Portal:Jocuri video

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare


modificare 

Portal Jocuri video

Comandă rapidă:
P:JV
P:VG
Nuvola apps package games.png

Un joc video este un joc în care se interacționează cu o interfață grafică pentru a genera răspuns vizual pe un ecran. Jocurile video în general au un sistem de recompensare a utilizatorului, de obicei se ține scorul, acest sistem este bazat pe îndeplinirea unor obiective în joc. Întotdeauna este necesară existența unui dispozitiv periferic de intrare, de obicei butonarea unui joystick (jocuri din arcade-uri), o combinație tastatură & maus/trackball (la jocurile pe calculator) sau un controller, ori o combinație dintre cele de mai sus. De obicei sunt reguli și scopuri, dar în jocurile open-ended, jucătorul este liber să facă ce dorește în limitele universului virtual.

Arată un alt articol selectat (listă)

modificare 

Articol selectat

Half-life-cover.jpg

Half-Life, adesea abreviat HL sau HL1, este un joc pe calculator science-fiction de genul First-Person Shooter creat de Valve Software și distribuit de Sierra Studios. Lansat pe 19 Noiembrie 1998 pentru calculatoare personale cu Microsoft Windows, jocul rulează pe un motor grafic Quake puternic modificat. Cu 8 milioane de copii vandute de la lansare, Half-Life este cel mai bine vandut joc FPS al timpurilor. Jocul a fost mai tarziu lansat pentru PlayStation 2 pe 15 Noiembrie 2001, fiind creat si un port Sega Dreamcast, dar anulat la doar două săptămani după lansare.

In Half-Life, jucătorii își asumă rolul lui Gordon Freeman, un doctor în fizică teoretică, care trebuie sa iși croiască drumul printr-un complex de cercetare infestat de extratereștrii și atacat de soldați. Jocul a fost primul FPS care prezenta o poveste spusă in intregime in joc și în timp real, fără folosirea scenetelor video. Lăudat de critici pentru prezentarea sa și a numeroaselor secvente programate, Half-Life a castigat peste 50 de premii Jocul Anului și a fost numit "cel mai bun joc pe calculator al timpurilor" de revista PC Gamer in edițiile noiembrie 1999, octombrie 2001 și aprilie 2005. Jocul a influențat crearea altor FPS-uri în anii următori după lansare, și este adesea citat ca fiind revoluționar în genul său.

modificare 

Categorii

Subcategorii ale Jocurilor video:

modificare 

Evenimente de actualitate

Wii
 • Sony scade prețul consolei portabile PSP la $169.99 [1]
 • Microsoft prezintă Xbox 360 Elite. [2]
 • Nintendo ajunge să dețină primul loc la vânzările hardware pe luna Februarie. [3]
 • Game Developers Conference are loc în San Francisco. [4]
 • modificare 

  Lucruri pe care le poți face

  modificare 

  Imagine selectată