Milky Chance

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Milky Chance
Date personale
OrigineKassel, Germania
Gen muzical
Data formării  Modificați la Wikidata
Ani de activitate2012–prezent
Case de discuriLichtdicht
Ignition Records
PremiiQ113061396[*] ()  Modificați la Wikidata
Membri
* Clemens Rehbein
  • Philipp Dausch
  • Antonio Greger
Discografie
Listă completăMilky Chance discography[*][[Milky Chance discography (Wikimedia band discography)|​]]  Modificați la Wikidata
Înregistrări notabileSadnecessary[*][[Sadnecessary (2013 album by Milky Chance)|​]][1]
Blossom[*][2]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Milky Chance este o trupă germană de folk, originară din orașul Kassel. Aceasta este formată din vocalistul și chitaristul Clemens Rehbein, DJ-ul și producătorul Philipp Dausch, și chitaristul Antonio Greger.

Primul single "Stolen Dance" a fost lansat în aprilie 2013, ajungand pe locul 1 in topurile din mai multe țări, inclusiv Austria, Franța, Belgia (Valonia), Elveția, Polonia, Cehia și Ungaria. A câștigat, de asemenea, premiile Radioului 1Live Krone pentru Cel Mai Bun Single.

Albumul lor de debut "Sadnecessary" a fost lansat în octombrie 2013, cu single-uri precum "Down by the River", ''Flashed Junk Mind''. Albumul a ajuns pe locul 14 în Germania, iar în anul 2014 site-ul de muzicăSPIN a anunțat că "Sadnecessary" este albumul săptămânii. SPIN a ținut să clarifice faptul că "marea majoritate a single-urilor de pe albumul ''Sadnecessary'' urmează modelul single-ului de debut al colecției, cu octave joase și ritmuri lente de chitară." Trupa și-a făcut debutul la TV în timpul emisiunii ''Jimmy Kimmel Live!'', în octombrie 2014, și, de asemenea, a câștigat European Border Breakers Award în acea lună. Membrii trupei au început un turneu în America de Nord la sfârșitul anului 2014, concertând în diferite locații, cum ar fi House of Blues și au participat la festivaluri precum Coachella Valley Music Festival de Artă.

Începuturile carierei[modificare | modificare sursă]

Întemeierea trupei[modificare | modificare sursă]

Fiind colegi ai aceleiași școli, Clemens Rehbein și Philipp Dausch și-au terminat studiile liceale la Jacob Grimm-Schule din Kassel, Germania, în 2012. Ambii au făcut parte dintr-o trupă de jazz cunoscută sub numele de ''Flown Tones'', unde Rehbein obijnuia să cânte la chitară bas iar Dausch era chitarist. Trupa s-a dezmembrat după ce toboșarul a părăsit formația; totuși, Dausch și Rehbein au continuat să colaboreze, având o conexiune bună și lucrând excelent împreună. Au combinat ritmurile electronice cu chitara acustică si au adăugat apoi propria lor voce pe versuri compuse chiar de ei. Rehbein a scris cele mai multe dintre melodii acasă, încărcându-le apoi pe YouTube, unde au câștigat treptat aprecierea unui public, la început, foarte restrâns.[3]

2013: Single-ul de debut: "Stolen Dance"[modificare | modificare sursă]

Video (extern)
"Stolen Dance" Music Video (Apr 4, 2013)
"Flashed Junk Mind" Music Video (Sep 19, 2014)

După doar două săptămâni, în urma a două spectacole live, în anul 2013, trupa a înregistrat albumul de debut într-un studio improvizat în casa lui Rehbein, unde acesta locuise în timpul copilăriei sale. Înainte de finisare și lansarea oficială a înregistrarii, grupul a publicat mai multe single-uri pe SoundCloud și YouTube. Într-un interviu cu Edmonton's Sonic 102.9, trupa a declarat că le-a luat trei ani pentru a scrie piesa "Stolen Dance". Prima dată, single-ul, a fost încărcat pe YouTube în data de 4 aprilie 2013, ei având așteptări scăzute legate de reacția publicului.[4] Cu toate acestea, piesa a devenit rapid un hit , adunând milioane de vizualizari. SPIN a relatat ulterior despre videoclipul single-ului: "Clipul pentru "Stolen Dance" creează o perspectivă vizuală pentru artist într-un mod în care acesta se simte definitiv, însă nu în totalitate conștient de sine. Este calm fără a fi static, evocator, fără a fi provocator, prostesc, dar niciodată o prostie." Videoclipul a fost cel mai căutat subiect în acea perioadă pe site-ul de muzică HypeM, iar în luna mai a anului 2017, Stolen Dance a ajuns la peste 300 de milioane de vizualizări pe YouTube. Imediat după ce videoclipul a fost lansat, piesa "Stolen Dance" a fost puclicată ca single sub semnătura casei de discuri Lichtdicht Records pe data de 5 aprilie 2013, ajungând numărul 1 în Germania, Austria, Luxemburg, Elvețiași Franța.[5] De asemenea, piesa a dominat topurile din Belgia, Polonia, Republica cehă și Ungaria.[necesită citare] Aceasta a ajuns numărul 1 și în topul Billboard Alternative.[6] Trupa Milky Chance a avut primul lor spectacol la un festival numit Dockville, în Hamburg, unde au participat aproximativ 5.000 de oameni.

