică a canalului MTV Europe.

Semnalul Pan-European[modificare | modificare sursă]

Din 5 august 2010,multe dintre semnalele VH1 dau aceleași programe, cu altă publicitate. Începând cu această dată, VH1 începe să difuzeze primele reclame,astfel urmărind trend-ul regional al revânzătorilor (companiile de cablu) ca să se difuzeze reclame în limba specifică și din acea țară. Cover-up-ul aspectului regional al VH1 a fost mai puțin agresiv deoarece nu a avut reclame și programe de teleshopping. VH1 acum permite de a se suprapune reclamele sale cu cele regionale. Asta crește venitul de un procentaj adițional și el nu poate crește audiența scăzută care o are acest canal pe market-ul TV.

Vezi și[modificare | modificare sursă]