Blaxy Girls

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Rucsandra Iliescu)
Jump to navigation Jump to search
Blaxy Girls
Date personale
OrigineFlag of Romania.svg Constanța, România
Gen muzicalPop Rock
Ani de activitate2007-2014
Case de discuriRoton
Interpretare cuCosti Ioniță
IMBA
Membri
Rucsandra Iliescu
Ana-Maria Nanu
Diana Ganea
Gela Marinescu
Cristina Marinescu
Foști membri
Amalia Tircă
Prezență online

Blaxy Girls a fost un grup muzical de adolescente din România. Formația a luat naștere în octombrie 2007 și a semnat un contract cu casa de discuri Roton în luna decembrie a aceluiași an.[1] Blaxy Girls se compune din Rucsandra Iliescu (chitară, voce), Diana Ganea (chitară solo), Cristina Marinescu (chitară bas), Ana-Maria Nanu (claviaturi) și Gela Marinescu (baterie).[1][2] Cele cinci au fost descoperite de producătorul muzical Costi Ioniță, cu care au mai lucrat nume importante ale lumii muzicale românești, cum ar fi Monica Anghel, Mihai Trăistariu, Nico sau Celia.[1][2] Înaintea Dianei, la chitară solo a cântat Amalia Tircă.

Primul single al grupului, „If You Feel My Love” a devenit foarte popular imediat de la lansare, atingând poziția cu numarul 2 în clasamentul cântecelor din România. Albumul de debut al formației va fi lansat la sfârșitul anului curent împreuna cu un nou single.[3]

Formare[modificare | modificare sursă]

Grupul muzical Blaxy Girls a luat naștere în urma unei audiții la care a luat parte Rucsandra Iliescu. Aceasta declară că l-a întâlnit pe compozitorul Costi Ioniță la un coafor în Constanța, unde se află pentru a-i face o programare mamei sale.[4] În urma unor discuții între angajatele coaforului despre abilitățile vocale ale Rucsandrei, producătorul a fost interesat să o asculte cântând. Interpreta declară despre discuția angajatelor urmatoarele: „Nu știu cum, fetele au discutat despre mine acolo, că Rucsy-n sus, că Rucsy-n jos, că face, că drege și într-un final m-a pus să cânt și am cântat fără să ezit. I-a plăcut foarte mult și atunci a început colaborarea”.[4] Dupa încheierea audiției, cei doi au început colaborarea, Rucsandrei i s-au alăturat Amalia Tircă, Cristina Marinescu, Nanu Ana-Maria și Gela Gabriela Marinescu. Amalia Tircă a intrat în formație în urma unei preselecții, Ana-Maria Nanu a fost selectată datorită experienței sale în interpretarea la pian iar Cristina Marinescu și Gela Gabriela Marinescu au fost alese datortă experiențelor avute la diferite festivaluri naționale și internaționale.[5] În urma celor întâmplate, grupul și-a asumat titulatura de Blaxy Girls semnând cu casa de discuri Roton în luna decembrie a anului 2007.[1] Numele de Blaxy Girls provine de la Marea Neagră (joc de cuvinte~Black Sea Girls=Fetele de la Marea Neagră), după cum susține și formația.[6].

Carieră muzicală[modificare | modificare sursă]

2007–2009: albumul de debut[modificare | modificare sursă]

În luna decembrie a anului 2007, grupul a semnat un contract cu casa de discuri Roton.[1] În urma acordului, formația își va lansa albumul de debut prin această casă de discuri. În luna iulie a anului 2008, grupul lansează primul single din cariera sa, initulat „If You Feel My Love”.[7] Cântecul crește treptat în materie de popularitate, devenind una dintre cele mai ascultate melodii din România și totodată o piesă îndrăgită de adolescenți. După lansarea single-ului, grupul a interpretat cântecul la festivalul de vară Callatis, din Mangalia alături de o înregistrare nouă, intitulată „Hey Hey”.[8] În urma recitalului, grupul și-a crescut cota de popularitate, participând și la preselecțiile pentru festivalul muzical românesc Cerbul de Aur. În urma interpretării și a voturilor telespectatorilor, acestea au ajuns în semifinală.[4][5]

