Fereastra secretă

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Fereastra secretă
Secret Window

Afișul filmului.
Titlu originalSecret Window
RegizorDavid Koepp
ScenaristStephen King (romanul),
David Koepp
Bazat peSecret Window, Secret Garden[*][[Secret Window, Secret Garden (book by Stephen King)|​]]  Modificați la Wikidata
ProducătorGavin Polone
Ezra Swerdlow
DistribuitorColumbia Pictures
MuzicaPhilip Glass
Geoff Zanelli
DistribuțieJohnny Depp
John Turturro
Maria Bello
Timothy Hutton
Premiera12 martie 2004
Durata96 minute
ȚaraStatele Unite ale Americii
Filmat înMontréal  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiNew York  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românăsubtitrat
Buget40 milioane $
Încasări92,9 milioane $
Website oficialhttp://www.sonypictures.com/movies/secretwindow
Prezență online

Pagina Cinemagia

Fereastra secretă (Secret Window) este un film thriller psihologic din 2004 în care interpretează actorii Johnny Depp și John Turturro. A fost scris și regizat de David Koepp, pe baza nuvelei Fereastra secretă, grădina secretă (Secret Window, Secret Garden) de Stephen King. Muzica filmului a fost scrisă de Philip Glass și Zanelli Geoff. Povestirea a apărut în colecția lui King Four Past Midnight. Filmul a fost lansat pe 12 martie 2004 de Columbia Pictures.

Povestea[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Scriitorul de succes Mort Rainey (Johnny Depp) suferă o pauză psihotică când o prinde pe soția sa Amy (Maria Bello) în pat cu un alt bărbat (Timothy Hutton). Până la finalizarea divorțului se retragere în cabina sa din orășelul de la țară Tashmore Lake aflat în nordul statului New York. Depresiv și suferind de lipsă de inspirație ca scriitor, Mort se întâlnește într-o zi cu misteriosul John Shooter (John Turturro). John Shooter este un producător de lactate din Mississippi care îl acuză de plagiat. John își lasă manuscrisul său Sowing Season (Sezonul însămânțării) despre care pretinde că a fost copiat. Mort nu este de acord cu ideea lui Shooter și, fiind bolnav psihic, aruncă cartea departe, dar doamna care făcea curățenie îl scoate din coșul de gunoi și i-l dă înapoi. Curios, Mort citește povestea și este surprins să descopere numeroase asemănări cu propria sa poveste Secret Window (Fereastra secretă).

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Maria Bello

Note[modificare | modificare sursă]


Legături externe[modificare | modificare sursă]