Angry Birds Toons

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Angry Birds Toons
Angry Birds Toons logo.png
Informații generale
GenComedie
Creator(i)Mikael Hed
Lauri Konttori
Mikko Pöllä
VociAntti LJ Pääkkönen
Antti Pääkkönen
Pasi Ruohonen
Lynne Guaglione
Heljä Heikkinen
Rauno Ahonen
Chris Sadler
Temă muzicală de început"Angry Birds Toons"
Țară de origineFinlanda
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane3
Nr. de episoade104 (Lista episoadelor)
Producție
Franciză mediaAngry Birds  Modificați la Wikidata
Producător(i)Søren Fleng
Companie(i) de producțieRovio Entertainment
Toon City (episoadele 13-44; episoadele 47-prezent)
Atomic Cartoons (episoadele 45-prezent)
DistribuitorAdMob
Univers fictiv Angry Birds universe[*][[Angry Birds universe (narrative universe of the video game series and media franchise)|​]]  Modificați la Wikidata
Perioadă de difuzare[1]
Difuzare
Canal originalToons.TV
Difuzare originală16 martie 2013 (2013-03-16) - Prezent
Legături externe
Website oficial

Angry Birds Toons este un serial finlandez de televiziune animat bazat pe seria de jocuri video cu același nume de Rovio Entertainment. Această serie animată urmărește aventurile păsărilor care își apără ouăle împotriva porcilor care vor să le fure pentru ca regele lor să le mănânce, precum și aventuri din cadrul fiecărui grup. Episoadele sunt eliberate o dată pe săptămână.

S-a lansat și un episod introductiv numit „Întâlnește stolul” în martie 2013, care a prezentat numele păsărilor.[2] Porcii verzi sunt identificați prin rolul lor, de exemplu porcul cu cască, regele porc sau porcul bucătar, cu porcii minioni care nu au nume. Episoadele sunt destul de scurte, până acum toate sunt sub trei minute. Dialogul este în general limitat la vocalize și efecte sonore similare jocului.

Din septembrie 2013, Angry Birds Toons a fost vizualizat de mai mult de un miliard de ori.[3] Până în iulie 2014, episoadele din Angry Birds Toons au fost vizualizate de peste trei miliarde de ori și până în decembrie 2014, episoadele au fost vizualizate de patru miliarde de ori.[4] În România, seria s-a difuzat pe Megamax.

Distribuție internațională[modificare | modificare sursă]

Țara Rețea Premiera
Israel Israel Arutz HaYeladim[5]
Finlanda Finlanda MTV3
MTV3 Juniori
Chile Chile Canal 13
India India Cartoon Network
Norvegia Norvegia TV2
Brazilia Brazilia Gloob
Portugalia Portugalia Nickelodeon
Australia Australia FOX8
Italia Italia Super! 28 noiembrie 2013
Germania Germania Super RTL
Franţa Franța Gulli
Canal J
Regatul Unit Regatul Unit POP
Rusia Rusia Nickelodeon
Indonezia Indonezia antv 16 martie 2013
Canada Canada Teletoon 16 martie 2013
Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii Xfinity On Demand 16 martie 2013
Ucraina Ucraina 1+1 17 martie 2013
Coreea de Sud Coreea de Sud JEI TV
JEI English TV
Spania Spania Neox
Antena 3
29 iunie 2013
Filipine Filipine GMA Network 27 iulie 2013
Noua Zeelandă Noua Zeelandă TV2 19 august 2013
Turcia Turcia TRT Çocuk 6 septembrie 2013
Malaysia Malaysia Nickelodeon Malaysia 8 septembrie 2013
Grecia Grecia Star Channel 21 septembrie 2013
Flag of the Arab League.svg Arab World
Middle East
Africa
Europa
Jeem TV 16 martie 2013
Polonia Polonia Puls 2 7 decembrie 2013
 Hungary Megamax
 Thailand Channel 3
Siria Siria Spacetoon 10 ianuarie 2016

Episoade[modificare | modificare sursă]

Sezon Episoade Difuzat original (SUA)
Premiera sezonului Sfârșitul sezonului
1 52 16 martie 2013 (2013-03-16) 8 martie 2014 (2014-03-08)
2 26 19 octombrie 2014 (2014-10-19) 12 aprilie 2015 (2015-04-12)
3 26 1 octombrie 2015 (2015-10-01) 13 mai 2016 (2016-05-13)