„If You Feel My Love” a atins poziții fruntașe în clasamentele de difuzări ale televiziunilor muzicale și ale posturilor de radio din România. Ca rezultat, cântecul a activat în top 10 în Romanian Top 100. După două săptămâni consecutive de staționare pe locul zece, cântecul a urcat până pe locul al cincilea în clasamentul național, pentru ca mai apoi să atingă poziția cu numărul 3. Single-ul a petrecut un total de șase săptămâni în top 10. În urma succesului obținut pe plan local, If You Feel My Love, a intrat în clasamentul european pe poziția cu numărul 141. Trei săptămâni mai târziu, cântecul atinge poziția cu numărul 113, după care începe să coboare. Până în momentul de față, single-ul a petrecut un total de șase săptămâni în Euro 200.

2009–prezent: participarea la Eurovision și „Save The World”[modificare | modificare sursă]

La data de 1 august 2008, pe YouTube a apărut pentru prima oară piesa "Dear Mama". Două luni mai târziu, Blaxy Girls au confirmat, într-un interviu acordat revistei "BRAVO", că vor participa la Selecția Națională 2009. La data de 1 decembrie 2008, pe site-ul blaxygirls.com, s-a făcut publică melodia cu care aveau să participe - "Dear Mama". La 1 ianuarie 2009, a apărut pe YouTube videoclipul melodiei, în care joacă și mama lui Rucsy. Începând cu 9 ianuarie, un videoclip de promovare pentru Selecția Națională a fost difuzat pe posturile naționale.

Pe 27 ianuarie, în prima semifinală, Blaxy Girls s-au calificat pentru Finala Națională din 31 ianuarie. În finală, au obținut majoritatea voturilor publicului, câștigând detașat, dar în clasamentele juriului au ieșit pe locul 6, adică la jumătatea clasamentului. În consecință, au ieșit pe locul 3, cu un punctaj egal cu "Stop" - Cătălin. Totuși, în topurile "ESC Radio", "Dear Mama" a fost clasată înaintea melodiei câștigătoare ("The Balkan Girls"), iar în cadrul premiilor "ESC radio Awards", Blaxy Girls au fost nominalizate la "Best Romanian Entry", alături de Luminița Anghel, Monica Anghel, Mihai Trăistariu și Nicola, fiind singurele care nu au câștigat Selecția Națională.

La data de 22 mai 2009, Blaxy Girls au plecat în Regatul Unit, pentru a participa la un concert de caritate la O2 și pentru a-și înregistra un nou single. Pentru această plecare, au fost nevoite să anuleze două concerte din țară. Single-ul înregistrat, Revolution nu a fost lansat oficial încă. În luna iunie,au anunțat că își vor lansa un nou single. La 4 iulie au lansat videoclipul "E Vina Mea" (un remake al piesei "Nu Suporți". De asemenea, au lansat și o versiune în engleză ("I Have My Life"). I Have My Life a devenit un "ultra-hit" în europa de est, depășind succesul lui "If You Feel My Love". În luna octombrie, Blaxy Girls au anunțat că își vor lansa un nou album - Save The World, în primăvara lui 2010. Tot în octombrie, a apărut o mostră dintr-o nouă melodie Blaxy Girls (pe atunci cunoscută ca "Save Your Mother"). În noiembrie, fetele au anunțat că melodia se numește Save The World și că vor participa cu ea la Selecția Națională din 2010, pentru Eurovision. Ele au trecut de prima etapă a pre-selecției, dar rămâne de decis dacă ele vor concura în finala din 6 martie, sau juriul va decide că piesa este potrivită altui concurent. La data de 4 noiembrie au lansat pe YouTube un "making-of" neoficial al videoclipului pentru "Save The World" și au anunțat că, pe noul album vor fi și versiunile în engleză a unor melodii de pe primul album și câteva coveruri ale unor melodii celebre. La data de 27 decembrie 2009 au lansat oficial videoclipul "Save The World". La gala de premiere a "Femeilor Anului", de la sfârșitul lui 2009 au fost nominalizate la categoria "Tinere Talente". De asemenea, au început și un turneu de promovare al noilor piese "Revolution", "I Have My Life" și "Save the World", debutând cu concertul din Club Phoenix, Constanța. Noul lor single va fii lansat în primăvară. Blaxy Girls nu s-au calificat în finala pentru Selecția Națională 2010, la o limită de doar 3 puncte. La data de 2 februarie 2010, au anunțat amânarea lansări noului single, pentru vară. De asemenea, din motive necunoscute, au anulat turneul "Save The World".

