Discuție:Say It Right

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Say It Right a fost propus ca articol de calitate, dar în urma discuției s-a constatat că nu îndeplinea criteriile la acea vreme. Puteți să vă uitați la legăturile aflate mai jos, în istoricul articolului, pentru a găsi pagina nominalizării, și să aflați de ce a fost respins.
10 februarie 2009 Propunere articol de calitate Respins
Articole bune Say It Right a fost introdus în lista articolelor bune la categoria Muzică și dans, având în vedere criteriile aferente articolelor bune. Dacă puteți, sunteți invitat să participați la îmbunătățirea acestuia, iar dacă considerați că nu mai îndeplinește criteriile, puteți propune articolul spre reevaluare.

Evaluat: 1 decembrie 2008. (Versiunea evaluată).

Articolul Say It Right este un subiect de care se ocupă Proiectul Muzică pop, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre muzica pop Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ABAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa AB pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.

 Remigiu  discută  18 noiembrie 2008 00:23 (EET) Conform criteriilor listate la Wikipedia:Criterii articole bune:[răspunde]

  1. bine scris — îndeplinit
    Deși nu sunt specialist, pot să înțeleg articolul fără să consultez DEX și manualul de gramatică. Totul este scris clar, nu văd greșeli gramaticale. În articolul se folosește ghilimele românești. În general, articolul respectă manualul de stil.
  2. corect și verificabil — îndeplinit (+ mica obiecție)
    Articolul prezintă informații corecte ce pot fi ușor verificate datorită multor referințe. Ceea ce mi s-a părut cam neplăcut, sunt citări exacte, cum spre exemplu „Am făcut experimente cu multe sunete profunde și diferite”, declară Furtado despre cum a fost compusă melodia. „Mi-a afectat mult partea vocală”. Nu se poate folosi diateză pasivă?
  3. acoperă subiectul — îndeplinit
    Articolul trateaza toate detaliile importante legate de subiect și nu intră în amănunte inutile.
  4. neutral — îndeplinit
    Prezintă punctele de vedere diverse, toate având suportul referințelor.
  5. stabil — îndeplinit
    Nu s-a pus niciun format de avertizare, dispută, ș.a.m.d. Nu s-a discutat despre conținutul pe pagina de discuții.
  6. ilustrat — îndeplinit
    Articolul conține două imaginii și un fișier audio de utilizare cinstită, toate bine descrise pe paginile sale proprii. Ca subiectul articolului este greu de ilustrat cu imagini de licență liberă, consider că articolul îndeplinește și acest criteriu.

Răspns: Consider că traducerile directe oferă mai multă cursivitate textului prin evitarea construirii frazelor prea lungi, iar în unele cazuri nu văd decât această posibilitate:Artista, care a auzit că trupa U2 obișnuiește să compună melodii în camera de control a studioului, i-a replicat lui Timbaland: „Serios? O să-ți arăt eu” și a început să cânte fără acompaniament. Însă în exemplul de mai sus, cred că ar merge Furtado declară despre cum a fost compusă piesa că s-au făcut experimente cu multe sunete profunde și diferite ce i-au afectat mult partea vocală.

Articol a fost corectat după evaluarea mea. Am văzut atât modificări cauzate de obiecția mea, cât și câteva schimbări lingvistice. Acum articolul merită listat la lista de articole bune și eu, fiind în putere să fac acesta, îl promovez.

Rezolvat Rezolvat Am parcurs articolul și nu am găsit greșeli majore de ortografie și/sau gramatică, în schimb ar fi binevenită intervenția unui specialist privind termenii „piesa” sau „single-ul”. //  GikÜ  vorbe  fapte  / duminică, 30 noiembrie 2008, 19:27 (EET)

Am înlocuit varianta „single-ul” cu „discul single” sau „discului single”, așa cum a specificat impy că este corect (vezi arhiva discuției pentru promovarea articolului Epica la AC). „Piesa” este acceptat, vezi aici. Acum va fi promovat? Coco (discuție) 30 noiembrie 2008 20:43 (EET)[răspunde]

Da, e acceptat, dar se poate înlocui acest cuvânt aici și acolo pentru a evita repetiții.  Remigiu  discută  30 noiembrie 2008 20:37 (EET)[răspunde]
Ce cuvânt? „Single”? Coco (discuție) 30 noiembrie 2008 20:43 (EET)[răspunde]
„piesă”  Remigiu  discută  30 noiembrie 2008 21:02 (EET)[răspunde]
Am schimbat „pe ici, pe colea”, mai ales la secțiunea cu recenzii. Sper că e mai bine așa. Coco (discuție) 30 noiembrie 2008 23:20 (EET)[răspunde]

Am si eu cateva comentarii referitoare la acest articol care se vrea a fi de calitate:

