Dănuț Dumbravă

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Dănuț Dumbravă

Dănuț Dumbravă în 2011
Date personale
Născut (42 de ani)
București
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiejucător de rugby în XV[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
Înălțime1.87 m
Greutate94 kg
Sportrugby
ClubRomânia CSA Steaua București
EchipaRomânia România
Pozițiefundaș, mijlocaș la deschidere

Dănuț Marin Dumbravă (n. 6 august 1981 în București) este un jucător român de rugby în XV. Evoluează pe postul de fundaș (fullback) sau mijlocaș la deschidere (fly-back).

Carieră[modificare | modificare sursă]

S-a apucat de rugby la CSS 3 Steaua în 1995, după ce a fost remarcat de antrenorul Mihai Stoica.[1] În 1999 s-a legitimat la CSA Steaua București, unde a jucat toată cariera. La aceasta formație, căreia i-a devenit căpitan, a cucerit patru Cupe ale României și trei titluri naționale SuperLiga. A fost inclus și în echipa de dezvoltare Lupii București, care evoluează în Challenge Cup. Este cunoscut pentru precizia și tehnica sa la transformări.[2]

Și-a făcut debutul la echipa națională a României într-un meci amical cu Țara Galilor în noiembrie 2002. A făcut parte din selecția care a câștigat Cupa Națiunilor IRB în 2013. A participat la turneul final la Cupa Mondială de Rugby din 2003, cea din 2007, cea din 2011 și cea din 2015. Până în octombrie 2015, a strâns 73 de selecții în națională și a marcat 389 de puncte, înscriind trei eseuri.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Cezar Romaniuc (). „Cristian Mocanu și Dănuț Dumbrava, în studioul Sport Total FM: „Steaua, în rugby, este un proiect național!". Sport Total FM. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Mirela Basescu (). „Dănuț Dumbravă, Wilkinson de România! Va fi decisiv cu Uruguayul?”. ProSport. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]