Anda Dimitriu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Anda Dimitriu
Date personale
Nume la naștereAlexandra Dimitriu
Născută17 iulie 1988
OcupațieCântăreață
Activitate
OrigineRomânia Dej, Județul Cluj
Gen muzicalPop
Ani de activitate2010-prezent
Case de discuriBestMusic.ro, Roton Music
Interpretare cuCamufalj, Spike, Pacha Man, Vescan și J. Yolo

Anda Dimitriu ( n. 17 iulie 1988, Dej, Județul Cluj) este o cântăreață română care s-a remarcat la nivel național odată cu participarea la emisiunea-concurs Vocea României, unde a ieșit pe locul doi.[1]

Viața[modificare | modificare sursă]

Anda Dimitriu s-a născut în 17 iulie 1988 în Dej, Județul Cluj. Dimitriu a început să cânte la vârsta de 6 ani, când a participat la concursul Tip Top Minitop. În perioada liceului aceasta a colaborat cu diverse trupe de Hip-hop. După ce a absolvit Colegiul Național "Andrei Mureșanu" din Dej, Dimitriu s-a mutat la Cluj-Napoca, unde a studiat atât Științe Economice la Universitatea Babeș-Bolyai, cât și Politehnică. Mai târziu, Dimitriu a plecat la București, unde, a colaborat cu Chill Brothers Records.

Cariera[modificare | modificare sursă]

În 2010, Dimitriu și formația Camufalj au lansat piesa "În jurul lumii", piesă care s-a răspândit foarte repede în mediul online[2]. Doi ani mai târziu, în 2013, Dimitriu a colaborat cu artiști precum Pacha Man și Vescan, dar și cu trupele Alb Negru și Camuflaj pentru piesele "N-o să mă vezi" și "Campion".

În 2014, aceasta a participat la emisiunea-concurs, Vocea României, iar timbrul ei l-a cucerit instant pe Marius Moga, care i-a devenit antrenor și care a condus-o până în marea finală. Pe parcursul emisiunii, Dimitriu și-a demonstrat abilitățile vocale interpretând piese din repertoriul lui Gnarls Barkley ("Crazy"), Amy Winehouse ("Rehab"), Emeli Sandé ("My Kind of Love"), Cher ("Believe"), Monica Anghel ("Spune-mi"), Céline Dion ("All by Myself") însă, remarcabil a rămas momentul în care a pășit pe scena emisiunii alături de naistul și compozitorul Gheorghe Zamfir, interpretând împreună piesa "Lie ciocârlie" într-o variantă emoționantă.[3] Tot în acest an, artista a colaborat cu Click pentru melodia "Anotimpuri".

După un an, pe 22 octombrie 2015, Dimitriu a lansat piesa "Pentru totdeauna". Refrenul piesei a fost inspirat din piesa trupei Iris, "Vino pentru totdeauna"[4] Melodia s-a aflat pe podium în topul melodiilor preferate ale anului 2015.

În anul 2016, Dimitriu a colaborat cu Spike pentru piesa "O parte din mine". Versurile melodiei au fost scrise de Marian Dorobanțu și Spike.[5]

Discografie[modificare | modificare sursă]

  • Pentru totdeauna - 2015
  • O parte din mine - 2016

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Dejeanul (). „Anda Dimitriu a obținut locul doi la Vocea României | Dejeanul.ro Suntem deja acolo !”. Dejeanul.ro. Accesat în . 
  2. ^ https://anda-dimitriu-acasa-la-dej-e-cuibul-meu-si-marea-mea-sursa-de-energie
  3. ^ https://vocea-romaniei-finala-gheorghe-zamfir-si-anda-dumitriu-moment-maret-marius-moga-a-izbucnit-in-pla
  4. ^ „Anda Dimitriu, finalista de la Vocea Romaniei, lanseaza 'Pentru Totdeauna'. Cancan.ro. Accesat în . 
  5. ^ https://anda-dimitriu-feat-spike-o-parte-din-mine-single-nou-si-videoclip