Assassin's Creed III

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Assassin's Creed III
Assassin's Creed III Game Cover low rezolution.jpg
Dezvoltator(i) Ubisoft Montreal[a]
Editor(i) Ubisoft
Regizor Alex Hutchinson
Producător(i) François Pelland
Designer(i) Steven Masters
Compozitor(i) Lorne Balfe
Serie Assassin's Creed
Motor grafic AnvilNext
Platformă PlayStation 3
Xbox 360
Wii U[3]
Microsoft Windows
Dată lansare
Genuri Acțiune-aventură, stealth[9]
Moduri Single-player, multiplayer

Assassin's Creed III este un joc video de acțiune-aventură, dezvoltat de Ubisoft Montreal și publicat de Ubisoft pentru PlayStation 3, Xbox 360, Wii U și Microsoft Windows. Este cel de-al cincilea joc din ramura principală a seriei Assassin's Creed și este o continuare directă a jocului din 2011, Assassin's Creed: Revelations. Jocul a fost lansat pentru PlayStation 3 și Xbox 360 pe 30 octombrie 2012, lansarea pentru Wii U și Microsoft Windows având loc în noiembrie 2012.

Povestea are loc într-o istorie ficțională a evenimentelor din viața reală și urmărește bătălia dintre Asasini, care luptă pentru pace prin libertate, și Templieri, care doresc pace prin control. Una dintre povești are loc în secolul 21 și îl are în prim-plan pe protagonistul seriei, Desmond Miles, care, cu ajutorul unei mașinării numite Animus, retrăiește memoriile strămoșilor săi și încearcă să prevină apocalipsa din 2012. Cealaltă poveste are loc în secolul 18, înainte, în timpul și după Revoluția Americană, în perioada 1754-1783, și îl urmărește pe Ratonhnhaké:ton (/ˈrədnˈhəɡdn/), strămoșul englez-mohican al lui Desmond, cunoscut ca și Connor, în lupta sa împotriva încercărilor Templierilor de a câștiga puterea în colonii.

Assassin's Creed III are loc într-o lume open world și este prezentat dintr-o perspectivă third-person, obiectivul principal fiind folosirea abilităților de luptă și stealth ale lui Desmond și Connor în eliminarea țintelor și explorarea mediului înconjurător. Connor poate explora liber orașele Boston, New York City, dar și frontiera americană din secolul 18, pentru a completa obiectivele secundare, diferite de povestea principală. Jocul conține și un mod multiplayer, permițând jucătorilor să concureze online, solo sau în echipă, pentru a completa obiective, inclusiv asasinări și evadări. Ubisoft a dezvoltat un nou motor grafic, Anvil Next, pentru acest joc.[10]

Jocul a primit recenzii pozitive din partea criticilor și a fost un succes comercial, vânzând peste 12 milioane de copii internațional. Continuarea sa, Assassin's Creed IV: Black Flag, a fost lansată în octombrie 2013 și îl urmărește pe bunicul lui Ratonhnhaké:ton, Edward Kenway, pirat și Asasin ce operează în Caraibe în timpul Epocii de aur a pirateriei.[11]

Gameplay[modificare | modificare sursă]

Assassin’s Creed III conține noi elemente de gameplay, precum vânatul și mânuirea duală a armelor. Aici, Connor folosește două arme, un topor și un pistol, împotriva unui grup de soldați englezi.

Assassin's Creed III este un joc de acțiune-aventură, jucat din perspectiva third-person, cu o acțiune ce are loc într-un mediu open world, în care jucătorul folosește o combinație între stealth, parkour și combat pentru a completa diferite misiuni. Jucătorul își asumă rolul a trei personaje pe parcursul jocului. Protagonistul seriei, Desmond Miles, un Asasin al secolului 21, încearcă să descopere secretele unei Cripte aparținând Precursorilor, care va proteja Terra de explozia solară din 21 decembrie 2012. Pentru a descoperi aceste secrete, Desmond folosește Animusul pentru a retrăi amintirile a doi dintre strămoșii săi, strămoși pe care jucătorul îi controlează în timpul anumitor secvențe din timpul Revoluției Americane. Primul strămoș, ce apare pentru puțin timp la începutul jocului, este Haytham Kenway, un Templier britanic, care caută locația Criptei. Al doilea, și personajul principal, este Ratonhnhaké:ton, rezultat dintr-o aventură scurtă dintre Kenway și o femeie amerindiană. Ratonhnhaké:ton își ia supranumele de Connor pentru a se amesteca în societatea colonială. Când joacă ca și Connor, jucătorul are acces la o sălbăticie mare, cunoscută ca și Frontiera (care este de 1,5 ori mai mare decât Roma din Assassin's Creed: Brotherhood), dar și la orașele Boston și New York City. Porțiuni din Coasta de Est a Statelor Unite, precum și din Marea Caraibilor, pot fi explorate cu ajutorul flotei Asasinilor, Acvila, căpitan fiind Connor Kenway însuși, Robert Faulkner fiind secundul său și cel care îl îndrumă pe mare.