Personaje[modificare | modificare sursă]

Păsări[modificare | modificare sursă]

 • Red (Antti Pääkkönen), pasărea roșie - Este foarte responsabil și dornic. El are grijă de ouă. Cel mai bun prieten al lui este Chuck. El liniștește și încurajează prietenii lui. Mai este, de asemenea, cunoscut ca fiind un lider puternic și responsabil al stolului și nu renunță la protejarea ouălor, care pot fi furate de porci.
 • Jay, Jake și Jim (Heljä Heikkinen), trei păsări albastre - The Blues sunt îndrăzneți și curioși și de multe ori ajung în necazuri. Ei se comportă ca niște copii. Sunt indisciplinați, răutăcioși, și jucăuși. Tot timpul se joacă: se aruncă de pe munte, se joacă cu mingea și se dau pe skateboard.
 • Chuck (Antti LJ Pääkkönen), pasărea galbenă - Are o personalitate foarte amestecată, cu diferite personalități din diferite medii. Îi place să fie cel mai bun din stol, și este una dintre păsările cele mai agitate din stol. El este cel mai bun prieten al lui Red. Este puțin prostuț, competitiv, ușor de distras și cel mai arogant din stol.
 • Bomb (Pasi Ruohonen), pasărea neagră - Are cel mai rău temperament dintre toți. El își pierde cumpătul și poate exploda ușor și de multe ori. Explozia lui afectează porcii,dar nu-l afectează deloc și pe el. De asemenea, el pare a fi o pasăre foarte inteligentă. Este văzut frecvent mâncând înghețată.
 • Matilda (Antti LJ Pääkkönen), pasărea albă - Este singura femelă din stol și este la fel de responsabilă ca Red, dar nu la fel de stresată ca el. Ea pare a fi o mamă. Este foarte grijulie, mai ales față de păsările albastre și de grădina ei. Ea servește, de asemenea, ca bucătăreasă pentru stol.
 • Terence (Heljä Heikkinen), pasărea mare și roșie - Este cea mai mare pasăre din turmă. Din motive inexplicabile poate să se deplaseze oriunde și oricând într-o clipă. Spre deosebire de celelalte păsări care comunică cu o varietate de cuvinte fără sens, el doar mârâie.
 • Bubbles (Antti LJ Pääkkönen), pasărea portocalie - Este cel mai tânăr din stol, dar nu locuiește lângă ceilalți și are un apetit gigantic pentru bomboane. Face orice pentru a mânca bomboane. Este la fel de mic ca The Blues și la fel de copilăros ca ei,de asemenea. El are capacitatea de a se umfla foarte mult (făcându-se chiar mai mare decât Terence) când vrea. Până acum a apărut doar în trei episoade: "Night of the Living Pork (Noaptea Porcului Viu)"(sezonul 1); "Sweets of Doom"(sezonul 2) și "Porcula"(sezonul 3).
 • Stella, pasărea roz - Stella nu a apărut în nici un episod din Angry Birds Toons, dar a apărut în videoclipul Înapoi la școală și în episodul introductiv Întâlnește stolul. Ea poate fi un copil, deoarece e văzută că de multe ori se joacă cu baloanele de săpun. Este încăpățânată și dezordonată, dar întotdeauna gata să apere ouăle.

Porci[modificare | modificare sursă]

 • Porcii minioni (vocea actorilor variază) - În Orașul Porcilor se află o grămadă de porci minioni. Unii porci minioni sunt în armată, alții sunt constructori... Ca grup, ei sunt incompetenți și fac o grămadâ de accidente, dar ca indivizi sunt de multe ori foarte pricepuți și talentați.
 • Porcul cu cască (Antti LJ Pääkkönen) - Este liderul armatei de porci. Nu este deloc respectat atunci când este fără cască.
 • Porcul cu mustață - Este creierul din spatele multor operațiuni împotriva păsărilor, dar care dau întotdeauna greș.
 • Regele porc (Antti Pääkkönen) - Regele tuturor porcilor din Orașul Porcilor. El este extrem de egoist, prost și răsfățat. Singurul motiv pentru care el este regele este câ poartă coroana.
 • Porcul bucătar - Este un porc sinistru, malefic și foarte inteligent. El poate fi împotriva păsărilor și chiar și regelui porc. Planurile lui sunt aproape perfecte, cu excepția unei lipse de prevederi sau a unor porci.
 • Profesorul porc - Este un porc bâtrân care face invenții sau rezolvă problemele regelui porc. Este unul dintre porcii care nu sunt implicați în furturile ouălelor.
 • Porcul cronicar - Este un porc bătrân care poartă o perucă de epocă coloniană și, ca profesorul porc, nu este implicat în furturile ouălelor. El pare să fie responsabil de artă, istorie și Orașul Porcilor.

