Discuție Utilizator:Serbannichifor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veți avea multe nedumeriri și întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem și ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greșeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii ați dori să contribuiți? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveți o pasiune aparte. Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Serbannichifor) în care să vă prezentați pe scurt dacă doriți.

Ca să vă semnați simplu — doar în paginile de discuții, nu și în articole — scrieți la sfârșitul mesajului patru tilde ~~~~ și Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură și dată.

Sperăm să contribuiți cu plăcere la acest proiect! 25 iulie 2008 16:00 (EEST)

Deslușire[modificare sursă]

În primul rând, a scrie cu majuscule pe internet înseamnă a urla, a zbiera, a te răsti la cititori. Încetați cu scandalul! Puteți scrie cu majuscule pe peretele din closetul dumneavoastră de acasă.

În al doilea rând, Wikipedia este un loc în care vine cine vrea și scrie ce-i place și la ce se pricepe. Nu există un plan, nu există vreo obligație, alta decât de a respecta regulile cerute de organizatorii Wikipediei. Toți cei care scriu sunt voluntari, scriu în timpul liber, de plăcere, nu ca să vină un exaltat să zbiere la ei ca un vechil pe moșie.

În al treilea rând, cu câteva excepții, în respectiva listă sunt trecuți compozitorii care au articole în Wikipedia (cu albastru), cei trecuți cu roșu încă nu au.

În al patrulea rând, titlul este "Listă de compozitori români". Orice om cu câțiva ani de școală știe să facă deosebirea între acest titlu și "Lista compozitorilor români", care ar presupune că sunt cuprinși toți.

În al cincilea rând, în loc să veniți la cafeneaua Wikipediei și să faceți scandal (într-o cafenea adevărată chemam poliția care vă amenda pentru tulburarea liniștii publice!), dacă aveți cu adevărat cunoștințe muzicale nu vă împiedică nimeni să puneți mâna pe ... tastatură și să scrieți articolele care lipsesc. Când răcneați ca un apucat cuvântul "FRAUDULOS" v-ați gândit că nu există articole despre ei pentru că nu prea sunt agreați de publicul ascultător de muzică? Așa că scrieți nu urlați! Sau e mai simplu de făcut scandal decât de scris? Din ce ați răcnit la cafenea, rezultă că ați avea de scris articole pentru vreo 14 compozitori, pe care i-ați înșirat plin de "revoltă proletară". HAI, LA TREABĂ! (Na, cât pe ce să mă molipsesc de urletele dumitale!) --Miehs (discuție) 6 noiembrie 2012 22:05 (EET)

Multiplicarea mesajelor nu denotă dorință de dialog din partea dumneavoastră. Recitiți termenii de utilizare, avertizarea despre riscuri și ce nu este Wikipedia. --GEO (discuție) 6 noiembrie 2012 23:00 (EET)

Semnătură[modificare sursă]

Vă rugăm ca atunci când faceți comentarii pe paginile de discuție ale articolelor sau utilizatorilor Wikipedia, să adăugați și semnătura dumneavoastră  și nu așa cum ați omis la pagina Wikipedia:Cafenea. Este un lucru necesar la Wikipedia și este foarte simplu de adăugat, trebuie doar să dați un clic pe butonul Insert-signature.png din bara superioară a casetei de editare sau să tastați patru tilde ( ~~~~ ) și în mod automat se generează numele dumneavoastră precum și data și ora la care ați făcut comentariul. Mulțumesc!. --GEO (discuție) 6 noiembrie 2012 23:30 (EET)

■■ Etichete de avertizare[modificare sursă]

Information.svg Vă rugăm să nu ștergeți formatele de întreținere de pe paginile de pe Wikipedia, cum ați făcut la pagina Șerban Nichifor, fără a rezolva problemele pe care acestea le semnalează, și fără a da un motiv valid pentru ștergerea lor în sumarul modificării. Această ștergere nu pare a fi constructivă, și etichetele au fost restaurate. Mulțumesc.--Mycomp (discuție) 23 noiembrie 2012 05:49 (EET) Domnule/Doamna Mycomp, Daca considerati ca pagina mea in limba romana nu corespunde criteriului "notabilitatii", va rog sa o stergeti. Raman cu pagina in limba engleza ce a fost redactata de specialistii americani in domeniu. http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eerban_Nichifor Nu pot insa sa nu remarc atacurile la persoana si sicanele ce par sa caracterizeze paginile in limba romana ale Wikipedia. Semnalez in acest sens si remarcile total nejustificate si cu o evidenta tenta anti-semita facute de Domnul/Doamna Miehs in legatura cu activitatea prodigioasa a renumitului scriitor american evreu de origine romana Norman Manea. "Când a publicat Întoarcerea huliganului, una dintre cărțile lui cele mai bune, Norman Manea a făcut eroarea de a-și trata cu extremă complezență anii petrecuți în România, autodeclarându-se un fel de inamic public numărul unu al comunismului și exagerând consecințele faptului. Legătura între articolele pline de simpatie personală, nu neapărat critică, ale unor scriitori americani și autopropaganda din cartea de memorii nu erau de natură să-i creeze lui Norman Manea o bună imagine publică în țara pe care a părăsit-o înainte de a fi recunoscut ca figură marcantă a vieții literare. Așa se explică greutatea cu care am găsit critici din generațiile vechi dispuși să colaboreze , singurii care au răspuns prezent fiind critici tineri, precum cei doi din „Observator cultural” din 21-27 iulie. Se vede că acest entuziasm de generație se datorează mai ales faptului de a nu avea cum verifica autoportretul de disident pe care Norman Manea și-l face în Întoarcerea huliganului. --Miehs (discuție) 31 octombrie 2012 09:18 (EET)" Voi sesiza autoritatea centrala Wikipedia cu privire la aceasta inadmisibila situatie "specific romaneasca" ce contravine in mod flagrant normelor Wikipedia. Prof. Dr. Serban NICHIFOR http://www.voxnovus.com/composer/Serban_Nichifor.htm http://www.romania-on-line.net/whoswho/NichiforSerban.htm

