Discuție Format:Blocat

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Format separat pentru blocare de conturi publice[modificare sursă]

Cred că ar trebui creat un format special pentru a-i lămuri pe cei care își fac conturi publice că nu le blocăm lor, personal, accesul la Wikipedia, doar contului. Ar trebui să folosească o adresare mai prietenoasă decât cea a acestui format. --Urzică (discuție) 2 aprilie 2011 23:34 (EEST)

Propunere[modificare sursă]

Personal, găsesc textul actual ca fiind destul de brut. Astfel, din dorința de a-l face mai prietenos, dar și mai complet, vă propun următoarea variantă:

Stop x nuvola.svg

Ne pare rău, însă am fost nevoiți să vă blocăm V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikipedia. Termen lipsește termenul. Justificare: lipsește justificarea.
Vă recomandăm să profitați de acest timp pentru a studia cu atenție politicile Wikipedia, astfel încât să puteți contribui într-un mod constructiv la enciclopedia noastră.
Vă rugăm să rețineți și faptul că această blocare nu este o pedeapsă, ci o modalitate de protejare a proiectului. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Dacă credeți că blocarea a fost nejustificată, o puteți contesta adăugând formatul {{Deblocare|Motivul pentru deblocare}} sub acest mesaj.

--Wintereu 27 august 2015 00:18 (EEST)

