Otar Turașvili

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Otar Turașvili

Otar Turașvili în 2015, la scurt timp înainte de plecarea către Cupa Mondială din acel an
Date personale
PoreclăTuar
Născut (37 de ani)
Tbilisi, Georgia
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiejucător de rugby în XV[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
PoreclăTuar
Înălțime1.84 m
Greutate118 kg
Sportrugby
ClubRCJ Farul Constanța
CSM Olimpia București
Colomiers Rugby
EchipaRomânia România
Pozițietaloneur

Otar Turașvili (în georgiană ოთარ ტურაშვილი; n. 14 iulie 1986, Tbilisi, Georgia) este un jucător de rugby în XV profesionist român de origine georgiană. Evoluează ca taloneur.

Carieră[modificare | modificare sursă]

S-a născut și crescut în Tbilisi, Georgia. S-a apucat de rugby la vârsta de 16 ani. Mai întâi a jucat pentru Lokomotiv Tbilisi, apoi echipele naționale de U18, U19 și U20 ale Georgiei.[1] Nefiind convocat la echipa de seniori, a decis să plece în România. În 2009 s-a alăturat clubului RCJ Farul Constanța, apoi a jucat pentru RCM Universitatea de Vest Timișoara, CSM București, și apoi Farul Constanța.[2] La nivel european, a participat la Amlin Challenge Cup cu Lupii București. Din sezonul 2015 este legitimat la clubul francez Colomiers Rugby în Pro D2, al doilea eșalon valoric al rugby-ului în Franța.[3]

Și-a făcut debutul la echipa națională a României într-un meci de Cupa Națiunilor IRB împotrivă Uruguayului în iunie 2012. A participat la Cupa Mondială de Rugby din 2015, fiind titular la cele trei meciuri din faza grupelor.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Mirela Basescu (). „Rugby "Tura", gruzinul cu sânge de român! Otar Turașvili a debutat pentru România și a învățat singur primele strofe din imn”. ProSport. 
  2. ^ „Rugby: Florin Vlaicu și Otar Turașvili, achiziții de marcă ale RCJ Farul Constanța”. Agerpres. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „Rugby: Internaționalul român Otar Turașvili va juca la Colomiers (Franța)”. Agerpres. . [nefuncțională]

Legături externe[modificare | modificare sursă]