Discuție Wikipedia:Checkuser

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Privacy Policy[modificare sursă]

Am și eu o întrebare mai juridică: a publicat WMF undeva vreo garanție că checkuserii nu stau ziulica întreagă cu ochii pe loginuri și adrese IP întru interesele lor personale? Mulțumesc. //  Gikü  vorbe  fapte  vineri, 26 iulie 2013 16:22 (EEST)

Vezi en:Wikipedia:CheckUser#CheckUser and privacy policy, meta:CheckUser policy#Use of the tool și Access to nonpublic data policy. Un utilizator nu poate primi permisiunile de checkuser fără a se identifica către fundație (trebuie să trimită o copie după un document de identitate). Orice accesare a informațiilor de tipul Checkuser este logată, iar log-ul poate fi consultat de către ceilalți checkuseri, precum și de către stewarzi, așa că un checkuser nu își permite să abuzeze în mod voit de aceste drepturi, fiind conștient că poate fi sancționat nu doar prin revocarea acestor drepturi, ci și dpdv legal, dacă e cazul. Răzvan Socol mesaj 24 august 2013 13:03 (EEST)

Antet[modificare sursă]

De 2 ori în ultimele zile cineva care dorea să depună o cerere nouă a modificat antetul. Asta se întâmplă pentru că secțiunea "Cereri de verificare" a fost inclusă acolo, iar lumea vrea să editeze secțiunea respectivă. Propun să o mutăm înapoi în pagină.--Strainu (دسستي‎)  30 iulie 2015 11:12 (EEST)

Am constatat de câteva ori problema, cândva mi s-a întâmplat și mie. Trebuie mutată. -- Victor Blacus (discuție) 30 iulie 2015 12:19 (EEST)
Mutarea antetului înapoi în pagină (sau a unei părți din el) are mai multe dezavantaje:
  1. crește inutil mărimea paginii
  2. există riscul alterării accidentale a conținutului antetului
  3. la previzualizare, nu va mai fi afișat întregul conținut al antetului ci numai cel din secțiunea editată: „Cereri de verificare”.
Eu zic că este mai simplu să renunțăm definitiv la titlurile de secțiune din {{Antet Checkuser}} și să le înlocuim cu text simplu, dar scris cu font mai mare, prevenindu-se astfel editarea unei secțiuni nedorite. Lipsind secțiunile, nu mai avem ce greși. Singurul dezavantaj este că nu mai sunt listate în „Cuprins”. --GEO (discuție) 30 iulie 2015 12:58 (EEST)
Sau ce ar fi să mutăm partea cu titlul de secțiune „Cereri de verificare” în afara antetului? —Andreidiscuţie 30 iulie 2015 17:59 (EEST)
Da. Soluție simplă și funcțională. -- Victor Blacus (discuție) 30 iulie 2015 21:18 (EEST)
Care e diferența față de ce-am propus eu?--Strainu (دسستي‎)  30 iulie 2015 21:26 (EEST)
Așa e, e exact ce ai propus tu. Eu i-am răspuns lui Victor, care înțelesese că era vorba de eliminarea întregului antet (de aia și eu am rămas cu impresia că chiar asta propuseseși). —Andreidiscuţie 31 iulie 2015 10:02 (EEST)