Ar trebui adăugat eventual că îl implorăm pe utilizatorul blocat să nu părăsească proiectul, să-l asigurăm că-i vom duce dorul și că așteptăm cu nerăbdare întoarcerea lui neîntârziată, după expirarea termenului... :( Glumesc. Sunt de acord cu reformularea, care e mai puțin dură decât mesajul actual. --Pafsanias (discuție) 27 august 2015 00:36 (EEST)
Eu zic să nu confundăm la obiect cu dură sau brut. Nu sunt de acord cu modificarea. Până la blocare sunt o sumă de avertismente care sunt cât se poate de amabile și cu îndrumări la familiarizarea cu politicile proiectului. --Silenzio (discuție) 27 august 2015 01:04 (EEST)
Nu cred că e cazul să începem cu "ne pare rău", putem păstra începutul actual. În rest eu sunt OK cu textul. Imaginea se încadrează în seria de avertismente de vandalism (toate folosesc nuvola), deci e o schimbare mai mult decât binevenită.--Strainu (دسستي‎)  27 august 2015 01:10 (EEST)
Poate ar fi utilă și introducerea unei legături către un eseu privind contestarea blocării. Experiența ne-a arătat faptul că n-au fost mulți utilizatori care au știut modul în care ar trebui formulată aceasta (ton civilizat, referire la politici și îndrumări etc.). --Wintereu 27 august 2015 01:43 (EEST)
Poate să explice cineva care este motivul acestor schimbări? Au fost discuții? S-a plâns cineva de ceva? S-a simțit cineva lezat de textul actual? Începem să facem acum modificări la formate doar fiindcă vine cineva cu o justificare de genul: Personal, găsesc textul actual ca fiind destul de brut. Adică, vom schimba funcție de impresii personale orice, oricând. Chiar nu pricep?
Exprimarea: Vă recomandăm să profitați de acest timp pentru a studia cu atenție ... o consider nelalocul ei. Astfel de îndrumări se fac la grădiniță, e prea evazivă, generală, vagă etc. De ce nu le recomandați Abecedarul să fi citit avertismentele dinaintea blocării sau Critica rațiunii pure a lui Kant să se eleveze? La formate trebuie folosit un limbaj precis, de contract, juridic, dacă doriți ... Să nu mai vorbesc despre chestia: Vă rugăm să rețineți și faptul că această blocare nu este o pedeapsă, ci o modalitate de protejare a proiectului., poate doriți să fiți mai stilat și să spuneți că blocarea nu are caracter punitiv ... etc, etc. Chiar nu sunt de acord cu astfel de schimbări, doar fiindcă cuiva i se pune pata. --Silenzio (discuție) 27 august 2015 03:11 (EEST)
Ne pare rău...' nu-mi pare rău cînd blochez un vandal tembel. ...am fost nevoiți... câți fac blocarea? Vă mulțumim pentru înțelegere, cel blocat nu are absolut nicio înțelegere. Mulțumirea e parșivă de-a dreptul, fiind pentru înțelegere, iar blocatul e negru de supărare. Doriți s-o accepte cu zâmbetul pe buze? Propuneți un text mai haios.
Am o problemă cu textul propus de la cap la coadă și cu justificarea prietenoasă, care mi se pare de-o ironie fantastică. Ce prietenie frate, când îți spun Hai, bye!?--Silenzio (discuție) 27 august 2015 03:55 (EEST)
 1. Eu vreau ca acești utilizatori (care sunt blocați) să revină la Wikipedia, să ne ceară ajutorul dacă au nevoie și să contribuie într-un mod constructiv la această enciclopedie. Vreau să știe că, pentru acest lucru, este necesar să studieze (mai bine) politicile acestui proiect. De asemenea, doresc ca ei să știe că, deși au fost blocați, suntem alături de ei spre a le oferi tot suportul de care au nevoie pentru a se integra aici și pentru a înțelege mai bine modul de funcționare al Wikipediei.
 2. Putem presupune în mod corect faptul că printre utilizatorii blocați se numără și copii, adolescenți, persoane de sex feminin. Toate aceste categorii (și nu numai) pot resimți blocarea într-un mod mai dur decât este cazul. În plus, nu cred că acești copii și adolescenți sunt obișnuiți cu limbajul de contract, juridic, de care vorbeați dumneavoastră. De aceea, consider că o astfel de formulă, mai aproape de nivelul lor și mai prietenoasă, este indicată.
 3. Repet ceea ce am afirmat mai sus. Doresc ca toți acești utilizatori blocați să se întoarcă și să o facă cu editări pozitive. Eu nu sunt dispus să renunț la nimeni.
 4. Justificarea mea nu este deloc ironică. Da, prietenie, pentru că nu este o pedeapsă. Iar ei trebuie să înțeleagă acest lucru. Nu avem nimic personal cu ei, ci cu modificările pe care le fac și care duc într-un final la blocarea lor. O asemenea decizie este, în mod evident, cât se poate de neplăcută. Astfel, le mulțumim pentru înțelegerea motivelor care au dus la o astfel de măsură.
 5. Cel blocat poate fi supărat, dezamăgit etc. Nu știm ce se întâmplă cu el, cum resimte acesta blocarea care i-a fost aplicată. Ceea ce știm este că nu vrem să-l pierdem. Textul propus este un mod de a încerca acest lucru.
 6. Sunt de acord cu păstrarea introducerii actuale. Am adăugat-o în propunere și am tăiat-o pe cealaltă. --Wintereu 27 august 2015 16:04 (EEST)
Și eu aș dori opinia lui Victor Blacus, el este administratorul care se luptă cel mai mult cu vandalii și l-aș întreba care este procentul dintre cei pe care-i blochează pe care i-ar dori înapoi în proiect? Apoi, l-aș întreba cât de bine se simte când este înjurat ca la ușa cortului de aceștia? Vedeți pagina lui de discuție. Cred că dumneavoastră omiteți că acest format nu este pentru cei 5 - 10% (10 e prea mult spus) pe care poate i-am vrea înapoi, ci este pentru cei care din păcate reprezintă un procent mare, pe care sincer nu cred că i-ați mai vrea înapoi pe aici să vandalizeze. --Silenzio (discuție) 27 august 2015 18:52 (EEST)
