Vise și coșmaruri: Poveștile lui Stephen King

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Vise și coșmaruri: Poveștile lui Stephen King
Genserial de antologie[*]
serial de televiziune dramatic[*]
serial TV de groază[*]
serial de televiziune fantastic[*]
film bazat pe literatură[*]  Modificați la Wikidata
Creator(i)Stephen King  Modificați la Wikidata
Regizor(i)Rob Bowman  Modificați la Wikidata
ActoriTom Berenger  Modificați la Wikidata
Țară de origine Statele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Limbă(i)limba engleză  Modificați la Wikidata
Nr. de sezoaneModificați la Wikidata
Nr. de episoadeModificați la Wikidata
Producție
Perioadă de difuzare[1]
Difuzare
Canal originalTNT  Modificați la Wikidata
Cronologie

Vise și coșmaruri: Poveștile lui Stephen King[2][3] (în engleză Nightmares & Dreamscapes: From the Stories of Stephen King) este o serie antologică de opt episoade produse TNT, bazate pe povestiri scrise de autorul american Stephen King.

A avut premiera pe 12 iulie 2006 și ultimul episod a fost transmis la 2 august 2006. Deși majoritatea sunt din colecția cu același nume, există câteva povestiri din diferite colecții ale lui King. Un trailer care a confirmat lansarea pe DVD a seriei a fost disponibil în octombrie 2006. Serialul a fost filmat în întregime în Melbourne, Australia.

Producție[modificare | modificare sursă]

Episoadele bazate pe povestiri din colecția Vise și coșmaruri sunt "Umney's Last Case", "You Know They Got a Hell of a Band", "The End of the Whole Mess", "The Fifth Quarter" și "Crouch End".

Restul episoadelor sunt adaptări ale povestirilor "The Road Virus Heads North" and "Autopsy Room Four", adunate în Everything’s Eventual și „Battleground” din antologia Night Shift . Printre vedetele care apar înserie se numără Tom Berenger, William H. Macy, Kim Delaney, Steven Weber, Ron Livingston, William Hurt, Samantha Mathis, Jacinta Stapleton și Bill Barretta ultimul necreditat în rolul lui Savage Commando.

Efectele speciale ale acestei serii antologice au fost create de Jim Henson's Creature Shop.

Episoade[modificare | modificare sursă]

No. Title Directed by Original air date
1 BattlegroundBrian Henson  (2006-07-12)
Un ucigaș profesionist (William Hurt) primește un pachet de soldați siniștri de jucărie după ce l-a ucis pe directorul unei companii de jucării. 
2 Crouch EndMark Haber  (2006-07-12)
Un cuplu proaspăt căsătorit (Claire Forlani, Eion Bailey) pleacă în luna de miere la Londra doar pentru a se pierde în Crouch End, un oraș notoriu care poate fi un portal către o altă dimensiune. 
3 Umney's Last CaseRob Bowman  (2006-07-19)
După moartea fiului său, un scriitor (William H. Macy) se introduce ca personaj într-o povestire și forțează personajul său principal, un detectiv hardboiled din anii 1930 (jucat tot de Macy), să schimbe locul cu el. 
4 The End of the Whole MessMikael Salomon  (2006-07-19)
În ultimele sale momente, un cunoscut regizor (Ron Livingston) repornește un experiment al fratelui său genial (Henry Thomas) pentru a pune capăt violenței mondiale - dar cu un cost oribil. 
5 The Road Virus Heads NorthSergio Mimica-Gezzan  (2006-07-26)
Un celebru scriitor de groază (Tom Berenger) cumpără un tablou macabru pentru inspirație, doar pentru ca tabloul să înceapă să se schimbe și să corespundă cu evenimente sinistre din viața reală. 
6 The Fifth QuarterRob Bowman  (2006-07-26)
Un condamnat eliberat (Jeremy Sisto) începe o vânătoare de comori (după bani furați), punându-și în pericol familia și libertatea în acest proces. 
7 Autopsy Room FourMikael Salomon  (2006-08-02)
Mușcat de un șarpe veninos, un bărbat (Richard Thomas) cade într-o stare catatonică, despre acesta se presupune că este mort și devine martor al propriei autopsii. 
8 You Know They Got a Hell of a BandMike Robe  (2006-08-02)
Un cuplu (Kim Delaney & Steven Weber) ignora sfaturile misterioasei CeCe (Jacinta Stapleton) și se pierde într-un loc ciudat numit "Raiul Rock & Roll" prin care cutreieră fantomele legendelor Rock & Roll. 

Lansare DVD[modificare | modificare sursă]

Seria completă a fost lansată pe DVD la 26 octombrie 2006.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://dbpedia.org/resource/Nightmares_&_Dreamscapes:_From_the_Stories_of_Stephen_King, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ Vise și coșmaruri: Poveștile lui Stephen King, cinemagia.ro
  3. ^ Vise și coșmaruri: Poveștile lui Stephen King, procinema.protv.ro

Legături externe[modificare | modificare sursă]