Ștefan Stan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Ștefan Stan
Date personale
Nume la naștere Ștefan Alexandru Stan
Născut 2 iulie 1977 (38 de ani)
Cetățenie România
Ocupație Cântăreț
Activitate
Gen muzical Blues, soul, jazz
Tipul de voce Bariton[1]
Ani de activitate 2011 – prezent
Case de discuri Universal Music Romania
Colaborare cu Alex Velea
Website http://www.stefanstan.ro

Ștefan Alexandru Stan (n. 2 iulie 1977, București)[2] este un cântăreț român de muzică blues-soul care a câștigat notorietate în 2011, odată cu obținerea primului loc în cadrul emisiunii-concurs Vocea României.[3][4]

Deși mama sa a cântat în tinerețe, iar Ștefan Stan își dorea să devină cântăreț, acesta nu a avut parte de sprijinul niciunuia dintre părinți în ceea ce privea urmarea unei cariere în muzică.[5] Din cauza dificultăților financiare, Stan a fost nevoit să muncească începând de la șaisprezece ani în construcții, iar mai apoi într-o fabrică de aparate de aer condiționat.[6] Plecat fiind în SUA pentru a munci, Stan a cântat la îndemnul prietenilor în diverse cafenele și baruri, iar în 2011 s-a înscris la preselecțiile emisiunii-concurs Vocea României, unde l-a avut ca mentor pe Smiley.[7] Pe parcursul competiției interpretul s-a făcut remarcat prin intermediul glasului său „baritonal, aspru și ușor gutural”,[1] iar la data de 26 decembrie a fost desemnat marele câștigător al emisiunii.[8]


 • Din 13.09.2013 va fi prezentatorul emisiunii Killer Karaoke, difuzata de Prima TV.

Discografie[modificare | modificare sursă]

23.05.2013 - Povestea Mea (Universal Music România)

- You Give Me Love - feat Alex Velea
- Ea nu mai vine
- Zbor prin nori
- Hipnotizanta
- Leaving You
- Barfitoarele
- I've Been Down
- I Don't Wanna Feel It
- Domnisoara
- Un om simplu

-Breathe feat. Teddy

Premii obtinute[modificare | modificare sursă]

 • "Vocea Romaniei" - Emisiunea-Concurs Vocea Romaniei 2011
 • "Cel mai bun debut al anului 2012" - Premiile muzicale Radio România Actualități

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ a b muuz.ro. „Ștefan Stan câștigă Vocea României. http://www.muuz.ro/stiri/item/tefan-stan-catig-vocea-romaniei.html. Accesat la 26 decembrie 2011. 
 2. ^ a b facebook.com. „Informații preluate de pe profilul de FaceBook al interpretului. http://www.facebook.com/stefanstan.ro?sk=info. Accesat la 26 decembrie 2011. 
 3. ^ enational.ro. „VOCEA ROMANIEI la ProTV. Stefan Stan a castigat concursul!. http://www.enational.ro/online-live/vocea-romaniei-la-protv-stefan-stan-a-castigat-concursul-video-115819.html/. Accesat la 26 decembrie 2011. 
 4. ^ agentia.org. „Stefan Stan a castigat Marea finala de la Vocea Romaniei. http://www.agentia.org/monden/stefan-stan-a-castigat-marea-finala-de-la-vocea-romaniei-35951.html. Accesat la 26 decembrie 2011. 
 5. ^ stirileprotv.ro. „VIDEO. Stefan Stan, prima Voce care uimeste Romania. Brenciu a zis "Il vreau" dupa 30 de secunde. http://stirileprotv.ro/show-buzz/film-tv/video-stefan-stan-prima-voce-care-uimeste-romania-brenciu-a-zis-il-vreau-dupa-30-de-secunde.html. Accesat la 26 decembrie 2011. 
 6. ^ protvmagazin.ro. „Cine va fi ”Vocea României”?. http://www.protvmagazin.ro/lifestyle/top-story/a9090769-cine-va-fi-vocea-romaniei. Accesat la 26 decembrie 2011. 
 7. ^ ziarulring.ro. „Favorit la „Vocea Romaniei”, Stefan Stan vrea sa salveze un copil. http://www.ziarulring.ro/stiri/36170/favorit-la-vocea-romaniei-stefan-stan-vrea-sa-salveze-un-copil. Accesat la 26 decembrie 2011. 
 8. ^ realitatea.net. „Ștefan Stan a câștigat Vocea României. http://www.realitatea.net/stefan-stan-a-castigat-vocea-romaniei_898739.html. Accesat la 26 decembrie 2011. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]