Dacă este înjurat de cei pe care-i blochează, atunci cu atât mai mult trebuie schimbat formatul. Altfel, oricine se poate întoarce, chiar dacă are un cont blocat pe termen nelimitat (vezi BAICAN și alții). 5%, deși pare destul de puțin în procente, reprezintă totuși un număr de utilizatori care pot fi un câștig pentru noi. Înțeleg ceea ce spuneți dumneavoastră, dar nu putem considera un anumit procent ca fiind o entitate neglijabilă. --Wintereu 27 august 2015 21:22 (EEST)
Vi se pare că actualul text instigă la înjurături? Ce discutăm aici? Îl doriți pe BAICAN înapoi? Astfel de afirmații mă fac să cred că nu sunteți în măsură să vă apucați de schimbări de natură administrativă. BAICAN nu are probleme cu politicile, poate să le mai studieze și un secol de acum încolo, el are alte probleme legate de rațiune. Vă mulțumesc, dar eu nu am nevoie de BAICAN și alții precum el și nici Wikipedia.
Solicitasem o opinie de la Victor Blacus, deoarece el este experimentat în acest gen de probleme și ar putea oferi o opinie avizată. --Silenzio (discuție) 28 august 2015 04:04 (EEST)
Acum văd solicitarea. Contactul cu vandalii produce stres, firește. Cu vremea, capeți oarecare imunitate, niciodată totală. Nu pot face o evaluare numerică. Pe mine mă afectează mai mult stresul provocat de certurile recurente din comunitate, decât ocările vandalilor. -- Victor Blacus (discuție) 28 august 2015 10:21 (EEST)
@Silenzio76: vă rog să nu-mi puneți vorbe-n gură. Unde anume am sugerat eu că actualul text instigă la înjurături? Păreți a trage concluzii în pripă. Eu vă recomand să analizați cu mai multă atenție comentariile înainte de a răspunde și să cereți detalii acolo unde nu sunteți sigur că ați înțeles bine. Am afirmat sau sugerat cumva că l-aș dori pe BAICAN înapoi? Nu discutăm aici despre reatragerea celor blocați nelimitat. Legat de ceea ce am spus:
 1. Dacă este înjurat de cei pe care-i blochează — Am comentat la întrebarea „l-aș întreba cât de bine se simte când este înjurat ca la ușa cortului de aceștia?”
 2. Altfel, oricine se poate întoarce chiar dacă are un cont blocat pe termen nelimitat — Nu m-am referit la faptul că ar trebui/am putea să reprimim în comunitatea noastră pe cei blocați nelimitat. Am sugerat doar că și aceștia au capacitatea (din păcate) de a reveni (cu clone). Afirmația era legată de acei 95% „pe care sincer nu cred că i-ați mai vrea înapoi pe aici să vandalizeze”. Iar eu în continuare vă spuneam că restul de „5%, deși pare destul de puțin în procente, reprezintă totuși un număr de utilizatori care pot fi un câștig pentru noi.” Cu alte cuvinte, deși printre cei care sunt indizerabili se numără persoane precum BAICAN, tot nu merită să renunțăm la cei 5% de care pomeneați mai sus.
Din ceea ce-am observat, se pare că formatul {{ut|utilizator}} nu funcționează întotdeauna, așa încât este posibil ca Victor Blacus să nu fi fost notificat asupra comentariului dumneavoastră. Toate cele bune. --Wintereu 28 august 2015 08:43 (EEST)
Silenzio, nu înțeleg reacția la partea cu "nu este o pedeapsă". Scrie în mod explicit chestia asta în politică. Vezi nu mai departe de azi-dimineață ce reacții provoacă mesajele standard pe care le avem.
În ceea ce privește întrebarea "S-a plâns cineva de ceva?", da, au tot fost discuții la Cafenea și în alte locuri în ultimele luni cu privire la politici, avertismente și altfel de subiecte. Dar de când avem nevoie de discuții preliminare pentru a cere schimbarea unei pagini? Aici și acum e discuția.--Strainu (دسستي‎)  27 august 2015 16:14 (EEST)
Pe text, în loc de Vă mulțumim pentru înțelegere am putea pune Dacă după expirarea blocării doriți să contribuiți constructiv la Wikipedia, veți putea să o faceți (sau ceva cu același mesaj).--Strainu (دسستي‎)  27 august 2015 16:16 (EEST)
Nu înțelegi fiindcă nu citești atent. Am oferit și o idee de reformulare. Nu am combătut ideea, ci am combătut formularea. Schimbați cum doriți, dacă așa vi s-a cășunat. Îmi voi rezerva și eu dreptul de a folosi sau nu formatele cu care nu sunt de acord cum sunt formulate. Formatul ăsta este scurt, concis la obiect, așa cum trebuie să fie. Cele bune, --Silenzio (discuție) 27 august 2015 17:57 (EEST)
Și eu am primit plângeri legate de tonul mesajelor. În ultima dintre ele, anonimul (care nu cred că era clona lui Wintereu, în ciuda suspiciunilor formulate cu ocazia candidaturii sale recente) mi-a sugerat să explic mai „personalizat” cum stau lucrurile cu politicile și îndrumările, iar când i-am răspuns că folosesc mesajele standard, mi-a spus că „de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere”... :( Cu alte ocazii, mi s-a sugerat să nu folosesc mesajele standard automate în cazul utilizatorilor experimentați, pentru că pot fi percepute ca ofensatoare. E drept că nu era vorba despre mesajul concret pe care îl discutăm aici. Dar eu am observat că Wintereu are o preocupare mai largă legată de politețe, bunăvoință și civilitate în discuțiile de pe wikipedia și de aceea nu am perceput această inițiativă a sa ca pe un capriciu sau „pată”. --Pafsanias (discuție) 27 august 2015 17:33 (EEST)
Pafsanias... :)) Variantă:
Stop x nuvola.svg

