Premiile Sindicatului Scenariștilor Americani

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Writers Guild of America Award)
Premiile Sindicatului Scenariștilor Americani
Premiile Sindicatului Scenariștilor Americani 2019
Acordat pentruExcelență în realizări cinematografice
Prezentat deWriters Guild of America West
Writers Guild of America, East
Data[1][2]  Modificați la Wikidata
ȚaraStatele Unite ale Americii
Prima decernare1949; acum 75 ani (1949)
Site oficialhttps://awards.wga.org
https://www.wgaeast.org/awards  Modificați la Wikidata

Premiile Sindicatului Scenariștilor Americani (în engleză: Writers Guild of America Awards) pentru realizări deosebite în film, televiziune, radio și jocuri video (adăugat în 2008), incluzând atât categorii de ficțiune, cât și non-ficțiune, au fost premii acordate anual de către The Writers Guild of America, East și The Writers Guild of America, West începând cu anul 1949. În 2004, decernarea premiilor a fost pentru prima dată difuzată la televizor.

Eligibilitate[modificare | modificare sursă]

Premiile sunt pentru filmele care au fost difuzate în cursul anului calendaristic precedent. Premiile pentru televiziune sunt pentru seriile care au fost produse și difuzate între 1 decembrie și 30 noiembrie, indiferent de câte episoade au fost difuzate în această perioadă.

În plus, scenariile trebuie să fie produse sub jurisdicția Sindicatului Scenariștilor Americani sau în baza unui contract de negociere colectivă în Canada, Irlanda, Noua Zeelandă sau Regatul Unit.[3]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ , Writers Guild of America, West[*][[Writers Guild of America, West (labor union)|​]] http://www.wga.org/awards/awardssub.aspx?id=1551, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ , Internet Movie Database https://www.imdb.com/event/ev0000710/1949/1/, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ McNary, Dave (). '12 Years a Slave,' 'Fruitvale Station' Excluded From WGA Awards”. Variety. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]