Botezul lui Isus

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Botezul lui Iisus de Francesco Albani (sec. al XVII-lea)
Evenimentele din
Viața lui Isus
în conformitate cu Evangheliile
Viața lui Isus

Portale: P christianity.svg Creștinism Bible.malmesbury.arp.jpg Biblia

Wikipedia book Carte:Viața lui Isus

Botezul lui Iisus Hristos a marcat, conform evangheliilor, începutul misiunii publice a lui Iisus din Nazaret, misiune care s-a terminat cu Cina cea de taină și cu răstignirea sa.

Venirea lui Iisus Hristos a fost profețită de către Ioan Botezătorul, (vărul său, în conformitate cu Luca),[1] cel care l-a botezat pe Mântuitor în râul Iordan. În timpul botezului, Duhul lui Dumnezeu a coborât ca un porumbel asupra lui Iisus, și s-a auzit vocea lui Dumnezeu. În conformitate cu sinopticii, Duhul Sfânt l-a dus pe Iisus în deșert, unde a postit patruzeci de zile și a trecut cu succes prin mai multe ispite la care a fost supus de către diavol. Nu apare nicio mențiune despre acest episod în Evanghelia după Ioan. Conform relatării evanghelistului Ioan, după botez Iisus nu ar fi mers în deșert, ci s-ar fi dus la o nuntă (Ioan 2,1: „A treia zi după botez, a fost o nuntă în Cana Galileii”). Conform sinopticilor, după șederea în deșert Iisus a mers în Galileea, s-a stabilit în Capernaum, și a început să predice venirea împărăției lui Dumnezeu.

Botezul este una dintre cele cinci pietre de hotar din viața lui Iisus așa cum apare în evanghelii, alături de Schimbarea la față, Crucificarea, Învierea și Înălțarea.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Botezul lui Isus

Vezi și[modificare | modificare sursă]