Mecanica de free running în orașe și sălbăticie a fost simplificată pentru a permite un parkour mai fluid, precum cățărarea în copaci, pe munți, stânci etc. Sistemul de luptă a fost modificat și el, permițându-i lui Connor să mânuiască armele într-un mod dual, dar și să elimine mai mulți oponenți dintr-o dată, jucătorul nu mai fiind nevoit să folosească mecanica de lock-on. Connor are acces la o gamă largă de arme, precum muschete, pistoale, toporul tomahawk, arcuri și săgeți, o frânghie (folosită pentru a trage sau a spânzura inamicii), precum și armele Hidden Blades. În plus, arma Hidden Blade din mâna stângă are un mecanism ce permite blocarea atacurilor, jupuirea de animale, dar și asasinări. Scuturile umane pot fi folosite pentru a bloca gloanțele inamicilor. Medicamentele nu mai sunt necesare, deoarece viața se regenerează automat. A fost îmbunătățit și stealth-ul, permițând jucătorilor să folosească elemente naturale, precum iarbă înaltă sau copaci, pentru a se ascunde, împreună cu abilitatea de a se amesteca între două persoane.

Assassin's Creed III conține noi simulări de vreme, precum zăpada, ceața și ploaia. Anotimpurile se pot schimba și ele, ceea ce va afecta nu doar aspectul vizual, ci și gameplay-ul, jucătorul alergând mai încet în zăpadă mare. Ninsorile pot reduce vizibilitatea pentru jucători și inamici, în acest mod fiind încurajat stealth-ul. Spre deosebire de titlurile anterioare, acest joc include diferite animale, fie domestice (cai, vaci, câini), fie sălbatice (căprioare, lupi, urși). Cele sălbatice pot fi găsite la Frontieră și pot fi vânate pentru carne sau pentru piele, care pot fi vândute. Calitatea prăzii determină prețul, în acest fel, jucătorul fiind încurajat să vâneze silențios. Pot fi folosite momeli, dar și capcane.

Resursele se află acum la moșia din Davenport, care este și casa adoptivă a lui Connor. Această moșie poate fi vizitată de tâmplari, croitori etc. care au fost răniți în timpul războiului. Interacționarea și ajutarea acestor NPC-uri (non-player characters) îi va încuraja să se stabilească pe moșie. Din acest moment, jucătorul poate crea diferite iteme, pe care să le vândă apoi lor sau să le trimită spre orașe printr-o caravană. Jucătorul îi poate ajuta și să-și îmbunătățească relațiile dintre ei înșiși, ceea ce va rezulta, apoi, în formarea unui mic sat. Jucătorul poate îmbunătăți atât moșia, cât și vasul lui Connor, Acvila.

O versiune îmbunătățită a sistemului de recrutare din Assassin's Creed: Brotherhood își face apariția, jucătorii putând să primească cetățeni în Frăție prin trimiterea lor să îndeplinească misiuni "Liberation". Ei au și o gamă mai largă de abilități, ceea ce le permite să pornească o revoltă, să asigure o escortă ce le permite să se ascundă, să se comporte ca și gardă personală etc. Alte misiuni secundare includ colectarea de pagini almanah, explorarea tunelurilor subterane pentru a localiza puncte de fast-travel, să se alăture și să lupte în echipă, să investigheze zvonurile vameșilor despre OZN-uri și Sasquatch, dar și misiuni "peg-leg", în care Connor călătorește către forturi și ținuturi pentru a descoperi legenda comorii lui William Kidd.

Assassin's Creed III conține și expediții navale. Folosind nava lui Connor, Acvila, jucătorul poate naviga pe mare. Controlul navei se bazează pe factori ai mediului înconjurător, precum viteza vântului, furtuni, valuri mari și stânci. Atacul este format din tunuri, aflate pe fiecare parte a vasului, mitraliere, ce pot fi folosite pentru a avaria vase mai mici, care pot fi și abordate pentru a găsi comori, dar și obuze, folosite în lupta contra vaselor mai mari. Acvila este folosită în câteva dintre misiunile principale, dar și în misiuni secundare, cunoscute ca și "Misiuni Privateer" .

