Discuție Utilizator:Buteanf

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 1 an de Buteanf în subiectul Amenințări
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Pagina de teste
Locul destinat experimentelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat unui mentor.
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Buteanf) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 11 mai 2021 14:11 (EEST)

■ Spam[modificare sursă]

Vă rugăm să nu adăugați în paginile Wikipedia legături către situri comerciale sau către siturile dumneavoastră personale, sau mesaje publicitare, așa cum ați procedat la pagina Server vps. Wikipedia nu este un mijloc de publicitate sau o simplă colecție de adrese de internet. Dorim să avem articole cu mai mult conținut enciclopedic, nu cu mai multe legături de internet. De asemenea, numeroase pagini de internet nu îndeplinesc condițiile pentru a fi incluse în articole. Dacă doriți să aflați cum puteți contribui la enciclopedia noastră, aruncați o privire la pagina de bun venit. Vă mulțumim! --NGC 54 (discuțiecontribuții) 1 august 2022 15:58 (EEST)Răspunde

■■ Vă rugăm să încetați![modificare sursă]

Dacă veți continua să folosiți Wikipedia ca mijloc de publicitate, așa cum ați procedat la pagina Server vps, vi se va ridica dreptul de a-i modifica paginile. --NGC 54 (discuțiecontribuții) 1 august 2022 16:21 (EEST)Răspunde

