Discuție:Șerban Nichifor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Eroare[modificare sursă]

în articol e trecut „Comandor al Ordinului național “Pentru Merit””, în 2000. Eroare! în DECRET nr.524 din 1 decembrie 2000 privind conferirea unor decorații naționale personalului din subordinea Ministerului Culturii, anexa 3, punctul e) Ordinul national Pentru Merit în grad de Cavaler, Șerban Nichifor nu apare. --Miehs (discuție) 7 noiembrie 2012 09:38 (EET)


Este nominalizat în DECRET nr.520 din 1 decembrie 2000 privind conferirea unor decorații naționale personalului din subordinea Ministerului Culturii, anexa nr. 3. --Pocor (discuție) 20 noiembrie 2012 13:45 (EET)
Apare ca Nechifor Serban., or în articol apare ca Nichifor Șerban. O fi tot el? Cu acest nume, Nechifor Șerban, am găsit în Jurnal sătesc un fotbalist de la echipa Moldova Cristești, care joacă în Campionatul județean de fotbal, Liga a V-a, Seria III. --Miehs (discuție) 20 noiembrie 2012 16:33 (EET)


Și în documentul menționat de Miehs, în anexa nr. 3. pct. c) Ordinul național Pentru Merit în grad de Comandor, la poziția 8. apare Nechifor Șerban, compozitor. --GEO (discuție) 20 noiembrie 2012 14:50 (EET)
Nu-l găseam cu "find" pentru că era trecut Nechifor aerban - nu se potrivea nici numele, nici prenumele! --Miehs (discuție) 20 noiembrie 2012 16:30 (EET)

Mesaj adresat Domnului/Doamnei Mycomp[modificare sursă]

Discuție mutată de la Wikipedia:Cafenea

Domnule/Doamna Mycomp,

Daca considerati ca pagina mea in limba romana nu corespunde criteriului "notabilitatii", va rog sa o stergeti. Raman cu pagina in limba engleza ce a fost redactata de specialistii americani in domeniu. http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eerban_Nichifor

Nu pot insa sa nu remarc atacurile la persoana si sicanele ce par sa caracterizeze paginile in limba romana ale Wikipedia. Semnalez in acest sens si remarcile total nejustificate si cu o evidenta tenta anti-semita facute de Domnul/Doamna Miehs in legatura cu activitatea prodigioasa a renumitului scriitor american evreu de origine romana Norman Manea.

"Când a publicat Întoarcerea huliganului, una dintre cărțile lui cele mai bune, Norman Manea a făcut eroarea de a-și trata cu extremă complezență anii petrecuți în România, autodeclarându-se un fel de inamic public numărul unu al comunismului și exagerând consecințele faptului. Legătura între articolele pline de simpatie personală, nu neapărat critică, ale unor scriitori americani și autopropaganda din cartea de memorii nu erau de natură să-i creeze lui Norman Manea o bună imagine publică în țara pe care a părăsit-o înainte de a fi recunoscut ca figură marcantă a vieții literare. Așa se explică greutatea cu care am găsit critici din generațiile vechi dispuși să colaboreze , singurii care au răspuns prezent fiind critici tineri, precum cei doi din „Observator cultural” din 21-27 iulie. Se vede că acest entuziasm de generație se datorează mai ales faptului de a nu avea cum verifica autoportretul de disident pe care Norman Manea și-l face în Întoarcerea huliganului. --Miehs (discuție) 31 octombrie 2012 09:18 (EET)"

Voi sesiza autoritatea centrala Wikipedia cu privire la aceasta inadmisibila situatie "specific romaneasca" ce contravine in mod flagrant normelor Wikipedia. Prof. Dr. Serban NICHIFOR

http://www.voxnovus.com/composer/Serban_Nichifor.htm

http://www.romania-on-line.net/whoswho/NichiforSerban.htm --Serbannichifor (discuție) 23 noiembrie 2012 06:40 (EET)

Nu ștergeți etichetele de întreținere decât după rezolvarea problemelor semnalate. Cum comentați următorul pasaj: Un contribuitor al Wikipedia, Serbannichifor (discuție · contrib), poate fi legat personal sau profesional cu subiectul acestui articol. Îndrumări relevante pentru această situație: Wikipedia:Conflict de interese, Wikipedia:Autobiografie și Wikipedia:Punct de vedere neutru. ?? Cine sunt specialiștii americani în domeniu? Nu cumva tot Serbannichifor?--_florin DF 23 noiembrie 2012 07:26 (EET)

Acceseaza cu atentie site-urile indicate la Bibliografie - ce nu il pot avea ca autor pe Serbannichifor.Vad ca sicanele continua. Nu ramane decat sa stergeti total pagina in cauza. Nu uitati insa ca exista si directie centrala a Wikipedia ce poate constata cu usurinta abuzurile.--Serbannichifor (discuție) 23 noiembrie 2012 07:58 (EET)

Wikipedia nu este o colecție de panegirice, ci o enciclopedie bazată pe surse externe. Dacă domnul profesor ar fi urmat linkul din discuția cu Utilizator:Mycomp, ar fi putut constata singur că remarcile total nejustificate si cu o evidenta tenta anti-semita facute de Domnul/Doamna Miehs in legatura cu activitatea prodigioasa a renumitului scriitor american evreu de origine romana Norman Manea nu-mi aparțin, ci sunt un citat din articolul Ochiul magic, apărut în 2011 în România Literară Numărul 30. În plus, afirmația din acest articol că domnul Norman Manea și-a exagerat mult disidența în autobiografie este privită de domnul Șerban Nichifor ca „o evidenta tenta anti-semită”, pe motiv că este evreu. Presupun că dacă unul care-și exagera disidența era român, dom' profesor m-ar fi acuzat de „o evidenta tenta anti-românească”. Sau orice critică adusă unui evreu este, automat, antisemitism? În articole trebuie să apară și bune, și rele, cu condiția să aibă referințe. În articolul Șerban Nichifor am adăugat, cu referința de rigoare, că *A fost distins în 2008 cu titlul de Ofițer al Ordinului Coroanei de Regele Albert al II-lea al Belgiei, care a dorit "să exprime recunoștința Belgiei pentru eminenta contribuție în cercetarea muzicală și pentru apropierea elitelor noastre culturale în domeniul muzicii clasice contemporane în special, situate în mod elocvent pe linia promovării relațiilor noastre bilaterale." O fi și asta o tentă negativă? --Miehs (discuție) 23 noiembrie 2012 08:43 (EET)