Versiunea jocului pentru platforma Wii U are caracteristici suplimentare. Jucătorul are abilitatea de a schimba armele pe fugă, iar harta este mereu vizibilă pe gamepad. Versiunea pentru Wii U suportă și Off TV Play. Cu această caracteristică activată, ecranul principal este redirecționat către gamepad-ul Wii U.

Modul multiplayer se reîntoarce și el. Împreună cu caracteristicile anterioare, apar și unele noi, precum un mod co-operative, numit Wolfpack, în care 1–4 jucători sunt însărcinați cu asasinarea diferitelor NPC-uri într-o limită de timp, printr-o secvență cu 25 de etape. Există și un mod numit Domination, în care jucătorii vor trebui să stăpânească diferite zone ale hărții și să le protejeze de echipa adversă.

Sinopsis[modificare | modificare sursă]

Cadrul[modificare | modificare sursă]

După evenimentele din Assassin's Creed: Revelations, protagonistul seriei, Desmond Miles, și aliații săi asasini călătoresc spre Marele Templu al "Celor Înaintași", o rasă antică și puternică, care a creat omenirea și care a dispărut aproape complet cu mult timp înainte de întâmplările din joc, după ce o calamitate globală a devastat Pământul. Pentru a găsi cheia care deschide templul, dar și pentru a preveni apocalipsa din 2012, Desmond folosește Animusul (o mașinărie care îi permite să retrăiască memoriile strămoșilor săi) pentru a explora viața strămoșului său din America colonială a secolului 18, în timpul Revoluției Americane; un om englez-mohican, numit Ratonhnhaké:ton, cunoscut ca și Connor,[12] al cărui tată este Marele Maestru al Templierilor din colonii. Connor se amestecă în conflictul dintre Asasini și Templeri atunci când satul său amerindian este atacat de Templieri, care plănuiesc să preia conducerea țării nou-formate.

Povestea lui Connor are loc între 1760 și 1783.[13] Boston și New York City sunt orașele ce pot fi explorate,[14] precum și Frontiera Colonială Americană, păduri, stânci, râuri, satul amerindian al lui Connor, dar și așezările din Lexington și Concord. Vânătorul poate vâna animale mari și mici și aproximativ o treime din poveste are loc la Frontieră.[15] Orașul Philadelphia poate fi vizitat într-un anumit moment al poveștii, dar și Caraibe în timpul anumitor misiuni pe mare.[16] Întreaga Coastă de Est poate fi explorată de Connor cu ajutorul navei sale, Acvila.[2]

Personaje[modificare | modificare sursă]

Assassin's Creed III conține o mare distribuție de personaje. Cele principale sunt Ratonhnhaké:ton (Noah Watts), cunoscut ca și Connor, un Asasin din secolul 18, și Desmond Miles, din secolul 21 (Nolan North). Personajele din prezent îi includ și pe tatăl lui Desmond, William Miles (John de Lancie), dar și pe Asasinii Shaun Hastings (Danny Wallace) și Rebecca Crane (Eliza Jane Schneider); și pe Templierii Daniel Cross (Danny Blanco Hall) și Warren Vidic (Phil Proctor), creatorul Animusului.

Personajele din secolul 18 îi includ pe Achilles Davenport (Roger Aaron Brown), mentorul lui Connor și Asasin retras din activitate; mama lui Connor, Kaniehtí:io sau Ziio (Kaniehtiio Horn); secundul lui Connor de pe Acvila, Robert Faulkner (Kevin McNally); cârciumarul francez, Stephane Chapheau (Shawn Baichoo). Templierii colonialiști sunt conduși de tatăl lui Connor, nobilul englez Haytham Kenway (Adrian Hough). El este ajutat de anumite figuri istorice, și anume Charles Lee (Neil Napier), Thomas Hickey (Allen Leech), John Pitcairn (Robert Lawrenson), Benjamin Church (Harry Standjofski), William Johnson (Julian Casey) și Nicholas Biddle. Povestea mai conține și alte figuri istorice, precum Israel Putnam (Andreas Apergis), George Washington (Robin Atkin Downes), Thomas Jefferson (John Emmet Tracy), Mason Weems (Tod Fennell), Paul Revere (Bruce Dinsmore), Edward Braddock și Samuel Adams (Mark Lindsay Chapman).