Producție[modificare | modificare sursă]

Rovio a anunțat o serie de televiziune bazată pe seria de jocuri video Angry Birds cu 52 de episoade scurte.

Seria este disponibilă în întreaga lume pentru toate aplicațiile Angry Birds și smart TV-urile selectate; în plus, este difuzat, de asemenea, în 20 de rețele obișnuite de televiziune din întreaga lume.

Home media[modificare | modificare sursă]

Sony Pictures Home Entertainment este distributorul de DVD/Blu-ray pentru serial.

 • Angry Birds Toons: Sezonul 1, Volumul 1 (3 decembrie 2013)[6]
 • Angry Birds Toons: Sezonul 1, Volumul 2 (15 aprilie 2014)[7]
 • Angry Birds Toons: Sezonul 2, Volumul 1 (1 decembrie 2015)[8] (numai pentru DVD)
 • Angry Birds Toons: Sezonul 2, Volumul 2 (1 martie 2016)[9] (numai pentru DVD)

Speciale[modificare | modificare sursă]

În 2011, Nickelodeon a arătat Angry Birds: Wreck the Halls, un videoclip special de Crăciun apărut pe 17 decembrie 2011;[10] și Angry Birds Space, o poveste animată legată de jocul video cu același nume în martie 2012.[11][12]

Spin-off-uri[modificare | modificare sursă]

Piggy Tales[modificare | modificare sursă]

Pe 11 aprilie 2014, Rovio a lansat un serial numit Piggy Tales pe canalul Toons.tv cu primul episod numit "Trampoline".[13] Serialul prezintă viața porcilor minioni cu alte personaje exclusive care apar în diferite episoade, dar nu sunt prezentați și alți porci sau păsări.

Angry Birds Stella[modificare | modificare sursă]

Bazat pe jocul video de tip puzzle spin-off cu același nume, serialul se bazează pe Stella, pasărea roz, împreună cu prietenii ei Luca, Willow, Poppy și Dahlia, care încearcă să o învingă pe Gale, fosta prietenă a Stellei, care acum este regina porcilor din Insula de Aur.[14]

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ Fernsehserien.de, accesat în  
 2. ^ Meet the flock / Rovio (HD). 16 iulie 2013. https://www.youtube.com/watch?v=OexYJSbghY0. Accesat la 26 februarie 2016. 
 3. ^ „Rovio Announces Second Season of 'Angry Birds Toons' Series”. The Hollywood Reporter. . Accesat în . 
 4. ^ Angry Birds on G+. Retrieved 19 July 2014.
 5. ^ „בקרוב: הסדרה על פי "אנגרי בירדס" בערוץ הילדים - וואלה! חדשות”. News.walla.co.il. Accesat în . 
 6. ^ Sluss, Justin (). „Rovio's "Angry Birds Toons Season One Volume One" on Blu-ray December”. High Def Disc News. Accesat în . 
 7. ^ Wolfe, Jennifer (). 'Angry Birds Toons: Season One – Volume Two' Soars to Disc April 15”. Animation World Network. Accesat în . 
 8. ^ Angry Birds Toons - Season 02, Volume 01 (în English) 
 9. ^ http://videoeta.com/movie/181012/angry-birds-toons-season-2-volume-2/
 10. ^ Ramin Zahed. (19 December 2011) "Angry Birds Lands on Nicktoons". Animation Magazine.
 11. ^ (21 March 2012) "Angry Birds Space Headed to Nicktoons". IGN.
 12. ^ (21 March 2014) "Angry Bird Space Game". FREEWARE DOWNLOAD GAME.
 13. ^ „A brand-new series hits ToonsTV – get ready for Piggy Tales! - Rovio Entertainment Ltd”. Rovio.com. Accesat în . 
 14. ^ „Angry Birds Stella Animated Series!”. Angry Birds. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]