Intersecția de autostrăzi Nürnberg

49°27′31″N 11°14′38″E (Intersecția de autostrăzi Nürnberg) / 49.45861°N 11.24389°E
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Intersecția de autostrăzi Nürnberg
Hartă
Poziție
ȚaraGermania Germania
Categorie de drumA
RegiuneBavaria
Nume oficialAutobahnkreuz Nürnberg
Coordonate49°27′31″N 11°14′38″E ({{PAGENAME}}) / 49.45861°N 11.24389°E
Altitudine345 m dNM
Date de bază
Tip de construcțieTrifoi cu rampe tangente
Poduri de autostradă3
Poduri diverse3
Deschis1941
A 3 din direcția Würzburg (banda din dreapta) înainte de intersecția Nürnberg

Intersecția de autostrăzi Nürnberg (în germană Autobahnkreuz Nürnberg; abreviere: AK Nürnberg; forma scurtă: Kreuz Nürnberg) este o intersecție de autostrăzi din Bavaria, aflată în regiunea metropolitană Nürnberg. Conectează A 3 (OberhausenFrankfurt am MainPassau) cu A 9 (BerlinLeipzigMünchen).

Geografie[modificare | modificare sursă]

Intersecția de autostrăzi se află la granița zonei neîncorporate Brunn cu Pădurea Haimendorfer din districtul Nürnberg. Orașele și comunitățile din jur sunt Leinburg, Nürnberg, Röthenbach și Lauf an der Pegnitz. IA este situată la aproximativ 10 km est de centrul orașului Nürnberg și la aproximativ 60 km sud de Bayreuth.

Este un important nod de circulație, deoarece aici se întâlnesc conexiunile importante între Țările de Jos - Austria/Linz (pe A 3) și Berlin/Polonia - München - Austria/Innsbruck (pe A 9).

Intersecția de autostradă Nürnberg are numărul 88 pe A 3 și numărul 51 pe A 9.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Intersecția Nürnberg a fost construită inițial de tipul frunză de trifoi. După cel de-al Doilea Război Mondial, din cauza divizării Germaniei, pe A 9 la nord de Nürnberg a fost puțin trafic. Deoarece traficul în direcția Würzburg a fost semnificativ mai intens, nodul de autostradă a fost extins incluzând o tangentă. Cel de-al patrulea cadran al frunzei de trifoi, construit inițial pentru schimbarea în această direcție, există încă. Până la începutul anului 2018, încă mai avea pavaj original cu piatră cubică și poate fi folosit doar de departamentul de întreținere a autostrăzilor.

Forma constructivă[modificare | modificare sursă]

Intersecția de autostradă Nürnberg este de tipul frunză de trifoi cu TOTSO: șoseaua principală a A 3 din direcția Würzburg continuă ca A 9 spre München, așa că trebuie să schimbați benzile pentru a continua drumul pe A 3 spre Regensburg. Autostrada principală A 9 din München continuă, de asemenea, ca A 3 spre Frankfurt pe Main, așa că trebuie să schimbați benzile aici pentru a continua drumul spre Berlin.

Volumul traficului[modificare | modificare sursă]

Prin intersecție trec aproximativ 167.000 de vehicule în fiecare zi, ceea ce o face una dintre cele mai aglomerate din Bavaria.[1]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ de „Manuelle Straßenverkehrszählung 2015” (PDF). Ergebnisse auf Bundesautobahnen. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Materiale media legate de Autobahnkreuz Nürnberg la Wikimedia Commons