1922 (film)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
1922
1922 (2017 film).png
RatingRating.gif
Genfilm de groază  Modificați la Wikidata
RegizorZak Hilditch  Modificați la Wikidata
Bazat pe1922[*]  Modificați la Wikidata
DistribuitorNetflix  Modificați la Wikidata
Director de imagineBen Richardson[*]  Modificați la Wikidata
MuzicaMike Patton[*]  Modificați la Wikidata
DistribuțieThomas Jane
Neal McDonough
Molly Parker[*]
Brian d'Arcy James[*]  Modificați la Wikidata
Premiera  Modificați la Wikidata
Durata101 min.  Modificați la Wikidata
ȚaraStatele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiNebraska  Modificați la Wikidata
Limba originalălimba engleză  Modificați la Wikidata
Prezență online
Internet Movie Database
Rotten Tomatoes
AlloCiné
Metacritic

1922 este un film american dramatic de groază din 2017 regizat de Zak Hilditch. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Thomas Jane și Neal McDonough. Este bazat pe o povestire omonimă de Stephen King publicată în colecția Full Dark, No Stars. A avut premiera la 20 octombrie 2017.[1]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Wilfred "Wilf" James (Thomas Jane) merge într-un hotel din oraș pentru a-și scrie confesiunea despre o crimă comisă în 1922.

În 1922, James era un fermier care locuia în Hemingford Home, Nebraska împreună cu soția sa, Arlette (Molly Parker) și cu fiul său, Henry (Dylan Schmid) de 14 ani. Wilf și Arlette se ceartă cu privire la soarta unor terenuri moștenite recent. Arlette vrea să le vândă complet pentru a deschide un magazin de îmbrăcăminte în Omaha. Perechea ajunge să discute despre divorț, iar Arlette afirmă că Henry va veni cu ea la oraș. Wilf decide să-l convingă pe fiul său să-l ajute s-o ucidă pe Arlette ca s-o împiedice să ia băiatul cu ea, ținând cont de faptul că Henry este îndrăgostit de o vecină, Shannon (Kaitlyn Bernard). Henry este de acord în cele din urmă.

James pretinde că este de acord cu vânzarea pământurilor, lăudând-o pe Arlette. Arlette decide să sărbătorească și se îmbată. După ce o duc în pat, fiind foarte beată, Wilf și Henry o ucid cu intenția de a o îngropa într-unul din câmpurile de porumb. Cu toate acestea, Henry leșină, iar James decide să-i arunce cadavrul într-o fântână părăsită de lângă casă. A doua zi, aruncă și o vacă în fântână, pentru a avea un motiv pentru umplerea fântânii cu pământ. Cu toate acestea, șeriful Jones (Brian d'Arcy James) are suspiciuni ca urmare a dispariției femeii. Îl întreabă pe Wilf despre Arlette, iar Wilf afirmă că ea și-a umplut o valiză cu haine și a plecat la oraș.

Henry devine izolat și tăcut, îngrijorând-o pe prietena sa Shannon. Asta pentru că începe să-i pară rău de crima comisă. Mai târziu, Shannon ajunge să fie însărcinată. Ea este trimisă la o instituție religioasă până când copilul se va naște pentru a-i fi luat. Henry, cu toate acestea, fuge împreună cu Shannon, lăsându-l pe Wilf singur.

Pe măsură ce trece iarna, casa lui Wilf rămâne fără acoperiș și este infestată cu șobolani și mâna îi este infectată. El o vede pe soția sa moartă, care îi spune despre seria de jafuri ale lui Henry cu Shannon, sub numele de "Bandiții îndrăgostiți". Dar Shannon este împușcată și pierde copilul. Văzând că Shannon a murit în dimineața următoare, Henry se sinucide.

Mâna lui Wilf este amputată și se găsește un corp neidentificat, care poate fi al lui Arlette. Trupul lui Henry este livrat lui Wilf, unde, ca și cel al lui Arlette, este plin de mușcături de șobolan. Wilf încearcă să vândă terenul tatălui lui Shannon (Neal McDonough), care îl gonește. Se mută la oraș, dar este întotdeauna urmărit de șobolani.

Anii trec, iar în 1930 Wilf își scrie mărturisirea. În acest timp, șobolanii s-au infiltrat în camera sa și apar cei trei morți, Arlette, Henry și Shannon. Henry, care are un cuțit în mână, afirmă apoi că moartea lui Wilf va fi rapidă.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Primire[modificare | modificare sursă]

1922 a avut parte de recenzii pozitive. Pe Rotten Tomatoes are un scor de 88%.[2] John DeFore de la The Hollywood Reporter a afirmat că "filmul nu este foarte înfricoșător dar, în schimb, descrie suferința protagonistului său ca un putregai lent."[3]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Netflix Sets Premiere Date for Stephen King's '1922'; First Images - Bloody Disgusting”. Bloody-disgusting.com. Accesat în . 
  2. ^ „1922 (2017)”. Rotten Tomatoes. Accesat în . 
  3. ^ DeFore, John (). '1922': Film Review | Fantastic Fest 2017”. The Hollywood Reporter. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]