VH1

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
VH1
VH1 logonew.svg
Data lansării Statele Unite 1 ianuarie 1985
Uniunea Europeană 1994
Proprietar Viacom
Format imagine 576i 16:9 SDTV
Slogan Watch and discuss.
Acoperire  România
Ungaria Ungaria
Republica Cehă Cehia
Slovacia Slovacia
Sedii  România, Regatul Unit Regatul Unit
Canale înrudite MTV, MTV Hits, VH1 Classic , Nickelodeon ,MTV Rocks
Pagina oficială Statele Unite http://www.vh1.com/
Uniunea Europeană http://www.mtv.tv/shows/channel/VH1/
Acces
Satelit
Focus Sat
RCS & RDS

VH1 Europa este un post de televiziune muzicală deținut de Viacom International Networks Europe, bazat pe canalul american cu același nume. Această versiune a VH1 America este foarte diferită, chiar dacă nu a încetat niciodată a fi un canal de muzică, difuzând foarte multe emisiuni muzicale.

A apărut pentru prima dată în 1994, în Marea Britanie, iar versiunea respectivă a fost difuzată ulterior în toată Europa. Versiunea originală pan-europeană a fost lansată în 2002, devenind un post TV separat față de versiunea britanică (VH1 UK).

Programare[modificare | modificare sursă]

Versiunea Europeană a VH1 este foarte diferită de cea cea americană, chiar da n-a încetat a fi un canal de muzică. VH1 Europe acoperă multe stiluri de muzică, videoclipurile datând din anii '70 până în ziua de azi. Aceste videoclipuri sunt difuzate cu ajutorul librăriei de muzică a canalului MTV Europe.

Semnalul Pan-European[modificare | modificare sursă]

Din 5 august 2010,multe dintre semnalele VH1 dau aceleași programe, cu altă publicitate. Începând cu această dată, VH1 începe să difuzeze primele reclame,astfel urmărind trend-ul regional al revânzătorilor (companiile de cablu) ca să se difuzeze reclame în limba specifică și din acea țară. Cover-up-ul aspectului regional al VH1 a fost mai puțin agresiv deoarece nu a avut reclame și programe de teleshopping. VH1 acum permite de a se suprapune reclamele sale cu cele regionale. Asta crește venitul de un procentaj adițional și el nu poate crește audiența scăzută care o are acest canal pe market-ul TV.