Wikipedia:Candidați/Administrator/Donarius

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Donarius[modificare sursă]

Exprimarea opiniilor poate începe imediat după acceptarea nominalizării de către candidat și durează minim 7 zile.

Pagina de utilizatorPagina de discuțiiContribuțiiActivitate Justificarea nominalizării: Utilizator activ cu multe contribuții bune. Probabil acele unelte îi sunt folositoare.MSClaudiu (discuție) 6 august 2018 20:23 (EEST)

Acceptul nominalizării de către candidat: Sunt convins că acele unelte mi-ar prinde bine în activitatea editorială, dar, mai ales, aș putea să-i ajut pe puținii administratori prezenți să facă față mai eficient solicitărilor primite. Cu toate acestea, timpul puțin de care dispun nu-mi permite să-mi asum responsabilități suplimentare. Rămân să susțin în continuare proiectul ca simplu contribuitor. --Donarius (discuție) 8 august 2018 02:14 (EEST)

Întrebări pentru candidat[modificare sursă]

Stimate candidat, vă mulțumim pentru dorința de a servi Wikipedia ca administrator. Vă rugăm să răspundeți la întrebările de mai jos, pentru ca utilizatorii să-și formeze o imagine clară despre activitatea și intențiile dumneavoastră.

1. Cunoașteți politica proiectului și în particular rolul administratorilor?

R. Cunosc bine politica proiectului și am încercat să mă pun la punct pe parcursul timpului atât cu politicile și îndrumările vechi, cât și cu cele mai noi. O cunosc suficient de bine pentru a putea să fie util proiectului și să sprijin, în măsura posibilităților mele, dezvoltarea lui. Urmăresc evoluția Wikipediei aproape de la începuturile ei și pot spune că este proiectul la care am visat să particip dintotdeauna. A fi administrator al proiectului nu înseamnă a avea privilegii și cu atât mai puțin a manipula proiectul într-un sens sau în altul, ci înseamnă a fi util proiectului prin protejarea lui de persoanele rău intenționate prin ștergere, protejare și în cazul extrem prin blocare. Administratorul este, dacă vreți, un gardian al respectării regulilor proiectului.

2. Cu ce activități specifice anticipați să contribuiți ca administrator?

R. În calitate de utilizator și de editor al proiectului m-am confruntat deseori cu probleme ce au necesitat intervenția unui administrator: redenumiri și ștergeri de articole sau blocarea vandalilor. În mai multe cazuri am observat că nu era disponibil niciun administrator sau că nu avea timp sau, pur și simplu, nu înțelegea ceea ce l-am rugat. Mai multe cereri de redenumiri (vezi solicitările recente ale lui F.hilbert sau Lucian Gavrila) trenează din cauza faptului că cei care trebuie să o opereze nu înțeleg sensul solicitării, în timp ce ștergerile sunt operate uneori cu întârziere de 24 de ore. Cu ce aș putea fi util eu? M-aș putea concentra pe efectuarea sarcinilor repetitive (ștergere, ascundere, redenumiri, protejare și blocare). Ținând cont de faptul că numărul administratorilor a scăzut, iar cei rămași au tot mai puțin timp disponibil, cred că nu le-ar strica o mână de ajutor în activitățile de rutină.

3. Cum apreciați activitatea dumneavoastră de până acum?

R. Consider că activitatea mea de la începuturi și până acum a avut un trend ascendent. Am creat mai multe articole documentate, am căutat să traduc mai multe articole care lipseau, am adăugat categorii, formate, infocasete. Am introdus câteva sute de imagini pe Commons și am, de asemenea, o bogată activitate pe Wikidata. M-am implicat în combaterea vandalismului prin anulări de acțiuni dăunătoare, solicitări de ștergere și avertizarea celor care procedau greșit. Aceste contribuții variate m-au făcut să înțeleg mai bine politicile proiectelor și să-mi însușesc ideile conducătoare ale acestora, iar prin interacțiunile cu ceilalți utilizatori am învățat să-i ascult și, chiar dacă nu am fost întotdeauna de acord cu ei, să încerc să privesc problemele din punctele lor de vedere. Consider că astfel am reușit în mare parte să am un comportament echilibrat, ceea ce s-a răsfrânt pozitiv în activitatea curentă desfășurată aici, dar și în activitatea desfășurată în afara proiectului.

4. Ați avut vreun conflict cu alți utilizatori sau ați simțit că v-au cauzat stres? Cum ați tratat și cum intenționați să tratați astfel de evenimente în viitor?

R. Îmi place să cred că nu am avut conflicte cu nimeni, ci doar schimburi de opinii mai aprinse pe diferite subiecte. Nu mi-au cauzat stres și sub nicio formă nu m-am manifestat ostil față de cei cu care am dialogat în contradictoriu. Când am simțit că discuția tinde să se înfierbânte m-am retras un timp pentru a permite calmarea spiritelor. Pot discuta calm cu oricine, indiferent de relațiile mele cu el/ea, și recunosc când am greșit. În cazul unor dispute în viitor intenționez să rămân calm și să nu permit niciunui conflict să escaladeze.
Întrebări suplimentare[modificare sursă]

5. Ați evitat de 3 ori un răspuns clar la această nominalizare, de aceea vă rog să răspundeți doar cu da sau nu: acceptați nominalizarea ca administrator? Strainu (دسستي‎)  8 august 2018 10:03 (EEST)

R. Îmi cer scuze, înțelesesem anterior că mă întrebați dacă vin sau nu la întâlnirea din septembrie. Răspunsul meu la întrebarea dvs. este nu. --Donarius (discuție) 8 august 2018 18:18 (EEST)

Opinii[modificare sursă]

Își pot exprima opiniile utilizatorii care la începutul discuției erau înregistrați de cel puțin 30 de zile și aveau minimum 100 de modificări la activ. Utilizatorii care nu cunosc bine activitatea candidatului sunt rugați să-i analizeze atent, în profunzime, lista de contribuții.

Participanții sunt rugați să își exprime opiniile în mod constructiv și civilizat.

Pentru[modificare sursă]
  1. De acord --Sfântul (discuție) 6 august 2018 20:56 (EEST)
  2. Contribuitor cu experiență, zelos, echidistant.--Cumanul (discuție) 6 august 2018 22:55 (EEST)
  3.  —Andreidiscuție 8 august 2018 09:41 (EEST)
    1. Observație: omul a refuzat nominalizarea. -->Citez:„timpul puțin de care dispun nu-mi permite să-mi asum responsabilități suplimentare. Rămân să susțin în continuare proiectul ca simplu contribuitor.” + vedeți aici.--Accipiter Q. Gentilis(D) 8 august 2018 09:54 (EEST)
    [1]--Cumanul (discuție) 8 august 2018 10:04 (EEST)
Împotrivă[modificare sursă]
Abțineri[modificare sursă]