Portal:Jocuri video

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare


modificare 

Portal Jocuri video

Comandă rapidă:
P:JV
P:VG
Nuvola apps package games.png

Un joc video este un joc în care se interacționează cu o interfață grafică pentru a genera răspuns vizual pe un ecran. Jocurile video în general au un sistem de recompensare a utilizatorului, de obicei se ține scorul, acest sistem este bazat pe îndeplinirea unor obiective în joc. Întotdeauna este necesară existența unui dispozitiv periferic de intrare, de obicei butonarea unui joystick (jocuri din arcade-uri), o combinație tastatură & maus/trackball (la jocurile pe calculator) sau un controller, ori o combinație dintre cele de mai sus. De obicei sunt reguli și scopuri, dar în jocurile open-ended, jucătorul este liber să facă ce dorește în limitele universului virtual.

Arată un alt articol selectat (listă)

modificare 

Articol selectat

Quake II, lansat pe 6 decembrie, 1997, este un joc pentru PC de tip first-person shooter, creat de către iD Software și distribuit de Activision. Nu este o urmare a lui Quake, doar îi folosește numele în scopuri comerciale. Soundtrack-ul a fost compus de Sonic Mayhem, cu niște piese suplimentare de către Bill Brown. Melodia principală a fost compusă de Rob Zombie.

O continuare directă a jocului, Quake 4, a fost lansată în Octombrie 2005 pentru PC, iar mai târziu pentru Xbox 360 și Apple Macintosh.

modificare 

Categorii

Subcategorii ale Jocurilor video:

modificare 

Evenimente de actualitate

Wii
modificare 

Lucruri pe care le poți face

modificare 

Imagine selectată