Andrei Ursache

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru alte persoane cu numele de familie respectiv, vedeți Ursache.
Andrei Ursache

Andrei Ursache în 2015
Date personale
PoreclăBubu
Născut (39 de ani)
Valea Seacă, Bălțătești, Neamț
Frați și suroriValentin Ursache Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiejucător de rugby în XV[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
PoreclăBubu
Înălțime1.80 m
Greutate117 kg
Sportrugby
ClubFranța US Carcassonne
EchipaRomânia România
Pozițiepilier

Andrei Ursache (n. 10 mai 1984, Valea Seacă, Neamț) este un jucător de rugby în XV profesionist român. Evoluează ca pilier. Este fratele cel mai mare lui Valentin Ursache, și el un jucător de rugby.

Carieră[modificare | modificare sursă]

S-a născut în Valea Seacă, Neamț. S-a apucat de rugby în copilărie, împreună cu fratele său cel mai mic, Valentin, dar nu a încercat să-și dezvoltă cariera sportivă, preferând să-și ajute familia la munca pământului.[1] Trebuie să devină un mecanic auto, dar la vârsta de 22 de ani s-a alăturat clubului din Arad la insistențele fratele lui, care juca în acest club. Aproape imediat Andrei a fost împrumut la Suceava.[2] Un an mai târziu a semnat cu clubul italian Firenze, dar nu a găsit acolo condițiile promise și s-a întors rapid în țară, unde a semnat cu RCM Timișoara.[1] În 2012 s-a angajat ca joker medical la clubul francez de Pro D2 US Carcassonne, datorită sprijinului lui Ovidiu Tonița.[3]

Și a făcut debutul pentru echipa națională a României într-un meci de Cupa Europeană a Națiunilor împotriva Spaniei în februarie 2012. A fost convocat la Cupa Mondială de Rugby din 2015. De-a lungul carierei, a strâns 26 de selecții în naționala și a marcat zece puncte, înscriind doua eseuri.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Marian Ursescu (). „Urșii din pădurea Neamțului » Povestea primilor frați care ajung să joace împreună în naționala Românei”. Gazeta Sporturilor. 
  2. ^ Mirela Basescu (). „«Cine trece'n Valea Seacă…» Află totul despre "Yeti" și "Bubu", frații de care se leagă speranțele "stejarilor" în partida cu Rusia”. ProSport. 
  3. ^ „Ursache, il est fort ce Roumain”. L'Indépendant (în franceză). 22 novembre 2012.  Verificați datele pentru: |date= (ajutor)

Legături externe[modificare | modificare sursă]