V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikipedia. Termen lipsește termenul. Justificare: lipsește justificarea.

Rețineți faptul că această blocare nu are rol punitiv, ci este o modalitate de protejare a proiectului. Dacă după expirarea blocării doriți să contribuiți constructiv la Wikipedia, vă recomandăm să studiați cu atenție politicile Wikipedia, astfel încât să puteți contribui eficient la această enciclopedie
Dacă credeți că blocarea a fost nejustificată, o puteți contesta adăugând formatul {{Deblocare|Motivul pentru deblocare}} sub acest mesaj.--Accipiter Q. Gentilis(D) 27 august 2015 18:29 (EEST)

Sună mult mai bine. Ar trebui găsit alt cuvânt în loc de eficient în expresia: astfel încât să puteți contribui eficient la această enciclopedie, deoarece wikipedia nu este o linie de producție. --Silenzio (discuție) 27 august 2015 18:46 (EEST)
Eu nu sunt de acord cu formularea asta cu "nu are rol punitiv" și în general cu dorința lui Silenzio de a impune/păstra o limbă de lemn în acest mesaj. Intenția e să facem mesajul mai prietenos, nu să-l modificăm dar să nu se schimbe nimic.--Strainu (دسستي‎)  27 august 2015 18:53 (EEST)
De aceea, propun așa (am scos și italicul care mi se pare că distrage atenția):
Stop x nuvola.svg

V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikipedia. Termen lipsește termenul. Justificare: lipsește justificarea.

Vă rugăm să rețineți faptul că blocarea nu este o pedeapsă, ci o modalitate de protejare a proiectului. Dacă după expirarea blocării doriți să contribuiți constructiv la Wikipedia, vă recomandăm să studiați cu atenție politicile Wikipedia, astfel încât să puteți contribui eficient la această enciclopedie
Dacă credeți că blocarea a fost nejustificată, o puteți contesta adăugând textul {{Deblocare|Motivul pentru deblocare}} sub acest mesaj.--Strainu (دسستي‎)  27 august 2015 19:01 (EEST)

Vă rog ::) fără „Vă rugăm”...--Accipiter Q. Gentilis(D) 27 august 2015 19:06 (EEST) P.S. Totul are o limită... După ce-i trântești unuia justificat ușa în nas, mai vii și cu „Vă rugăm”... P.P.S. Care era eseul ăla despre contestarea blocării ?

Nota Bene: În legătură cu "îndulcirea" textului în cauză, ar fi bine să nu uităm că, scopul acestui format nu este acela de a-i face pe utilizatorii blocați să-și rezolve angoasele existențiale legate de Wikipedia... Formatul trebuie să corespundă scopului principal, nu scopul principal trebuie să corespundă formatului. --Accipiter Q. Gentilis(D) 27 august 2015 19:18 (EEST) P.S. Utilizator Wintereu, dat fiind că sunteți „candidat”, frecvența cu care ați început să propuneți peste tot modificări și să vă introduceți în diverse discuții, mă face să mă gândesc că ar putea - de la un anumit nivel încolo, să aibă legătură cu o eventuală campanie electorală pe care v-o faceți mascat. Nu trebuie, după ce ați frecat vreun an și ceva la ridiche - excesiv, pe alții, să o luați plin de zel în direcție inversă pentru a încerca să demonstrați ceva.

Accipiter Q. Gentilis, vă atrag atenția că discuții asemănătoare cu cele la care faceți referire dumneavoastră (în care sunt implicat și/sau pe care le-am inițiat) există inclusiv în arhiva din pagina dumneavoastră de discuții și datează cu mult timp înainte de această candidatură. În ceea ce mă privește, nu se poate vorbi de ceva nou. --Wintereu 27 august 2015 20:24 (EEST)
E, tocmai aici e diferența dintre cele 2 tabere: ce vrem de la formatul asta. Eu unul nu vreau un format care sa spună "pa pa" (cum face varianta curenta). La o adică nici nu avem nevoie de el pentru asta, durata și motivul blocării sunt evidențiate în mesajul automat care apare celui blocat. Vreau un mesaj care sa spună "ai greșit, ia o pauza și mai gândește-te" -- Strainu (دسستي‎)  27 august 2015 19:34 (EEST)
varianta dvs. spune "treci naibii și studiaza", de aia am pus "vă rugăm". Trebuie folosit un ton mai puțin agresiv. --Strainu (دسستي‎)  27 august 2015 19:36 (EEST)
Strainu, există un fel de zicală pe post de linie directoare pentru această problemă: nu trebui lins acolo unde s-a scuipat înainte. Mă rog, expresia nu se potrivește prea bine cazului de față dar poate să ne învețe ceva, anume că amestecarea nepotrivită a unor atitudini contrare poate avea efecte adverse redutabile. Referitor la discuția concretă de aici, în principiu nu pare ca cineva dintre participanți să aibă ceva împotriva ideii de a schimba textul formatului astfel încât efectul final să fie unul cât mai constructiv posibil (fără a amesteca - evident, contrariile într-un mod nepotrivit).

