Sari la conținut

Virus mortal (miniserial din 2020)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
The Stand
Genserial de televiziune thriller[*]
serial TV bazat pe un roman[*]
serial de televiziune post apocaliptic[*]
serial TV de groază[*]
ficțiune speculativă
serial de televiziune fantastic[*]
serial de televiziune dramatic[*]  Modificați la Wikidata
Regizor(i)Josh Boone[*][[Josh Boone (regizor de film american)|​]]  Modificați la Wikidata
ActoriWhoopi Goldberg
Alexander Skarsgård
James Marsden
Odessa Young[*][[Odessa Young (actriță australiană)|​]]
Jovan Adepo[*][[Jovan Adepo (British-American actor)|​]]
Amber Heard
Owen Teague
Henrique Zaga[*][[Henrique Zaga (actor brazilian)|​]]
Brad William Henke[*][[Brad William Henke (actor american)|​]]
Greg Kinnear
Irene Bedard[*][[Irene Bedard (actriță americană)|​]]
Nat Wolff[*]
Eion Bailey[*]
Heather Graham
Katherine McNamara[*]
Fiona Dourif[*][[Fiona Dourif (actriță americană)|​]]
Natalie Martinez[*][[Natalie Martinez (American actress and model)|​]]
Hamish Linklater[*][[Hamish Linklater (actor american)|​]]
Daniel Sunjata[*]
Ezra Miller  Modificați la Wikidata
Țară de origine Statele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Limbă(i)limba engleză  Modificați la Wikidata
Nr. de sezoaneModificați la Wikidata
Nr. de episoadeModificați la Wikidata
Producție
Producător(i) executiv(i)Josh Boone[*][[Josh Boone (regizor de film american)|​]]
Roy Lee[*][[Roy Lee (producător de film american)|​]]
Richard P. Rubinstein[*][[Richard P. Rubinstein (producător de film american)|​]]  Modificați la Wikidata
LocColumbia Britanică  Modificați la Wikidata
Perioadă de difuzare
Difuzare
Canal originalParamount+
HBO  Modificați la Wikidata

The Stand (cu sensul de Înfruntarea)[1][2] este un miniserial TV din 2020 regizat de Josh Boone bazat pe romanul Apocalipsa (The Stand) de Stephen King.[3] Primul episod a avut premiera la 17 decembrie 2020 pe canalul CBS All Access.[4]

Povestea[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

O nouă formă de gripă a scăpat dintr-un laborator secret al guvernului SUA, iar pandemia a distrus 99% din omenire. Apare omul negru, care acum își spune Randall Flagg și este considerat mesagerul diavolului. El începe să adune în jurul lui rămășițele umanității în Las Vegas, Nevada. Dar mai sunt și alți oameni, cei care o urmează pe Mama Abagail, o femeie de o sută opt ani, care îi cheamă pe oameni în visele lor, îndeplinind voia lui Dumnezeu. Adunați într-unul din orașele de provincie americane, Boulder, Colorado, acești oameni organizează "Zona Liberă" și se pregătesc să scape lumea de Flagg.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Personaje principale[modificare | modificare sursă]

Personaje secundare[modificare | modificare sursă]

Invitați speciali[modificare | modificare sursă]

Stephen King apare cameo în ep. 4 "The House of the Dead" într-o reclamă Hemingford Home.

Episoade[modificare | modificare sursă]

Nr.Titlu [5][6]Regizat deScenariu de [5]Data lansării [7]
1 „The End” Josh BooneJosh Boone & Benjamin Cavell  (2020-12-17)
2 „Pocket Savior” Tucker GatesJosh Boone & Benjamin Cavell  (2020-12-24)
3 „Blank Page” Danielle Krudy & Bridget Savage ColeJill Killington & Owen King  (2020-12-31)
4 „The House of the Dead” Danielle Krudy & Bridget Savage ColeJill Killington & Owen King și Benjamin Cavell & Eric Dickinson  (2021-01-07)
5 „Fear and Loathing in New Vegas” Chris FisherJill Killington & Knate Lee  (2021-01-14)
6 „The Vigil” Chris FisherJill Killington & Knate Lee  (2021-01-21)
7 „The Walk” Vincenzo NataliOwen King  (2021-01-28)
8 „The Stand” Vincenzo NataliBenjamin Cavell & Taylor Elmore  (2021-02-04)
9 „Coda: Frannie in the Well” Josh Boone[3]Poveste de: Stephen King
 (2021-02-11)

Producție[modificare | modificare sursă]