Nu este vorba de nici un spam sau încercare de publicitate, nu reușesc introducerea corectă a bibliografiei, aceasta face referire la un ghid complet în care se explică foarte clar ce este de fapt găzduirea, cum funcționează, ce tipuri există cât și explicarea termenilor uzuali din domeniu, totodată încerc să introduc și referințe către ale pagini interne de interes precum Server, Găzduire web (cu un titlu "Vezi și" deoarece fac parte din aceaș categorie), am rugăminte să verificați pagina din bibliografie (de unde au fost luate și informațiile de altfel) iar dacă considerați că eu nu fac modificarea corect vă rog pe dvs. să adăugați sursa, pe lânga asta pagina trebuie introdusă la categoria găzduire web, la fel, nu pot face asta și nu înțeleg de ce (dupa adăugarea acestor modificări acele etichete de atenționare din pagină o să poată fi șterse). Buteanf (discuție) 1 august 2022 16:32 (EEST)Răspunde
sursa nu este o sursă de încredere. Prin urmare, nu poate fi nici citată, nici inclusă ca legătură externă. Pentru introducerea categoriilor, vedeți ghidul. --NGC 54 (discuțiecontribuții) 1 august 2022 16:39 (EEST)Răspunde
La acel ghid au participat mai mulți experți din domeniu, membrii ai echipei cu experiență de peste 8 ani, ce oferă astfel de servicii pentru companii foarte mari, conceperea acelui ghid a avut nevoie de foarte mult timp pentru a putea organiza informația în așa fel încât să fie înțeles și de către persoane non tehnice.
Totodată citind sursă de încredere, absolut toate punctele de acolo sunt deja îndeplinite de către sursă, nu înțeleg cum anume sa luat această decizie cum că nu ar fi de încredere.
Am rugămintea de a-mi comunica cum anume sa decis că sursa nu este de încredere? Buteanf (discuție) 1 august 2022 16:51 (EEST)Răspunde
Puteți verifica Găzduire web, la note observ ca sa făcut trimitere către un link extern, însă acel link nu prea are legătură directă cu subiectul paginii, de ce este acolo?
Acea pagină ar putea fi mult mai completă dacă se permite completarea acesteia pe baza sursei ( ghidului ) din care sa preluat și informația pentru Server vps. Buteanf (discuție) 1 august 2022 17:09 (EEST)Răspunde
Din sursă nu reies autorii textului. Site-ul însuși nu este unul de încredere (este un site oficial al unei entități comerciale, nu un site de publicații neutre de către autori competenți). Iar textul este numai un lung text de PR al cărui scop este să promoveze sursa.
Vedeți și Wikipedia:Verificabilitate#cite note-1 --NGC 54 (discuțiecontribuții) 1 august 2022 17:31 (EEST)Răspunde
Chiar nu mă așteptam la un astfel de răspuns din partea unui "autor", acel text este un GHID COMPLET ce explică în detaliu cum funcționează găzduirea web, de ce este un site online etc, folosind atât text cât și ilustrații, este lung? DA, pentru că este un ghid complet. Este cel mai complet ghid din Romania? DA! este apreciat de cititori? DA! A fost citat de alte publicații? Da!
Totodată în acel ghid ai sa vezi și un tur virtual al unui datacenter, acolo se afla echipamentele? DA! (datacenter-ul se afla si el în Bucuresti, fiind aproape de dvs. il puteti chiar vizita trebuie doar sa ne anuntati inainte)
Nu înteleg de ce un autor care scrie despre animale (Râs și nevăstuică) își permite să spună că un ghid foarte detaliat din domeniul IT este un text lung și atât.
Informațiile din acel ghid, sunt informații pentru care alți oameni achiziționează cursuri (da, plătesc pentru a ajunge la acea informație) și dvs. susțineți că este un text lung și atât, asta este o insultă directă!
Da, am văzut și Wikipedia:Verificabilitate#cite note-1 în care face referire la (citez) ”respectiv ziare de largă circulație”, ei bine informațiile din acel site au fost preluate de ziare precum antena3, ziare.com si altele citând bine-nțeles sursa, totodata fiind considerați experți în domeniul securității web, fiind parteneri oficiali cu companii de renume mondial ce recunosc înalta pregătire a echipei, dar dvs. din vasta experiență în domeniul IT considerați acel ghid ca fiind ”un text lung”, în locul dvs. aș reconsidera aceasă afirmație deoarece nu sunteți în măsura să spuneți asta.
În orice caz, pagina creata de mine trebuie stearsa, este doar un ”text scurt” de aceasta data cu informatii preluate dintr-un ”text lung” pe un subiect ce are doar cateva sute de cautari lunare si nu zeci precum Râs canadian sau alte articole de o mare cautare in randului publicului larg, totodata avand ca si sursa o companie comerciala dar nu la fel de comerciala ca si pagina Găzduire web (care dupa ani de zile a fost curatata de link-ul catre sursa ce nici nu aducea in discutie macar subiectul paginii).
Tot nu înteleg cum o pagina fara nici o sursa este mai credibila decat o pagina ce are ca sursa un ghid complet scris pe întelesul tuturor persoanelor.
