Paula Kinikinilau

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Paula Kinikinilau
Date personale
Născut (37 de ani)
Fangale'ounga, Tonga
Cetățenie Noua Zeelandă
 România
 Tonga Modificați la Wikidata
Ocupațiejucător de rugby în XV[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
Înălțime1.88 m
Greutate105 kg
Sportrugby
ClubRomânia RCM Timișoara
EchipaRomânia România
Pozițiecentru

Paula Fakavainga Kinikinilau (n. 30 august 1986 în Fangale'ounga, insula Foa, Tonga) este un jucător de rugby în XV tongalez care joacă pentru echipa națională a României. Evoluează pe postul de centru.

Carieră[modificare | modificare sursă]

S-a născut în Tonga, dar familia sa a plecat în Noua Zeelandă când era copil. A jucat pentru cluburile Ories Poneke, Old Boys University și Otago. În septembrie 2011 a semnat la RCM Timișoara,[1] cu care a câștigat Cupa României în 2011 și 2014, iar a fost campion național în 2012 și 2013.

În 2015 a devenit eligibil la națională a României, conform criteriilor World Rugby.[2] Și-a făcut debutul la echipa națională a României într-un meci de pregătire la Cupa Mondială de Rugby din 2015 împotriva lui Tonga în septembrie 2015.[3]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Cornel Biholari (). „Revoluție ovală! Timișoara vrea și campionatul la anul!”. 
  2. ^ Mirela Basescu (). „Moda "implanturilor" prinde și la "stejari". România va ataca Cupa Mondială de rugby din Anglia cu cinci jucători naturalizați: 3 sud-africani, un neozeelandez și un tongalez”. ProSport. 
  3. ^ Marius Huțu (). „România a pierdut ultimul test înaintea participării la Cupa Mondială, 16-21 cu Tonga. Debutul "stejarilor" la turneul final este pe 23 septembrie, la Londra, cu Franța”. ProSport. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]