În 2014, formația Blaxy Girls s-a destrămat ca urmare a faptului că ultimele single-uri ale trupei nu au mai avut așa mare succes ca primele.

Genuri muzicale adoptate și influențe[modificare | modificare sursă]

Muzica grupului Blaxy Girls este o îmbinare armonioasă de elemente rock și de alternativ, având și diferite influențe de sintetizator.[9] Primul cântec al formației, If You Feel My Love, reprezintă rezultatul unei astfel de combinații. Albumul de debut va conține zece melodii rezultate din această îmbinare.[3] După cum declară componentele grupului, muzica Blaxy Girls nu este influențată de nici un artist, dorindu-și să creeze un stil original.[9] Membrele formației susțin faptul că apreciază formațiile Iris și Vița de Vie dar și pe artista canadiană Avril Lavigne.[9]

Discografie[modificare | modificare sursă]

Blaxy Girls (discografie)
Lansări
Albume de studio 2
Discuri single 11
Videoclipuri 9

Albume de studio[modificare | modificare sursă]

Discuri single[modificare | modificare sursă]

Videoclipuri[modificare | modificare sursă]

 • „If You Feel My Love” (2008)
 • „Dear Mama” (2009) — a beneficiat de două videoclipuri
 • „I Have My Life” (2009)
 • „Save The World” (2010)
 • „Mi-e dor" (2012)
 • „Ma mut la mare" (2013)
 • „Adio" (2013)
 • „Wrong" (2013)
 • „Leagă-mă la ochi" (2014)

Turnee[modificare | modificare sursă]

Turneul Blaxy Girls (2008)[modificare | modificare sursă]

Date[modificare | modificare sursă]

Data Orașul Regiune Loc
România
23 august 2008 Brașov Ardeal Cerbul de Aur
26 august 2008 Ploiești Prahova Parc Central
12 noiembrie 2008 București Muntenia City Mall
30 noiembrie 2008 Pitești Argeș Club Loko
2 decembrie 2008 Arad Banat Iulius Mall
4 decembrie 2008 Timișoara Banat Vitanis Mall
14 decembrie 2008 Oradea Crișana Parc Central
9 ianuarie 2009 București Muntenia Cristal Church Club
4 februarie 2009 Constanța Dobrogea Ovidius
14 februarie 2009 Mamaia Dobrogea Plaja H2O
Bulgaria
4 octombrie 2008 Ruse Mall
6 octombrie 2008 Varna Marea Neagră Plajă
7 octombrie 2008 Golden Sands Marea Neagră Hotel Ibia

Turul de Promovare al albumului If You Feel My Love (2009)[modificare | modificare sursă]

Date[modificare | modificare sursă]

Data Orașul Regiune Loc
România
1 aprilie 2009 Brașov Ardeal Piața Sfatului
4 aprilie 2009 Baia Mare Maramureș Aleea Castanelor
5 aprilie 2009 Satu Mare Maramureș Stadion
14 aprilie 2009 Sibiu Argeș Club Loko
19 aprilie 2009 Constanța Dobrogea Casa de Cultură
28 aprilie 2009 București Muntenia Sala Palatului
12 mai 2009 Oradea Crișana I am wrongRIGHT IN MY OWN WAY!
19 mai 2009 Craiova Oltenia Stadion
1 iunie 2009 Constanța Dobrogea Grădinița Ovidius
14 septembrie 2009 Mamaia Dobrogea Plaja H2O
7 septembrie 2009 Brașov Ardeal Cerbul de Aur
Regatul Unit
23 aprilie 2009 Londra Anglia The O2
24 aprilie 2009 Londra Anglia Palatul Buckingham
7 octombrie 2009 Leeds Anglia TBA
Europa
12 august 2009 Sofia Bulgaria Palatul Concertelor
2 august 2009 Varșovia Polonia Woodstrok
12 septembrie 2009 Atena Grecia Stadio Olimpiki