Tot la modul concret, ideea e de a da o șansă în plus unuia blocat - dar cu potențial viabil încă de aport constructiv, să se exprime ulterior. Atât și nimic mai mult. Nu trebuie răsturnată toată căruța, pentru a i se înlocui câteva scânduri. --Accipiter Q. Gentilis(D) 27 august 2015 19:51 (EEST)

Strainu, omiți niște aspecte din raționamentul meu și anume, până la blocare sunt cel puțin patru pași, unde sunt alte avertizări, la care nu am nimic împotrivă să fim cât se poate de joviali, apoi procentul de vandali care ajung la blocare este copleșitor mai mare decât numărul de potențiali contribuitori. Ei, acest ultim mesaj trebuie să fie unul cât se poate de sec și neutru, fără urme de interpretări. Tonul actual nu-l găsesc agresiv, iar reformularea lui Accipiter aduce și acea aducere aminte că blocarea nu este o pedeapsă. Până la această dată nu am primit vreo justificare pentru această schimbare. Am văzut doar impresii personale.--Silenzio (discuție) 27 august 2015 19:53 (EEST)

Draft Nr. X:

Stop x nuvola.svg

V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikipedia. Termen lipsește termenul. Justificare: lipsește justificarea.

Blocarea nu este o pedeapsă, ci o modalitate de a proteja proiectul. Dacă după expirarea blocării doriți să contribuiți constructiv la Wikipedia, vă recomandăm să studiați cu ceva mai multă atenție politicile Wikipedia, astfel încât să puteți contribui optim la această enciclopedie.
Dacă credeți că blocarea a fost nejustificată, o puteți contesta adăugând textul {{Deblocare|Motivul pentru deblocare}} sub acest mesaj.--Accipiter Q. Gentilis(D) 27 august 2015 20:09 (EEST)