  • La fel ca si la alte articole de acest gen, dupa opinia mea calitatea informatiilor nu este satisfacatoare si de cele mai multe ori este neenciclopedica si deseori amuzanta. Acest fapt apare cel mai adesea la subcapitolele de compozitie si inspiratie:
    • Procesul compunerii cântecului a început într-o dimineață în jurul orei patru, când Timbaland i-a sugerat lui Furtado să plece din studioul de înregistrări pentru că era obosită. - adica daca vrei sa compui un cantec trebuie sa incepi un „proces”(analiza, proiectare, compozitie muzicala si vocala, reanalizare, renuntare la unele si updatare la altele sau chiar iei o pauza din lipsa de idei, marketing - adica ce vrea lumea sa asculte, etc) chiar daca ti-e somn de mori si nu ai chef de nimic. Nici un articol de acest gen nu povesteste de chestiuni de genul asta explicit si enciclopedic. Toate "inspiratiile" sunt povestioare care inhiba interesul cititorului, parerea mea. Si este si primul subcapitol...........
    • Nate Hills și Timbaland produceau și compuneau în timp ce Furtado continua sa cânte. - produceau ce?
    • În timpul înregistrării piesei, echipa a folosit patru microfoane pe care le-a învârtit prin studio. - invarteau ca sa ce?
    • Furtado mărturisește că felul cum a fost compus cântecul i-a afectat mult capacitățile vocale. - puteati spune ca lui Furtado i-au fost afectate corzile vocale din cauza modului de interpretare, blablabla - nu ma pricep.
    • duce în o cu totul - intr-o cu totul.
  • Ca observatie, parerea mea este ca fiecare contribuitor scrie din placerea de a furniza informatiile pe care le detine si altora in mod gratuit sau participa la diferite proiecte ca sa se distreze si sa mai invete ceva din alte domenii. Nu mi se pare normala situatia de a avea articole executate la foc automat si puse la propuneri de AC. Eu cred ca acest lucru deranjeaza in comunitate, altfel de ce zac aceste articole de luni de zile si nu le retrogradeaza nimeni sau nu le promoveaza. Mister. Poate ar trebui intrebati specialistii, unul e IMPY4EVER. Chiar asa Impy, de ce nu se promoveaza aceste articole, ca doar esti specialist in muzica si compozitor? Primul este din august si toate articolele propuse ca articole de calitate sunt din domeniul muzicii. Faceti ceva domnilor, dati un refresh poate mai dispar din ele la AC la AB sau raman ca simple articole.--Asybaris aport 2 ianuarie 2009 20:53 (EET)[răspunde]

Bun. Cu ce să încep?!

  • În primul rând, toate aceste obiecții ar fi trebuit menționate aici. Dar...
  • Cât despre existența secțiunii „Compunerea și inspirația”... eu cred că este oarecum vitală pentru orice operă artistică (fie cântec, fie operă beletristică). Și criticii literari în recenziile lor fac referiri la alte opere, fie datorită asemănărilor (din punct de vedere al stilului, al simbolisticii, al structurii, etc.), fie datorită faptului că însuși autorul a citat respectivele opere ca surse de inspirație. Mai mereu autorul scrie „memorii” în care prezintă „povestea” din spatele creației sale. De ce să nu luăm un exemplu concret (doar pentru a releva ideea, a nu se lua ca o comparație în sine): romanul „Baltagul” are ca punct de plecare balada „Miorița”, iar exegetul George Călinescu o numește pe Vitoria „un Hamlet feminin”.[1] Într-adevăr, comparația cu „Say It Right” e absurdă, dar necesară pentru demonstrarea necesității subcapitolului „Compunerea și inspirația”.
  • Exprimările nefericite au o singură cauză: limbajul simplist și presărat cu elemente de specialitate și/sau jargon al cântăreților. Un exemplu: „We had a song called <<Say It Right>>, the song where we had effects on the vocals. Basically it's like four in the morning, and Timb's like, <<Go home, you're tired.>> And I'm like, <<Really? I'll show you>>, and put my little hoodie on and then I started to jam.” (urmăriți referința respectivă). O să-mi resuscitez singurul neuron (că de aceea scriu doar articole neenciclopedice despre niște banale cântece) și o să încerc să reformulez acea parte.
  • Articolul deja a fost promovat la AB, deci a trecut printr-o serie de criterii. În plus, nu eu am propus articolul.
  • Întrebare: dacă se propune un articol despre dans (să zicem) la AC și îndeplinește toate condițiile, îl va promova cineva dacă nu avem specialiști în domeniu la wikipedia? Părerea d-lui impy e binevenită, m-a ajutat în numeroase rânduri.
  • E indicat să scrieți peste tot cu diacritice, chiar și la o pagină de discuții
  • Mulțumesc pentru obiecțiile aduse, o să încerc să vă fac pe plac. Însă eu chiar am muncit la acest articol, nu degeaba are 42KB și 93 de referințe (mai mult decât multe articole biografice).Coco (discuție) 3 ianuarie 2009 14:32 (EET)[răspunde]

Am de gând să reformulez astfel:

Furtado a declarat că a experimentat mult în timpul înregistrării albumului Loose, piesele incluse pe acesta fiind mixate în timp ce erau compuse. „Say It Right” a fost conceput în camera de control a studioului de înregostrări, cântăreața afirmând că această idee provine de la membrii formației U2. În jurul orei 4 a.m., Timbaland i-a sugerat lui Furtado să plece, considerând că era obosită. Artista i-a replicat: „Serios? O să-ți arăt eu” și a început să cânte fără acompaniament, piesa fiind compusă și produsă pe parcurs. Pentru a obține acele „efecte de reverberație și sunete nepământești ciudate” prezente în cântec, echipa a folosit patru microfoane pe care le-a învârtit prin studio. Furtado declară despre efectul acestei tehnici că „ai zice că [Timbaland] se află într-o altă țară”.

Cum vi se pare acum? Dacă tot este ceva în neregulă, propuneți dvs o traducere mai bună.Coco (discuție) 3 ianuarie 2009 18:51 (EET)[răspunde]

Mi se pare mult mai buna si nu cred ca e cazul sa va suparati. Imi cer scuze daca v-am enervat cu ceva. Uite, de acum nu voi mai comenta la niciun articol de muzica, daca asta va supara. --Asybaris aport 3 ianuarie 2009 21:58 (EET)[răspunde]