Formația a dorit să treacă la pasul următor și să ajungă la publicul internațional. Au concertat la Reeperbahn Festival în Hamburg, Germania, iar un reprezentant de la Ignition Records, care participase la concert, a dorit o colaborare. Managerul trupei a stabilit o întâlnire și au ajuns la un acord de distribuție.

Trupa a început un turneu de peste 100 de concerte pe continentul european, conducând mașina prin toată Europa cu doar "o chitara si un pachet de cărți de joc."

2013: "Sadnecessary"[modificare | modificare sursă]

Dausch (stânga) și Rehbein (dreapta) cu trofeul câștigător al premiilor radioului 1Live Krone, în Germania, anul 2013.

''Sadnecessary'' este primul album de studio, lansat în Germania pe 1 octombrie 2013. Albumul include single-urile "Stolen  Dance" și "Down by the River". Albumul a urcat până pe locul 14, în Germania, și s-a clasat pe Locul 17 în Billboard 200.  Trupa a desfășurat un turneu de promovare al albumului, iar pe 5 decembrie 2013, au câștigat premiul radioului 1Live Krone pentru "Stolen Dance", fiind numit Cel Mai Bun Single.

"Down by the River", un cântec de pe albumul ''Sadnecessary'', a fost re-lansat, ca single, pe data de 28 martie 2014, în Germania, prin intermediul casei de discuri Lichtdicht Records. Piesa a intrat în topurile din Franța, Germania, Elveția și Marea Britanie, și, de asemenea, a aparut în jocul EA Sports, FIFA 15. După un turneu de promovare, care s-a dovedit a fi de succes, hitul "Stolen Dance" a fost făcut disponibil într-o versiune pentru radio și în două alte versiuni diferite ale Stolen Dance EP, sub diferite etichete, și în regiuni cum ar fi în Luxemburg (unde, de asemenea, a ajuns numărul 1), Australia, SUA, Canada și Noua Zeelandă.

Albumul ''Sadnecessary'' a fost nominalizat pentru premiile IMPALA, la categoria European Independent Album of the Year

2014: Recunoașterea Internațională[modificare | modificare sursă]

Primul lor spectacol în Statele Unite a fost în octombrie 2014, într-un show de la [ Bowery Ballroom] din New York. ''Sadnecessary'' a fost lansat în Statele Unite la un an diferențăun după lansarea sa în Germania, fiind publicat  pe 14 octombrie 2014. Acesta a primit în mare parte recenzii pozitive din partea criticilor nord-americani și, în termen de o zi de la lansarea sa, SPIN a declarat că ''Sadnecessary'' este Albumul Săptămânii.

Trupa și-a făcut debutul la TV în timpul emisiunii ''Jimmy Kimmel Live!'', pe 22 octombrie 2014,Eroare la citare: Eticheta de început <ref> este malformată sau are un nume greșit și în acea zi a fost nominalizată pentru Best Band de către radioul german 1Live Krone.Eroare la citare: Eticheta de început <ref> este malformată sau are un nume greșit De asemenea, trupa a câștigat European Border Breakers Award tot în acea lună, iar pe 16 septembrie 2014, a fost nominalizată la categoria Best German Act la MTV European Music Awards.Eroare la citare: Eticheta de început <ref> este malformată sau are un nume greșit Au avut, de asemenea, un turneu în Statele Unite ale Americii și Canada la sfârșitul anului 2014.Eroare la citare: Eticheta de început <ref> este malformată sau are un nume greșitCei trei artiști ai trupei au fost invitați la Tonight Show cu Jimmy Fallon,Eroare la citare: Eticheta de început <ref> este malformată sau are un nume greșit și au concertat la House of Blues în aprilie 2015. Trupa are planuri de a reveni la Boston, ca parte a viitorului turneu nord-american, numit Nord-American Summer Tour.Eroare la citare: Eticheta de început <ref> este malformată sau are un nume greșit De asemenea, în luna aprilie, a anului 2016, au concertat la Coachella Valley Music Festival de Artă.  Albumul ''Sadnecessary'' a intrat în top Billboard 200, rămânând acolo timp de 23 de săptămâni.Eroare la citare: Eticheta de început <ref> este malformată sau are un nume greșit ''Stolen Dance" s-a clasat în Shazam Hall Of Fame pe locul 15, ca una dintre cele mai căutate piese ale aplicației Shazam din toate timpurile.Eroare la citare: Eticheta de început <ref> este malformată sau are un nume greșit

