Yahoo!

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Yahoo)
Yahoo! Inc.
TipFilială
Fondatăianuarie 1994  (1994-01) (ca Jerry's guide to the World Wide Web)
Fondator(i)Jerry Yang, David Filo
Țara Statele Unite ale Americii[1]  Modificați la Wikidata
SediuSunnyvale[*][[Sunnyvale (city in Santa Clara County, California, United States)|​]]
Zona deservităGlobală
IndustrieInternet
Prezență online
www.yahoo.com
Oficiul Yahoo! India, în Bangalore

Yahoo! este un portal web, deținut de Verizon Communications cu sediul în Sunnyvale, California și cunoscut mai ales pentru , motorul de căutare Yahoo Search, și o serie de alte servicii bazate pe un cont unic, printre care Yahoo Directory, Yahoo Mail, Yahoo News, Yahoo Finance, Yahoo Groups, Yahoo Answers, Yahoo Maps, Yahoo Video, Yahoo! Messenger ș.a. Yahoo este unul din cele mai populare site-uri din Statele Unite.[2]

A fost fondat în ianuarie 1994, cu denumirea „Ghidul lui Jerry și David despre rețeaua mondială de calculatoare”. Numele Yahoo! provine de la expresia: „Yet Another Hierarchical Officious Oracle”.

La sfârșitul anului 2011, compania avea 14.000 de angajați.[3]

Verizon Communications a cumpărat Yahoo! în iunie 2017.

Fondatorii Yahoo!, Jerry Yang (stânga) și David Filo (dreapta).

Administrare[modificare | modificare sursă]

Directori executivi[modificare | modificare sursă]

Fostul director executiv, Henrique de Castro, a plecat de la companie în ianuarie 2014 după ce Mayer, care la angajat inițial după numirea sa în funcția de CEO, la demis. De Castro, care a lucrat anterior pentru Google și McKinsey & Company, a fost angajat pentru a revigora activitatea de publicitate a Yahoo.[5]


Servicii și site-uri deținute de Yahoo![modificare | modificare sursă]

