Discuție Utilizator:Alexandru M.

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search


Pavel Bechet[modificare sursă]

la pagina Pavel Bechet am scris din memorie, inregistrarile de la inceputul anilor 90 nu mai pot fi gasite nicaieri, deci nu pot fi citate surseleAcest comentariu nesemnat a fost adăugat de Omuleanu (discuție • contribuții).

La Wikipedia nu scriem „din memorie”, e cercetare originală, încalcă regulile acestei enciclopedii. Nu mai dați revert, la trei anulări sunteți pasibil de blocare pe 24 de ore. אלכסנדרו(discuție) 18 octombrie 2018 20:54 (EEST)

https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Policies_and_guidelines

"Policies are standards that all users should normally follow, and guidelines are generally meant to be best practices for following those standards in specific contexts. Policies and guidelines should always be applied using reason and common sense."

"Editors should attempt to follow guidelines, though they are best treated with common sense, and occasional exceptions may apply"

inregistrarile de la inceputul anilor 90 nu pot fi gasite nicaieri, deci nu pot fi citate sursele; o solutie ar fi de scris undeva blog cu acelasi text si sa-l citez, dar nu vad care-i sensul in aceasta birocratie;Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Omuleanu (discuție • contribuții).

Blogurile nu sunt surse de încredere la Wikipedia. Vedeți WP:FCO și WP:SÎ. Plus că respectivele „fraze memorabile” nu-și au niciun rost de vreme ce Pavel Bechet nu a fost o persoană extrem de notabilă (precum Aristotel, Einstein, Kant ș.a.). אלכסנדרו(discuție) 18 octombrie 2018 21:16 (EEST)
@Omuleanu: Blogurile pot fi surse pentru Wikipedia dacă sunt scrise de universitari consacrați, sub nume propriu și nu sunt false (adică farse). Însă în general nu bat sursele publicate în reviste științifice, artistice, istorice. Tgeorgescu (discuție) 18 octombrie 2018 21:22 (EEST)

pentru Republica Moldova Pavel Bechet si Gheorghe Urschi sunt peroane foarte notabile, cei mai mari comedieni care au fost vreodata https://www.youtube.com/watch?v=CpXajFyRdZo - actual si azi https://www.youtube.com/watch?v=bcEukPQYg2Y --Omuleanu (discuție) 18 octombrie 2018 21:29 (EEST)

Ok. Eu nu-i cunosc pe niciunul. אלכסנדרו(discuție) 18 octombrie 2018 21:32 (EEST)
@Omuleanu: Dacă sunt „peroane foarte notabile”, cu siguranță acest lucru se reflectă în bibliografia referitoare la ele (inclusiv la „frazele memorabile”, care nu sunt neapărat cele de care își amintește oricine). Așa stând lucrurile, articolul poate fi adus la o formă acceptabilă, pe baza criteriilor noastre, prin citarea corespunzătoare a surselor respective. --Pafsanias (discuție) 18 octombrie 2018 21:42 (EEST)
Cele mai notabile peroane pe care le știu se află în gările CFR din Brașov, Galați, Cluj, București, etc.--Kunok Kipcsak (discuție) 18 octombrie 2018 21:44 (EEST)P.S. Desigur, mai sunt cele de la Metrorex (nu-i reclamă pt. Strainu).

din pacate dupa cum am mai spus deja nu exista surse online pentru inregistrarile de la inceputul anilor 90 http://osearaperfecta.protv.md/pavel-bechet-la-60-de-ani-in-inimile-moldovenilor-video---1938751.html --Omuleanu (discuție) 18 octombrie 2018 21:54 (EEST)

Dacă nu există surse, nu există informația. Informațiile trebuie să fie verificabile, iar dv. nu sunteți sursă de încredere. Wikipedia nu se scrie „din auzite”. -- Victor Blacus (discuție) 18 octombrie 2018 22:00 (EEST)

Discriminare rasială[modificare sursă]

Am propus de ceva vreme crearea unui articol separat pe tema Discriminare rasială. Cum nu prea există editori interesați de acest subiect vi-l aduc în atenția dvs. cu speranța că poate vă interesează. --Donarius (discuție) 23 octombrie 2018 10:27 (EEST)

O să creez articolul, pentru început ceva mai general. Am prins în dimineața asta un pic de timp liber și am zis că vreau să-l dedic Wikipediei. Dacă mai aveți propuneri de articole care trebuie create, puteți oricând să le listați aici. אלכסנדרו(discuție) 23 octombrie 2018 10:58 (EEST)
Vă mulțumesc atât în calitate de coleg, cât și în calitate de cititor. --Donarius (discuție) 23 octombrie 2018 12:17 (EEST)

Circular[modificare sursă]

Vezi că aici ai comis-o circular: ai citat drept sursă un articol de presă care evident plagiază articolul fără surse de la Wikipedia. Așa că mai bine e să fie citate toate părțile, adică Șora, Andrei Pleșu și Petre Roman (care e evident că minte), sau să fie găsite multe surse apropiate în timp, care nu sunt accesibile ușor la o căutare google; dar în principiu toți trei spun despre plecarea lui Șora din guvern ceva diferit. Salutări, --Mihai (discuție) 29 octombrie 2018 16:35 (EET)

Evident[modificare sursă]

Nu e chiar atât de evident — cred că e o idee bună să adăugați în descrierea fișierului precizarea Dvs. din descrierea modificării. //  Gikü  vorbe  fapte  1 noiembrie 2018 09:29 (EET)

Descrierea modificărilor[modificare sursă]

Voiam să-ți spun că am remarcat faptul că ești mai reținut în descrierea modificărilor decât astă vară și apreciez acest lucru. Deși poate părea o chestie pentru utilizatori experimentați, descrierea apare în tot felul de mesaje și epitetele agresive nu sunt ceea ce ne dorim să vadă oamenii. Mulțumesc pentru eforturile pe care le faci.--Strainu (دسستي‎)  3 noiembrie 2018 11:37 (EET)

Biochimie[modificare sursă]

Salut! Mă gândeam că poate te interesează dezvoltarea unui șir de articole la care (mai) lucrez când am timp, din domeniul biochimiei (în genul Nicotinamid adenin dinucleotid, Nicotinamid adenin dinucleotid fosfat, etc, la care este foarte multă informație disponibilă de scris), doar că e atât de mult de lucru că poate ar dura o veșnicie. Mă ocup mai ales și de dezvoltarea articolelor existente, dar aș vrea să intru puțin și pe articolele de biochimie metabolică. Te rog dă-mi un semn dacă ai putea să ajuți. Mersi mult :) -- Alex Nico  (mesaj) 4 noiembrie 2018 18:24 (EET)

Te ajut cu drag, dar nu săptămâna asta. Sunt prins între lucru și facultate. Iar la sfârșitul săptămânii vreau să-mi vizitez părinții. În ultima vreme am operat puține modificări și nu foarte consistente, tocmai din aceste motive. Oricum, poți să-mi lași aici o listă cu articolele pe care vrei să le modific și mă ocup pe rând de fiecare. אלכסנדרו(discuție) 4 noiembrie 2018 18:39 (EET)