Trupa a fost nominalizată la categoriile Best Group și Best Newcomer la premiile Echo din Germania.Eroare la citare: Eticheta de început <ref> este malformată sau are un nume greșit

Stil și echipamente[modificare | modificare sursă]

Imagine indisponibilă Imagine indisponibilă
Philipp Dausch (stânga) și Clemens Rehbein (dreapta)
"[Amândoi] Auzim aceleași lucruri, avem aceleași urechi. Ne înțelegem în totalitate și avem aceeași viziune pentru muzica noastră."Eroare la citare: Eticheta de început <ref> este malformată sau are un nume greșit
— Philipp Dausch în 2014

Trupa germană încorporează elemente de folk, reggae și jazz. Publicația USA Today descrie trupa ca "o combinație de cântăreți și compozitori cu beat-uri electronice."Eroare la citare: Eticheta de început <ref> este malformată sau are un nume greșit Site-ul muzical Noisey a scris: "Perechea îmbină cu măiestrie genul house și beat-urile electronice cu muzica reggae și influențe R&B.Eroare la citare: Eticheta de început <ref> este malformată sau are un nume greșit Trupa a citat diverși artiști din muzica rock și reggae ca influențe, precum Bob Marley, Ray Charles, și John Frusciante, chitaristul formației americane Red Hot Chili Peppers.Eroare la citare: Eticheta de început <ref> este malformată sau are un nume greșitEroare la citare: Eticheta de început <ref> este malformată sau are un nume greșit

Trupa folosește un echipament destul de simplu, atât în studio, cât și în concertele live; chiar și înregistrările lor de debut fiind înregistrate doar cu ajutorul unui MacBook Pro, o chitară și un microfon, folosind stația de ediate audio Logic Pro. Rehbein obijnuiește să creeze de multe ori o melodie la chitară, fără versuri, în timp ce Dausch produce apoi piesa implicită.Eroare la citare: Eticheta de început <ref> este malformată sau are un nume greșit De asemenea, grupul efectuează periodic și înregistrări acustice, având drept invitați diverși instrumentiști.

Membrii trupei[modificare | modificare sursă]

Membrii actuali
  • Clemens Rehbein (2012–present) – voce, chitară
  • Philipp Dausch (2012–present) – stație de editare audio, platane, tobe, percuție, voce de fundal
  • Antonio Greger (2015–present) – chitară, muzicuță, chitară bas

Premii și nominalizări[modificare | modificare sursă]

An Premiul Nominalizat de muncă Categorie Rezultatul
2013 1Live Krone "Stolen Dance" BestSingle Câștigat
2014 Milky Chance Best Band
Nominalizare
MTV European Music Awards Best German Act
Nominalizare
Los Premios 40 Principales   Best Internațional New Act
Nominalizare
2015 European Border Breakers Awards Sadnecessary Best Album Câștigat
Milky Chance Public Choice Award
Nominalizare

Discografie[modificare | modificare sursă]

Albume de Studio
  • Sadnecessary (2013)
  • Blossom (2017)
Înregistrări extinse
  •   Stolen Dance EP (2013)

Lectură suplimentară[modificare | modificare sursă]

Clemens Rehbein concertează în Open Air, St. Gallen în 2014
Interviuri și articole
  • „SPIN Album of the Week: Milky Chance's Autumnal Sadnecessary. SPIN. .  Mai multe valori specificate pentru |work= și |newspaper= (ajutor)
  • „On the Verge: Milky Chance does electro-folk 'Dance'. USA Today. .  Mai multe valori specificate pentru |work= și |newspaper= (ajutor)
  • „Milky Chance Knows Their Band Name Is Dumb, but Their Music Is Too Good to Care”. Noisey. . 
Discografii

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Discogs, accesat în  
  2. ^ https://itunes.apple.com/hk/album/blossom-deluxe/id1187212453  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ Music Week staff (21 martie 2014), "ON THE RADAR MILKY CHANCE".
  4. ^ DS (20 iunie 2014), "Virtually Famous Milky Chance".
  5. ^ Mendizabal, Amaya; Trust, Gary; White, Emily (21 iunie 2014), "Tomorrow's Hits".
  6. ^ (8 noiembrie 2014), "ALTERNATIVE"™.

Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „rvamag” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „historynari” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „youtubstolen” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „lastfmmc” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „mchome” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „clsmilkychance” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „spinsac” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „clsmilkychace” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „usatoday” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.

Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „nosaey” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Audio și video