La 31 ianuarie 2011, s-a anunțat că Warner Bros. Pictures și CBS Films vor dezvolta un film cinematografic bazat pe romanul lui Stephen King, The Stand.[8] La 12 august 2011, s-a anunțat că David Yates a fost angajat să regizeze și Steve Kloves să scrie scenariul.[9] La 21 octombrie 2011, s-a anunțat că Ben Affleck va fi regizorul și scenaristul în locul lui Yates și Kloves,[10] s-a afirmat de asemenea că în locul filmului va fi produsă o miniserie.[11] La 23 august 2013, s-a anunțat că Scott Cooper îl va înlocui pe Affleck ca scenarist și regizor. Dave Kajganich a scris prima variantă a scenariului.[12] Cu toate acestea, la 25 februarie 2014, s- a anunțat că Josh Boone era în discuții pentru a rescrie și regiza filmul.[13] Mai târziu, el a dezvăluit că îl dorește pe Christian Bale în rolul lui Randall Flagg și pe Matthew McConaughey pentru rolul lui Stu Redman. Până la 10 septembrie 2014, scenariul a fost finalizat și miniseria a intrat în faza de pre-producție.[14]

La 5 iunie 2015, s-a anunțat că Warner Bros. și CBS Films negociau cu Showtime mai degrabă pentru o miniserie TV decât pentru un film cinematografic, cu Boone ca scenarist și regizor al miniseriei, iar filmările erau planificate la începutul anului 2016. Miniseria cu opt părți îi va permite astfel lui Boone să cuprindă cât mai mult povestea din cartea lui S. King decât un film de trei ore. În plus, se aștepta ca S. King să participe la un anumit nivel alături de producătorii Roy Lee și Jimmy Miller.[15] Cu toate acestea, la 2 februarie 2016, proiectul a fost întrerupt și drepturile returnate către CBS Films.[16] Pe 25 septembrie 2017, King a declarat într-un interviu că o serie de televiziune extinsă va fi produsă pentru Showtime sau CBS All Access.[17] La 30 ianuarie 2019, s-a anunțat că CBS All Access a comandat un sezon de zece episoade cu Boone și Ben Cavell ca scenaristi și producători executivi, iar Boone ca regizor. Lee, Miller și Richard P. Rubinstein vor servi ca producători executivi, Will Weiske și Miri Yoon vor servi ca producători co-executivi și Owen King ca producător.[18] La 1 august 2019, s-a anunțat că Knate Lee și Jill Killington vor fi producători[19] și că episodul final va fi scris de King, care va conține un nou final, „care îi va face pe fani să zumzăie”.[20]

La 21 iunie 2019, s-a anunțat că James Marsden, Amber Heard, Whoopi Goldberg, Greg Kinnear, Odessa Young și Henry Zaga au fost luați în considerare pentru distribuția miniseriei.[21] La 8 iulie 2019, s-a anunțat că Marilyn Manson a fost distribuit într-un rol nedezvăluit.[22] La 1 august 2019, s-a anunțat că Marsden, Heard, Young și Zaga au fost repartizați oficial în roluri principale.[19] În septembrie 2019, s-a anunțat că Goldberg, Jovan Adepo, Owen Teague, Brad William Henke, Daniel Sunjata și Alexander Skarsgård au fost distribuiți în roluri principale.[23][24] În octombrie 2019, s-a anunțat că Nat Wolff, Eion Bailey, Katherine McNamara, Hamish Linklater, Heather Graham și Kinnear au fost distribuiți în roluri nedivulgate.[25][26][27][28] La 31 ianuarie 2020, s-a anunțat că Fiona Dourif a fost distribuită într-un rol nedivulgat.[29]

Filmările principale au început la 16 septembrie 2019 și s-au terminat la 11 martie 2020 Vancouver, Columbia Britanică, Canada.[30]