Alte personaje: Minerva (Margaret Easley) și Juno (Nadia Verrucci), membrii ai Celor Înaintași; și Marele Maestru din secolul 18 al Ordinului Templier din Anglia, Reginald Birch (Gideon Emery).

Referințe[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ În colaborare cu Ubisoft Quebec, Ubisoft Kiev, Ubisoft România, Ubisoft Annecy[1] și Ubisoft Singapore.[2]

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ Ubisoft Annecy working on Assassin’s Creed III Multiplayer”. VG247. 19 martie 2012. http://www.vg247.com/2012/03/19/ubisoft-annecy-on-assassins-creed-iii-multiplayer/. 
 2. ^ a b Miller, Matt (6 iunie 2012). „Eastern Seaboard Is An Entirely New AC III Gameplay Zone”. Game Informer. http://www.gameinformer.com/games/assassins_creed_iii/b/xbox360/archive/2012/06/06/eastern-seaboard-is-an-entirely-new-ac-iii-gameplay-zone.aspx. Accesat la 6 iunie 2012. 
 3. ^ Assassin's Creed III Confirmed for Wii U”. IGN. 5 martie 2012. http://wii.ign.com/articles/122/1220000p1.html. Accesat la 5 martie 2012. 
 4. ^ Gilbert, Henry (5 martie 2012). „Assassin’s Creed III release date and more in first trailer”. GamesRadar. http://www.gamesradar.com/assassins-creed-iii-release-date-and-more-first-trailer/. Accesat la 5 martie 2012. 
 5. ^ Assassin's Creed 3 gets first trailer, Ubisoft talks up 'revolutionary new game engine'”. Computer and Video Games. 5 martie 2013. http://www.computerandvideogames.com/338520/assassins-creed-3-gets-first-trailer-ubisoft-talks-up-revolutionary-new-game-engine/. Accesat la 5 martie 2012. 
 6. ^ Nintendo: 23 games launching with Wii U console”. USA Today. 26 septembrie 2012. http://www.usatoday.com/tech/gaming/story/2012/09/26/nintendo-23-games-launching-with-wii-u-console/57844666/1. Accesat la 30 septembrie 2012. 
 7. ^ Ubisoft Online Store – Assassin's Creed III PC. http://shop.ubi.com/store/ubiemea/en_EN/home/ThemeID.8605700/ccRef.en_IE. 
 8. ^ Ubisoft Online Store – Assassin's Creed III. http://shop.ubi.com/store/ubiemea/en_EN/home/ThemeID.8605700/ccRef.en_IE. 
 9. ^ Assassin's Creed 3 review”. The Inquirer. http://www.theinquirer.net/inquirer/review/2220878/assassins-creed-3-review. Accesat la 2 martie 2013. 
 10. ^ Bertz, Matt (28 martie 2012). „Assassin's Creed III: The Redesigned Anvil Engine”. Game Informer. http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2012/03/28/ac-iii-the-redesigned-anvil-engine.aspx. Accesat la 16 septembrie 2012. 
 11. ^ Kietzmann, Ludwig (28 februarie 2013). „Assassin's Creed 4: Black Flag hoists new hero onto PS3, 360, Wii U, PC. http://www.joystiq.com/2013/02/28/assassins-creed-4-black-flag-hoists-new-hero/. Accesat la 28 februarie 2013. 
 12. ^ Harman, Stace (27 martie 2012). „Connor goes loud: Assassin’s Creed III gets first showing”. VG247. http://www.vg247.com/2012/03/26/connor-goes-loud-assassins-creed-iii-gets-first-showing/. Accesat la 19 iunie 2012. 
 13. ^ Miller, Matt (1 martie 2012). „April Cover Revealed: Assassin's Creed III”. Game Informer. http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2012/03/01/april-cover-revealed-assassin-39-s-creed-iii.aspx. Accesat la 1 martie 2012. 
 14. ^ Robinson, Andy (2 martie 2012). „News: Assassin's Creed 3 first details: New hero is Connor, 'not all English are evil'”. Computer and Video Games. http://www.computerandvideogames.com/338316/assassins-creed-3-first-details-new-hero-is-connor-not-all-english-are-evil/. Accesat la 7 aprilie 2012. 
 15. ^ Miller, Matt (1 aprilie 2012). „Liberty and Death: Assassin's Creed III”. Game Informer (228): 38. 
 16. ^ GameInformer: First Take: Assassin's Creed 3 Part I”. GameTrailers. 29 octombrie 2012. http://www.gametrailers.com/video/first-take-assassins-creed/728504. Accesat la 6 octombrie 2014. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]