PS: Din toate afirmațiile dvs. înțeleg că sursa nu este considerată una de încredere deoarece este publicată pe un site comercial, ce oferă serviciile despre care se vorbește, de ani de zile, având o echipă de profesioniști și clienți de renume pentru care fac exact ceea ce scrie în articol. Nu știu ce criterii personale aveți dvs. însă din punctul meu de vedere, tocmai o astfel de companie aduce greutate si încredere unei informații (si nu un blogger sau mai știu eu ce publicație ce habar nu are despre subiect), e ca si cum in articolele dvs. despre Râs, a-ți cita mai degraba un individ ce nu a vazut niciodata un Râs în realitate, decat o companie ce studiaza Râșii de ani de zile și au contact direct cu ei zi de zi.
Am sa modific denumirea companiei în sursă, deoarece afirmațiile dvs. aduc prejudicii și poate afecta încrederea altor persoane. (chiar daca informația vine de la cineva ce nu știe nimic despre acest domeniu).
În încheiere, aș dorii dacă se poate, ca acest articol și această discuție să fie reevaluată de către un alt editor ce deține un minim de cunoștințe și care poate argumenta decizia luată.
PSS: NU, această discuție nu este un text lung daca la asta vă gândiți. Buteanf (discuție) 1 august 2022 18:17 (EEST)Răspunde
„datacenter-ul se afla si el în Bucuresti, fiind aproape de dvs. il puteti chiar vizita trebuie doar sa ne anuntati inainte”
Unde locuiesc eu este strict treaba mea (nu înțeleg, totuși, de unde ați dedus că aș trăi în apropierea Bucureștiului). Iar din acest ne reiese că contul „Buteanf” este utilizat de mai mulți oameni.
Fără legătură cu articolul Server vps sau articolele create de mine, sursa nu este de încredere în primul rând (deci printre altele) pentru că nu precizează existența vreunui comitet de redacție format din specialiști.
„Da, am văzut și Wikipedia:Verificabilitate#cite note-1 în care face referire la (citez) ”respectiv ziare de largă circulație”, ei bine informațiile din acel site au fost preluate de ziare precum antena3, ziare.com si altele citând bine-nțeles sursa”
„În general, cele mai de încredere surse sunt: revistele și cărțile recenzate și publicate de edituri universitare; manuale de nivel universitar; reviste, buletine și cărți publicate de edituri respectabile și respectiv ziare de largă circulație.”
sursa nu este ziar de largă circulație.
P.S. Wikipedia nu este un ghid. --NGC 54 (discuțiecontribuții) 1 august 2022 20:27 (EEST)Răspunde
Nu face sens sa dezbatem acum ce este de incredere sau nu in domeniul IT, deoarece dvs. nu aveti nici un fel de cunostinte in acest domeniu, totodata afirmatiile dvs. vis-a-vis de compania citata ca si sursa se incadreaza conform legii Legea nr.278/2006 cod penal ca si fapta penala, totodata conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, în conformitate cu drepturile de autor va cer ca pagina Server vps sa fie stearsa imediat de pe acest site iar informatiile scrise nu pot fi reproduse fara acord scris (informatia preluata din site-ul mentionat nu poate fi reprodusa fara citarea sursei, avand in vedere faptul ca citarea sursei este interzisa de catre dvs. acest articol trebuie sters), prin urmare am rugamintea de a va conforma cerintelor respectand drepturile de autor.
PS: Nu sa publicat un ghid pe Wikipedia ci sa creat o pagina de interes cu informatii preluate dintr-un ghid complet al carei surse nu poate fi citate deoarece asa considerati dvs. foarte curios cum informatia preluata de la sursa este considerata de incredere si poate fi publicata insa sursa de unde sa prelut nu e de incredere (nu are nici un fel de logica).
PSS: Nu are rost continuam discutia, asa ca va rog sa stergeti pagina conform cererii mai sus mentionate. Buteanf (discuție) 2 august 2022 11:29 (EEST)Răspunde
Aici nu se aplică legile României, ci legile Statelor Unite, căci Wikimedia Foundation se află în SUA.
Ați copiat text de pe o pagină web, la subsolul căreia este menționat faptul că textul respectiv este protejat de drepturi de autor. Dvs. ați inserat acel text în articolul Server vps, deși înainte de a publica editarea, vi s-a afișat următorul mesaj:
Materialele care încalcă drepturile de autor vor fi șterse. Materialele enciclopedice trebuie să fie verificabile. Contribuția este eliberată irevocabil sub licențele CC-BY-SA 4.0 și GFDL. Acceptați că pentru creditarea sub licența CC este suficientă o hiperlegătură sau un URL. Vedeți detalii la Termenii de utilizare.
Eu am identificat numai secțiunea Server VPS fără management ca fiind protejată de drepturi de autor. Am șters-o. De unde ați preluat introducerea? De la Wikipedia în engleză? --NGC 54 (discuțiecontribuții) 2 august 2022 12:18 (EEST)Răspunde
Nu este vorba de Wikimedia Foundation, nu fundatia aduce insulte si spune ca o companie comerciala nu este de incredere ci dvs. ca si persoana fizica denigrati in mod public, asa ca in locul dvs. nu as mai adauga numele companiei langa afirmatia "nu este de incredere" si cu atat mai mult sa spuneti ca un ghid scris de specialisti este citez "doar un text lung".
Afirmatiile dvs. fac obiectul legii nr.278/2006 si puteti raspunde in fata instantelor de judecata, prin urmare va recomand sa nu folositi numele companiei.
PS: Textul de pe acel site poate fi preluat DOAR cu citarea sursei, ceea ce dvs. a-ti sters, prin urmare nu aveam de unde sa stiu ca sursa va fi stearsa.
PSS: Cum spuneam, stergeti numele companiei de peste tot unde este mentionat pentru a nu provoca alte probleme. Buteanf (discuție) 2 august 2022 14:10 (EEST)Răspunde