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ Traducere de Mihai Moroiu a romanului The Stand ca Apocalipsa pentru Editura Nemira, partea a III-a The Stand a fost tradusă ca Înfruntarea. The Stand - a lua poziție față de ceva / a sta drept, în picioare
 2. ^ Înfruntarea se referă la conflictul dintre cei conduși de mama Abagail din Boulder, Colorado și cei conduși de omul negru Randall Flagg din Las Vegas, Nevada.
 3. ^ a b Andreeva, Nellie; Petski, Denise (). „Stephen King's 'The Stand' Ordered To Series At CBS All Access From Josh Boone & Ben Cavell – TCA”. Deadline Hollywood. Arhivat din original la . Accesat în . 
 4. ^ Nemetz, Dave (). „The Stand Miniseries Lands December Premiere Date on CBS All Access”. TVLine. Arhivat din original la . Accesat în . 
 5. ^ a b „The Stand”. Writers Guild of America West. Accesat în . 
 6. ^ „The Stand”. Accesat în . 
 7. ^ „Shows A-Z - stand, the on cbsaa”. The Futon Critic. Accesat în . 
 8. ^ „Stephen King's 'The Stand' being made into feature film”. EW.com. Accesat în . 
 9. ^ Team, The Deadline; Team, The Deadline (). „Jonathan Demme Deals For Stephen King's JFK Book As Author Heats Up H'wood Again”. Accesat în . 
 10. ^ Jr, Mike Fleming; Jr, Mike Fleming (). „Ben Affleck Warner Bros Choice To Make 'The Stand'. Arhivat din original la . Accesat în . 
 11. ^ „David Yates Says He's Not Making THE STAND Because It Should Be TV Mini-Series”. web.archive.org. . Arhivat din original în . Accesat în . 
 12. ^ Jr, Mike Fleming; Jr, Mike Fleming (). „Scott Cooper Replacing Ben Affleck As Director Of Stephen King's 'The Stand'. Accesat în . 
 13. ^ Team, The Deadline; Team, The Deadline (). „Josh Boone To Direct Warner Bros' Take On Stephen King's 'The Stand'. Arhivat din original la . Accesat în . 
 14. ^ „The Stand Movie Details and Script Status from Josh Boone; Plus Lestat Movie Details”. Collider. . Accesat în . 
 15. ^ „Stephen King's 'The Stand' Poised to Add TV Miniseries at Showtime (Exclusive)”. . Accesat în . 
 16. ^ Jr, Mike Fleming; Jr, Mike Fleming (). 'The Fault In Our Stars' Helmer Josh Boone Pushes Back Stephen King's 'The Stand' To Next Direct 'Revival'. Accesat în . 
 17. ^ Buchanan, Kyle (). „Stephen King on His New Netflix Movies, It, and His Big Year”. Vulture. Accesat în . 
 18. ^ Petski, Nellie Andreeva,Denise; Andreeva, Nellie; Petski, Denise (). „Stephen King's 'The Stand' Ordered To Series At CBS All Access From Josh Boone & Ben Cavell – TCA”. Accesat în . 
 19. ^ a b Petski, Denise; Petski, Denise (). 'The Stand': James Marsden, Amber Heard, Odessa Young & Henry Zaga Set For Stephen King's CBS All Access Series”. Accesat în . 
 20. ^ Andreeva, Nellie; Andreeva, Nellie (). 'The Stand': Stephen King Writing "Continuation" To The Book For CBS All Access Limited Series Adaptation – TCA”. Accesat în . 
 21. ^ „The Stand TV Show Cast: Who's Eyed to Lead the CBS All Access Series”. Collider. . Accesat în . 
 22. ^ „Marilyn Manson on "Southern" New Album, Machine Gun Kelly, Twins of Evil Tour”. Revolver. . Accesat în . 
 23. ^ Petski, Denise; Petski, Denise (). 'The Stand': Whoopi Goldberg, Four More Join Stephen King's CBS All Access Series”. Accesat în . 
 24. ^ White, Peter; White, Peter (). 'The Stand': Alexander Skarsgård To Star In CBS All Access' Stephen King Adaptation”. Accesat în . 
 25. ^ Petski, Denise; Petski, Denise (). 'The Stand': Nat Wolff Joins CBS All Access' Stephen King Adaptation”. Accesat în . 
 26. ^ Pedersen, Erik; Pedersen, Erik (). 'The Stand': Eion Bailey, Katherine McNamara & Hamish Linklater Join CBS All Access Limited Series”. Accesat în . 
 27. ^ Petski, Denise; Petski, Denise (). 'The Stand': Heather Graham Joins CBS All Access' Stephen King Adaptation”. Accesat în . 
 28. ^ Petski, Denise; Petski, Denise (). 'The Stand': Greg Kinnear Joins CBS All Access' Stephen King Adaptation”. Accesat în . 
 29. ^ Staff, SYFY WIRE (). „Fiona Dourif reflects on Chucky, looks ahead to The Stand ... and eats cereal!”. SYFY WIRE. Accesat în . 
 30. ^ „Filming in Vancouver: Whoopi Goldberg, Amber Heard, Katherine Heigl, Stephen King, and more”. . Accesat în . 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]