--Serbannichifor (discuție) 23 noiembrie 2012 06:46 (EET)

Nu mă înțelegeți greșit: eu nu spun că dumneavoastră nu sunteți notabil. Dar un utilizator a pus eticheta respectivă bazată pe referințele prezentate la acea dată, iar dumneavostră ați șters-o în mod repetat fără nicio explicație. Deci dumneavoastră doriți să vă stabiliți notabilitatea (NB: în sensul folosit la Wikipedia) singur, ceea ce eu consider că nu este corect. Wikipedia nu încurajează articolele autobiografice. Scrieți: "Raman cu pagina in limba engleza ce a fost redactata de specialistii americani in domeniu." Dar la istoricul paginii respective se vede că ea a fost inițiată tot de dumneavoastră, nu de „specialiști americani în domeniu.”--Mycomp (discuție) 23 noiembrie 2012 08:45 (EET)
Verificați dacă din „Lista specialiștilor americani în domeniu” nu a fost omis în mod FRAUDULOS domnul Șerban Nichifor. --Miehs (discuție) 23 noiembrie 2012 09:11 (EET)

Nod în papură[modificare sursă]

Wikipedia nu este o colecție de panegirice, ci o enciclopedie bazată pe surse externe. Dacă nu ați fi fost atât de repezit și ați fi urmat linkul din discuția cu Utilizator:Mycomp, ar fi putut constata singur că remarcile total nejustificate si cu o evidenta tenta anti-semita facute de Domnul/Doamna Miehs in legatura cu activitatea prodigioasa a renumitului scriitor american evreu de origine romana Norman Manea nu-mi aparțin, ci sunt un citat din articolul Ochiul magic, apărut în 2011 în România Literară Numărul 30. În plus, afirmația din acest articol că domnul Norman Manea și-a exagerat mult disidența în autobiografie este privită de dumneavoastră ca „o evidenta tenta anti-semită”, pe motiv că este evreu. Presupun că dacă unul care-și exagera disidența era român, m-ați fi acuzat de „o evidenta tenta anti-românească”. Sau orice critică adusă unui evreu este, automat, antisemitism? În articole trebuie să apară și bune, și rele, cu condiția să aibă referințe. În articolul Șerban Nichifor am adăugat, cu referința de rigoare, că *A fost distins în 2008 cu titlul de Ofițer al Ordinului Coroanei de Regele Albert al II-lea al Belgiei, care a dorit "să exprime recunoștința Belgiei pentru eminenta contribuție în cercetarea muzicală și pentru apropierea elitelor noastre culturale în domeniul muzicii clasice contemporane în special, situate în mod elocvent pe linia promovării relațiilor noastre bilaterale." O fi și asta o tentă negativă? O fi „anticompozitorism” ? Decât să mai fiu iarăși acuzat pentru ce au scris alții și eu doar am citat, poate ar fi mai bine să șterg informația? --Miehs (discuție) 23 noiembrie 2012 08:58 (EET)

Remarc faptul ca imi CENZURATI raspunsurile - probabil din reflex... Nu este corect - inclusiv politic corect - sa cenzurati ceea ce nu va convine. Nu uitati ca Wikipedia este un site American si nu romanesc. Cat despre caracterul notabil - accesati link-urile indicate la Bibliografie, Note si Legaturi externe. Informatiile pe care le veti gasi acolo nu au fost redactate si postate de mine, ci de institutii nationale si internationale de cel mai inalt prestigiu. Pentru mine sunt suficiente, asa ca, decat sa dezinformati lectorii de buna credinta, mai bine stergeti pagina mea in limba romana ! Am intervenit personal tocmai pentru a elimina atacurile la persoana ce au fost postate ilegal (afirmatiile respective nefiind conforme cu realitatea) --Serbannichifor (discuție) 23 noiembrie 2012 09:46 (EET)
După ce mă bălăcăriți total neinformat, un drept al meu la replică, uzual până și la Americani (observați că scriu adjectivul Americani cu majusculă, ca să vă fac pe plac, încălcând, ca și dumneavoastră, regulile ortografiei româneși. Deși, scriind Americani cu majusculă și românesc cu minusculă, mie îmi pare a fi un gest de "antiromânism"), este văzut de dumneavoastră ca CENZURA! M-ați lăsat fără replică! --Miehs (discuție) 23 noiembrie 2012 10:29 (EET)

Propunere pentru ștergere a paginii Victor Bârlădeanu[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Victor Bârlădeanu creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Victor Bârlădeanu până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎)  20 mai 2016 22:17 (EEST)