Eugen Căpățână

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru alte persoane cu numele de familie respectiv, vedeți Căpățână.
Eugen Căpățână
Date personale
Născut (37 de ani)
Balș, județul Olt
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiejucător de rugby în XV[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
Înălțime1,80 m
Greutate105 kg
Sportrugby
ClubRomânia Timișoara Saracens
EchipaRomânia România
Pozițietaloner

Marian Eugen Căpățână (n. 18 iunie 1986 în Balș, județul Olt) este un jucător român de rugby în XV. Evoluează pe postul de taloner (hook).

Carieră[modificare | modificare sursă]

S-a născut la Balș, județul Olt, dar a crescut în Timișoara.[1] Primele sporturi practicate au fost luptele și boxul. S-a apucat de rugby la vârsta de 18 ani, la sfatul băieților din cartier.[2] S-a format la RCM Universitatea de Vest din Timișoara, unde a jucat toată cariera, începând ca aripă de grămadă (flanker). Cu aceasta formație a cucerit Cupa României în 2011 și titlul național SuperLiga în 2012 și 2013. Din 2011 a fost inclus și în echipa de dezvoltare Lupii București, care evoluează în Challenge Cup.

Și-a făcut debutul la echipa națională a României într-o partidă de Cupa Europeană a Națiunilor cu Ucraina în martie 2012. A făcut parte din selecția care a câștigat Cupa Națiunilor IRB în 2013. A fost inclus în delegația de 31 de jucători la Cupa Mondială de Rugby din 2015. Până în iunie 2016, a strâns 22 de selecții în națională și a marcat 10 de puncte, înscriind două eseuri.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Box, lupte și rugby în viața lui Eugen Căpățână”. Federația Română de Rugby. 
  2. ^ Anda Delin (). „Interviu cu Eugen Căpățână de la RCM Timișoara: «Nu știu dacă mai există basme, dar eu aș vrea să joc doar la echipa ce m-a format.»”. Ora de Știri–Timiș. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]