Ai diluat-o. Varianta ta nr. 1 este foarte bună cu eficient schimbat cu optim. Votez să nu se schimbe nimic, iar de se vrea schimbare votez prietenește și nesubiectiv cu Accipiter nr.1. :)--Silenzio (discuție) 27 august 2015 20:18 (EEST)
Păi na, așa sunt eu, încerc - dacă se poate, să găsesc o linie de mijloc (fiind principial partizanul ideii de de a folosi secvențial și în mod optim, morcovul și bățul. :) --Accipiter Q. Gentilis(D) 27 august 2015 21:03 (EEST)
Nu e deloc o impresie personală faptul că mesajele standard sunt problematice - ți-a zis și Pafsanias chestia asta. A renunța la ele ar pune probabil prea multă presiune pe patrulatori, dar asta nu înseamnă că nu le putem modifica mesajul.
Până la blocare e deseori un singur pas, la fel de agresiv ca și ăsta. Ce dacă aici ajung mai mult vandali? Ăsta e un motiv valid să-i repezi pe cei care poate nu sunt irecuperabili? Referitor la amestecare mesajelor, sunt de acord: mesajul curent e greșit, de asta pare că le amestecăm. Soluția e să-l schimbăm cu totul. Eu votez cu prima versiune a lui Wintereu, cu alternativă ultima mea versiune--Strainu (دسستي‎)  27 august 2015 20:38 (EEST)
Pentru posteritate: există 1334 de pagini de utilizator care conțin textul "■■■■ Singurul avertisment", aproximativ egal cu numărul de blocări făcut la ro.wp în ultimul an. Adică până la 10% din cei blocați nu au primit decât un singur avertisment...--Strainu (دسستي‎)  27 august 2015 20:44 (EEST)
Eu votez cu ultima mea variantă care e de compromis ::) ! --Accipiter Q. Gentilis(D) 27 august 2015 20:48 (EEST) P.S. Părerea mea e că discuția ar trebui revăzută peste o săptămână două. Nu de alta dar s-a ajuns la urne și, de votat trebuie votat cum vrem fiecare, dar de ieșit însă trebuie să iasă ce trebuie ...
Ce înțelegeți dumneavoastră prin optim? Apoi, sunteți așa sigur că cei blocați au studiat deja politicile, astfel încât să le ziceți să o facă cu ceva mai multă atenție? Îmi pare rău, dar nu pot fi de acord cu propunerea dumneavoastră. Altfel, eu aș înlocui exprimări precum optim sau eficient cu în mod pozitiv sau cât mai bine. --Wintereu 27 august 2015 22:04 (EEST)
La fel ca Silenzio, și eu optez pentru păstrarea formei actuale a formatului care nu are un ton amenințător, ci strict informativ. Nu acesta este locul și nici momentul pentru atragerea potențialilor contribuitori. Cei blocați au primit destule explicații până la acest pas. Dacă sunt înregistrați au primit în plus mesajul de {{bun venit}}, iar celor neînregistrați li se puteau trimite niște invitații înainte de a se ajunge în acest stadiu sau poate chiar să fie conceput un mesaj automat de bun venit adaptat pentru întâmpinarea contribuitorilor anonimi. Cu toate acestea, mesajele standard nu sunt agreate de toți destinatarii, deși expeditorilor li se par foarte practice (un exemplu). --GEO (discuție) 27 august 2015 23:39 (EEST)
Nu sunt nici eu de acord cu schimbarea mesajului actual. Este concis și ușor de înțeles. Dacă până la blocare cel în cauză nu a ținut cont de avertismente, o altfel de formulare pentru mesajul de blocare nu îl va ajuta să se îndrepte. Mai important este efortul administratorilor de a-l face pe utilizator să înțeleagă unde greșește decât forma mesajului de blocare, ori sunt unii care sar direct la acest mesaj de blocare. Acolo este una din probleme.— Ionutzmovie discută 11 septembrie 2015 16:42 (EEST)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Ultimu' draft :

Stop x nuvola.svg

V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikipedia. Termen lipsește termenul. Justificare: lipsește justificarea.

Blocarea nu este o pedeapsă, ci o modalitate de a proteja proiectul. Dacă după expirarea blocării doriți să contribuiți constructiv la Wikipedia, vă recomandăm să studiați cu atenție politicile Wikipedia, astfel încât să puteți contribui cât mai bine la această enciclopedie.
Dacă credeți că blocarea a fost nejustificată, o puteți contesta adăugând textul {{Deblocare|Motivul pentru deblocare}} sub acest mesaj. --Accipiter Q. Gentilis(D) 11 septembrie 2015 19:52 (EEST)

P.S. Ca motivație pentru o eventuală schimbare a formatului, ideea centrală mi se pare aceea de a da o șansă în plus unuia blocat - dar cu potențial viabil încă de aport constructiv, să se exprime ulterior. Atât și nimic mai mult. Personal cred că un efort prea mare în acest sens nu se justifică, dar totuși merită încercat.

Format {{Scuze}}[modificare sursă]


Întrucât mai sus s-a discutat despre părere de rău, dacă e sa ne para rău de ceva, atunci ar fi necesar sa ne recompensăm față de cei care sunt nedreptățiți în vreun fel în legătură cu blocarea.
Astfel, se poate crea un format {{Scuze}} pentru următoarele cazuri:
 • un utilizator a fost blocat din greșeală;
 • un utilizator blocat a cerut deblocarea, dar cererea nu i-a fost analizată în termen util, de exemplu, înainte cu cel putin 50% din termenul de blocare;
 • un utilizator blocat a cerut deblocarea și pentru motive întemeiate i-a fost admisă cererea.
De asemenea, sunt de acord cu constatarea de mai sus a lui Wintereu că mulți utilizatori nu se descurcă bine cu modul de contestare a blocării. --GEO (discuție) 11 septembrie 2015 20:34 (EEST)
O idee interesantă și cu potențial de utilitate cert. Singura problemă pe care o văd este să nu fie folosit într-un mod neînțelept, în contextul unei dispute pro-deblocare – anti-deblocare între administratori.--Accipiter Q. Gentilis(D) 12 septembrie 2015 00:39 (EEST)