Bing (motor de căutare)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Bing
Bing logo (2013).svg
Adresă bing.com
Slogan Bing și decide
Comercial? da
Tip motor de căutare
Înregistrare opțională
Proprietar Microsoft
Autor Microsoft
Lansat 3 iunie 2009
Statut actual activ
Loc în clasamentul Alexa 24 (august 2011)[1]
Logoul folosit de la lansare până în 2013

Bing este un motor de căutare creat de Microsoft care permite căutarea de pagini web, știri, produse și imagini. A fost cunoscut anterior sub denumirile Live Search, Windows Live Search și MSN Search.[2] Pe vremea când se numea MSN Search mai puteau fi căutate grupuri (vezi MSN Groups) sau articole pe enciclopedia Microsoft, Encarta. Din iulie 2009, în încercarea de a detrona Google, Bing a făcut un parteneriat cu motorul de căutare Yahoo, acesta din urmă afișând rezultatele furnizate de Bing.[3][4]. Motorul este disponibil în mai multe limbi, dar nu și în limba română.[5]

Critică[modificare | modificare sursă]

Un URL introdus greșit în Internet Explorer duce automat la Bing. Acest lucru este văzut de majoritatea criticilor ca o modalitate de creștere a traficului prin acest motor de căutare și o formă de typosquatting. Deși există un meniu de configurare care permite schimbarea motorului de căutare implicit în Internet Explorer, Google, principalul competitor al Bing, nu se află în listă.

Limbi[modificare | modificare sursă]

Bing este disponibil în mai multe versiuni de limbă. Printre acestea se află chineză simplificată, chineză tradițională, cehă, daneză, engleză, estonă, finlandeză, franceză, germană, greacă, maghiară, italiană, japoneză, coreană, letonă, lituaniană, norvegiană, olandeză, poloneză, portugheză, română, rusă, slovacă, slovenă, spaniolă, suedeză și turcă.

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]