Amenințări[modificare sursă]

Stop icon Modificările dumneavoastră recente pot lăsa celorlalți wikipediști impresia că luați în calcul acțiuni legale sau alte acțiuni în afara Wikipediei împotriva lor, sau împotriva Fundației Wikimedia. Rețineți că astfel de amenințări pe Wikipedia sunt strict interzise conform politicilor privind tentativele de intimidare și normele de comportament civilizat. Utilizatorii care fac asemenea amenințări pot fi blocați pe termen nelimitat. Dacă aveți o dispută de conținut referitoare la orice pagină din Wikipedia, vă rugăm să urmăriți obținerea de consens prin discuții civilizate. Comentați conținutul, nu interlocutorii, și, acolo unde se poate, faceți propuneri concrete de modificări pe baza surselor de încredere independente, concentrându-vă pe erorile factuale verificabile. Mulțumesc.  —Andreidiscuție 2 august 2022 14:20 (EEST)Răspunde

Dvs. nu doriti sa intelegeti ca in discutia de mai sus user-ul NGC 54 denigreaza compania citata de mine ca sursa si provoaca pagube? singura problema este ca sa denigrat compania, motiv pentru care trebuie sters numele companiei sau inlocuit cu "sursa" nicidecum a se folosi denumirea companiei, lucru ce se pedepseste conform legii nr.278/2006.
Am inteles ca aici e vorba despre parerile proprii ale persoanelor ce pot edita acest site si ca se publica doar dupa acele criterii, nu este o problema, ideea e sa dispara numele companiei de aici, chiar e atat de greu? (modific eu acum)
In lumea reala nu poti spune ca o companie nu este de incredere si ca informatiile scrise de echipe de specialisti sunt doar "un text lung" fara sa fi tras la raspundere, prin urmare nu mai folositi numele companiei. Flaviuro (discuție) 2 august 2022 15:10 (EEST)Răspunde
V-am atras atenția că nu în termenii aceștia puteți purta o discuție editorială. Încrederea de care vorbim aici e un concept editorial, nu legal sau de altă natură, iar referirile dv. la diferite legi sunt percepute ca amenințări cu hărțuirea. Vă rog să faceți pași înapoi, să deescaladați tonul discuției de mai sus, dar și să evitați folosirea de conturi multiple.  —Andreidiscuție 2 august 2022 15:38 (EEST)Răspunde
Nu incerc itimidarea nimanui si nici nu vreau sa se inteleaga asta, singurul lucru pe care il doresc este ca in aceasta discutie sa nu fie inclusa denumirea companiei, atat timp cat nu se foloseste denumirea companiei nu am nici o problema, de aceea am rugamintea de a nu mai adauga numele sursei.
Daca verifici istoricul acestei discutii ai sa vezi ca am modificat de mai multe ori numele in "sursa" insa a fost introdus inapoi cu incapatanare, de aceea a fost si necesara referirea la diferite legi. Cred ca esti de acord ca utilizatorii care citesc aici faptul ca o anume companie nu este de incredere inteleg exact acest lucru si nu cauta alte informatii.
In concluzie, nu am nimic cu nimeni atat timp cat nu apare numele sursei.
PS: Nu ma deranjeaza nici daca se sterge contul de Wikipedia, aveam de gand sa adaug mai multe pagini despre foarte multe subiecte din acest domeniu, insa, sincer, mi-am schimbat total parerea despre ceea ce se intampla aici. Buteanf (discuție) 2 august 2022 15:55 (EEST)Răspunde