Discuție:Lista celor mai mari orașe din Europa

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Orașe rusești[modificare sursă]

Următoarele orașe erau prezente în lista veche dar nu sunt marcate la Wikidata ca fiind în Europa și nici eu nu sunt sigur că sunt în partea Europeană: Ufa, Kazan, Volgograd, Saratov, Krasnodar, Ijevsk, Ulianovsk, Mahacikala, Astrahan, Naberejnîe Celnî. Dacă aveți surse că un articol ar trebui să intre în listă, mergeți în pagina orașului de la wikidata și adăugați: continent (P30)=Europa (Q46). La următoarea rulare a robotului lista va fi actualizată--Strainu (دسستي‎)  3 noiembrie 2018 02:48 (EET)

Vilnius al patrulea cel mai mare oraș european?[modificare sursă]

Care e treaba cu sortarea asta? Primul loc, la fel, e ocupat de un oraș mai puțin populat decât Londra. Special:Permalink/13999362. //  Gikü  vorbe  fapte  22 martie 2021 06:48 (EET)

@Gikü: erori grosolane ale roboților Wikimediei, printre multe altele. Cu ocazia asta aflăm și noi (non-roboții) că Bucureștiul (locul 93) este mult mai mic decât Mahacikala (locul 77)... --Bătrânul (discuție) 22 martie 2021 07:58 (EET)
Nu roboții sunt problema; ceva e în neregulă cu interogarea sparql. //  Gikü  vorbe  fapte  22 martie 2021 09:12 (EET)
N-aș zice. Eu tot la robot m-aș uita. Cred că ar merita tras de mânecă Magnus cu asta.
Interogarea pare ok dacă o rulezi pe query service. Arată ca și cum pe undeva prin codul robotului se folosește un tip greșit de colecție care le amestecă complet ordinea; sau care schimbă criteriul de sortare. Ce-i lipsește interogării este un mecanism built-in de eliminat duplicate (interogarea de bază dă același oraș de mai multe ori, dar Listeria elimină el duplicatele — cred că în mecanismul ăsta se schimbă ordinea). —Andreidiscuție 22 martie 2021 11:46 (EET)
Rezolvat Rezolvat. Definind corect sortarea. Nici măcar en.wp nu are documentația formatului completă. E RTFS la modul hardcore :D--Strainu (دسستي‎)  22 martie 2021 17:33 (EET)
Robotii sunt in faza Ana are mere si le confunda cu pere. Ar trebui ca inteligenta artificiala care s-a nascut deja, zice presa, sa-si faca automat ea insasi programele necesare pentru ca noi cititorii sa invatam ceva din ce ne va furniza ea in mod cu totul gratuit si dezinteresat ...Asybarisaport 22 martie 2021 16:08 (EET)