Note: Concertele din Regatul Unit au fost incluse într-o serie de spectacole de caritate ale mai multor artiști.

Turneul 2009/2010[modificare | modificare sursă]

Data Orașul Regiune Loc
România
23 august 2009 Suceava Moldova Mall
5 septembrie 2009 Moinești Muntenia Parc Central
19 septembrie 2009 București Muntenia Zilele Bucureștiului
12 octombrie 2009 Iași Moldova Piața Voievozilor
9 noiembrie 2009 Cluj Ardeal Sala Sporturilor
27 noiembrie 2009 Constanța Dobrogea Club Phoenix
14 decembrie 2009 Oradea Crișana Parc Central
24 decembrie 2009 Mangalia Dobrogea Club BanaNa
30 decembrie 2009 Constanța Dobrogea Tomis
31 decembrie 2009 București Muntenia TBA

Premii și nominalizări[modificare | modificare sursă]

An Concurs Premiul Rezultat
2007 Steluțele de Mare Lansarea pe Piața Muzicală Locul 1
2008 Cerbul de Aur Trofeul "cerbul de aur" locul 4
Festivalul Mamaia Creație Locul 1
2009
Selecția Națională Semifinala 1 Locul 1
Finala locul 3
Romanian Music Awards
Best Rock Câștigat
Best Group Câștigat
Best Video Nominalizare
Best Web Nominalizare
Best Album Nominalizare
Romanian Top Hits Awards Best Rock Hit Câștigat
Premiile Radio Premiul Juriului Câștigat
Miss ROmîndria - Câștigat
Femeia Anului Tinere Talente Nominalizare
2010 Selecția Națională Finala Națională Respins

Topuri[modificare | modificare sursă]

Anul Piesa Poziția maximă
România Euro 200 Fresh Top 40 Bravo Top 20
2008 "If You Feel My Love" 1 74 1 1
"Oare Trebuie să Pierzi 24 - 1 2
2009 "Dear Mama 1 69 1 1
"I Have My Life 7 - 4 3
"Save The World - - - 18
Total Piese 4 2 4 5
Piese #1 2 - 3 2

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ a b c d e ro Biografia grupului muzical Blaxy Girls. blaxygirls.blogspot.com. Accesat la data de 3 noiembrie 2008.
 2. ^ a b ro Biografia grupului muzical Blaxy Girls. starmania.ro. Accesat la data de 3 noiembrie 2008.
 3. ^ a b ro „Blaxy Girls lansează albumul de debut toamna asta”. time4music.biz. Accesat la data de 3 noiembrie 2008.
 4. ^ a b c ro „Rucsy l-a întâlnit pe Costi Ioniță la coafor”. ro.netlog.com. Accesat la data de 3 noiembrie 2008.
 5. ^ a b ro Interviu cu Blaxy Girls și Costi Ionita. divercitycafe.ro. Accesat la data de 1 noiembrie 2008.
 6. ^ ro Biografie Blaxy Girls. protvmagazin.ro. Accesat la data de 4 noiembrie 2008.
 7. ^ ro Informații despre Blaxy Girls. radio21.ro. Accesat la data de 3 noiembrie 2008.
 8. ^ ro „Istorie la Callatis”. blaxygirls.blogspot.com. Accest la data de 3 noiembrie 2008.
 9. ^ a b c ro Blaxy Girls - genuri muzicale adoptate și influente. ro.netlog.com. Accesat la data de 3 noiembrie 2008.

Legături externe[modificare | modificare sursă]