Logoul utilizat între 1995–2013
Yahoo! 360° este un site unde utilizatorii își pot crea pagini personale și blog-uri. De când s-a lansat pe 29 martie 2005, a adunat peste două milioane de membri. Acesta era doar pe bază de invitație până pe 24 iunie 2005 iar în mod curent este disponibil pentru persoanele cu vârsta peste 13 ani.
Yahoo! Advertising este o combinație de servicii de publicitate deținute de Yahoo!.
Yahoo! Answers este un serviciu unde utilizatorii pun întrebări și răspund la întrebările celorlați. Utilizatorii „sunt plătiți” și „plătesc” puncte. Pentru a pune întrebări, se „plătesc” 5 puncte iar pentru a răspunde la întrebări utilizatorului i se dau 2 puncte. Serviciul era cunoscut înainte sub numele de Yahoo! Ask.
Yahoo! Avatars permite utilizatorilor să creeze personaje care să îi reprezinte, numite avatare, care pot fi afișate pe Yahoo! Messenger și pe profilul Yahoo! 360° al utilizatorului.
Yahoo! Autos permite utilizatorului să cumpere automobile noi și folosite.
Yahoo! Assistant este un obiect ajutător pentru Internet Explorer. A fost creat de Beijing 3721 Technology și numit 3721 Assistant, dar a fost redenumit Yahoo! Assistant după ce Yahoo! a achiziționat Beijing 3721 Technology.
Yahoo! Briefcase este un serviciu de stocare de fișiere gratuit.
Yahoo! Buzz Log reține și analizează căutările efectuate prin Yahoo! Search și le actualizează săptămânal.
Yahoo! Developer Network oferă resurse pentru producătorii de software care folosesc site-uri și servicii Yahoo!
Yahoo! a fost la început un director web. După ce acesta s-a extins, această secțiune a devenit Yahoo! Directory.
Yahoo! Finance oferă informații financiare.
Yahoo! Gallery este un director de aplicații făcute folosind tehnologii Yahoo!.
Yahoo! Games permite utilizatorilor să joace jocuri online cum ar fi șah și table , against each other. Utilizatorii pot intra în multele camere și pot căuta utilizatori cu care vor să se dueleze. Majoritatea jocurilor sunt applet-uri Java, pe când altele necesită descărcare. Când Yahoo! a achiziționat ClassicGames.com în 1997, acesta a devenit serviciu Yahoo!
Yahoo! GeoCities este un serviciu de stocare a paginilor web ce oferă 15 MO. S-a format la sfârșitul anului 1994 ca Beverly Hills Internet și a fost achiziționat de Yahoo! în 1999 .
Yahoo! Groups este un serviciu gratuit de grupuri și liste de e-mail-uri. S-a format atunci când Yahoo! a achiziționat eGroups.
  • Yahoo! Local
Yahoo! Local este capabil să caute slujbe locale și să le afișeze pe o hartă.
Yahoo! a achiziționat Four11 pe 8 octombrie 1997 și serviciul său de poștă electronică prin internet, Rocketmail a devenit Yahoo! Mail. Spațiul de stocare este nelimitat.
Yahoo! Maps oferă informații din trafic și hărți.
Yahoo! Messenger este un serviciu de mesagerie instant lansat de Yahoo! în 1999. Facilitățile lui cuprind „IMvironement”, mesaje de stare particularizate, plug-in-uri și altele.
Yahoo! Mobile este un site pentru telefoanele mobile folosit predominant în Marea Britanie. Oferă descărcări cum ar fi tonuri de apel.
Yahoo! Movies oferă filme, informații despre filme și altele.
Yahoo! Music oferă videoclipuri muzicale și radio prin internet (LAUNCHcast), un serviciu gratuit cunoscut și sub numele de Yahoo! Music Unlimited.
  • Yahoo! News oferă actualizări de știri și povești de top de la Yahoo News,inclusiv internațional,național,afaceri,divertisment,sport,meteo,tehnologie și știri ciudate.
Yahoo! Photos este un serviciu de partajare a fotografiilor similar cu Flickr, care este, de asemenea deținut de Yahoo!. Utilizatorii au un spațiu nelimitat de stocare dar sunt acceptate numai fotografiile JPG. Yahoo! Photos se închide pe 20 septembrie 2007 pentru a se axa pe Flickr.
Yahoo! Search este un motor de căutare performant.
Yahoo! Shopping permite utilizatorului să caute, să compare și să cumpere produse pe internet.
Yahoo! Sports oferă știri din sport incluzând scoruri și statistici.
Yahoo! Tech oferă sfaturi pentru cumpărarea și utilizarea electronicelor.
Yahoo! Travel oferă ghiduri de călătorie.
Yahoo! TV orare TV dar și înregistrări.
Yahoo! Video este un site pentru partajarea filmelor.
Yahoo! Widgets este un sistem de accesorii ce rulează pe toate atât pe Windows cât și pe distribuțiile de Linux. Era cunoscut sub numele de Konfabulator înainte ca Yahoo! să îl cumpere.
Yahoo! Kids este versiunea pentru copii a portalului Yahoo!
Bix este un site de concursuri achiziționat de Yahoo în 2006.


blo.gs este un director de blog-uri actualizate recent cumpărat de Yahoo în, iunie 2005.
Dialpad a fost o companie de telefonie, devenită Yahoo! Voice.
flickr este un site popular de partajare a fotografiilor deținut de Yahoo!. Datorită succesului acestuia, Yahoo! închide Yahoo! Photos, axându-se pe flickr.

Internațional[modificare | modificare sursă]

În luna ianuarie 2010, Yahoo! desfășura operațiuni în 39 de țări și 21 de limbi, printre care engleză, franceză, italiană, spaniolă sau portugheză.[6]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ GRID, accesat în  
  2. ^ Staff (). „yahoo.com”. Quantcast – It's your audience. We just find it. Quantcast Corporation. Accesat în . 
  3. ^ Yahoo concediaza 2.000 de angajati, 5 aprilie 2012, wall-street.ro, accesat la 26 februarie 2013
  4. ^ Lee, Wendy (). „Verizon-Yahoo deal is official; Marissa Mayer resigns”. San Francisco Chronicle. Arhivat din originalul de la . Accesat în . 
  5. ^ VINDU GOEL; CLAIRE CAIN MILLER (). „Bumps on a Road to Revival for Yahoo”. The New York Times. Arhivat din originalul de la . Accesat în . 
  6. ^ „Yahoo! Internațional”. Accesat în . 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]