Discuție Utilizator:Opossum

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimite un fișier și ilustrează un articol.
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Opossum) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.



Cât despre întrebarea care mi-ai pus-o. Am separat articolele Ţara Românească şi Valahia de Muntenia. Acum primele două sunt cioturi (articole scurte). Tot ce trebuie să faci este să faci clic pe editează pagina, în meniul de sus, şi după ce ai scris informaţiile în caseta de editare să faci clic pe salvează pagina. Succes. P.S. Eu ştiam că Muntenia nu e acelaşi lucru cu Ţara Românească, dar că Ţara Românească=Valahia. --ro.Danutz (em português) 23 iun 2005 11:40 (UTC)

Mulţumesc pentru ajutor şi cât de curând voi argumenta cum Ţara Românească, Valahia şi Muntenia sunt lucruri diferite dar legate prin ceva. Ţara Românească = Ungrovlahia care este un concept diferit de cel de Vlahia. Dar sper să citeşti articolul care va fi publicat. p.s. Sper să pt să mai apelez şi pe viitor la tine în cazul în care nu am să pot face singur ceva sau fie şi numai pentru un simplu sfat.

Nici o problemă. Oricând am timp. --ro.Danutz (em português) 23 iun 2005 12:04 (UTC)

Bogdan, bravo pentru primul articol în Wikipedia română. Frumos scris, doar că ar fi câteva lucruri de remarcat. Eu am corectat deja articolul, aşa pentru început, ca să înveţi să faci articole cât mai bune. Acestea sunt în general corectări de stil şi nu de conţinut.

1[modificare sursă]

Am văzut că ai scris numele Gioseffo Guami, oriunde apare în aldine (adică îngroşat). Îngroşat se scrie doar titlul, când acesta apare în prima propoziţie (şi de cele mai multe ori apare). În articol, scrisul în aldine (Text aldin) sau italice (Text italic) se foloseşte doar dacă e ceva foarte important ce trebuie să sară în ochi (în cazul aldinelor), sau dacă este ceva ce ar trebui pus în ghilimele (în cazul italicelor).

2[modificare sursă]

În loc de Gioseffo Guami (n.1542 Lucca, Italia - d.1611 Lucca, Italia) este recomandat să foloseşti Gioseffo Guami (*1542 Lucca, Italia - †1611 Lucca, Italia). * (născut) îl poţi introduce simplu de la tastatură. (decedat) îl poţi introduce cu ajutorul butoanelor de sub caseta de editare (sunt mai multe butoane sub caseta de editare: ă,â,î,ş,ţ,Ă,Â,Î,Ş,Ţ,† ...).

3[modificare sursă]

A treia, şi probabil cea mai importantă remarcă. Te rog să nu foloseşti prescurtări în Wikipedia. Mai ales în cazul numelor. Hai că prescurtări ca "cca", "ş.a" poţi folosi dar nu nume. Eu am corectat toate legăturile din articolul în cauză. Prenumele respectivilor artişti se pot afla simplu printr-o căutare google (ca Vincezo Galilei, Giovanni Maria Artusi, Gioseffe Zarlino.

4[modificare sursă]

O altă remarcă este folosirea cât mai deasă a denumirilor româneşti. Am corectat "Firenze" în "Florenţa", "Venezia" în "Venţia". De asemenea aici ar mai intra şi formatele pentru dată în română. Data se scrie în limba română cu litere mici: 23 iunie 2005 şi nu 23 Iunie 2005.

5[modificare sursă]

De asemenea pentru articole care care ar mai trebui consultate, se crează o nouă rubrică în articol, folosind codul de mai jos (poţi vedea rezultatul în articol):

==Vezi şi==
*Conpoziţiile lui Gioseffo Guami

6[modificare sursă]

Te mai rog încă ceva. Wikipedia este o enciclopedia cu multe versiuni de limbă. După ce ai creat un articol, sau chiar înainte, verifică dacă există o versiune în altă limbă. Întră de exemplu în en.wikipedia.org şi verifică. În cazul articolului de faţă exista o versiune în engleză pe această pagină. Trebuie doar să introduci următorul cod, pentru a obţine o legătură interlinguală la varianta engleză a articolului:

[[en:Gioseffo Guami]]
În final îţi mulţumesc anticipat şi îţi doresc succes pe Wikipedia în română. --ro.Danutz (em português) 23 iun 2005 20:46 (UTC)

Încă o remarcă[modificare sursă]

Referitor la denumirea domnitorilor, se foloseşte "al II-lea" în loc de "II". De exemplu Radu al II-lea Prasnaglava în loc de Radu II Prasnaglava. --ro.Danutz (em português) 25 iun 2005 15:59 (UTC)

Categorizare[modificare sursă]

Ar fi bine dacă ai introduce şi categorii la domnitorii pe care îi adaugi. De exemplu mă gândesc la [[Categorie:Domnitori ai Ţării Româneşti]]. - Mihai 25 iun 2005 17:21 (UTC)



Denumiri voievozi[modificare sursă]

Bogdan, în Wikipedia, încercăm să ne ghidăm după nişte convenţii. Acestea oricum vor trebui respectate, şi dacă nu le faci tu, le va face alt Wikipedist pentru tine. Problema este că cu toţii dorim să dezvoltăm proiectul în română... Dar dacă va trebui să corectăm tot timpul articolele altor Wikipedişti, nu vom avea timp să scriem şi noi articole. Şi proiectul va creşte mai încet. --Danutz

Vlad I Uzurpatorul[modificare sursă]

Salut! Vreau doar să te felicit pentru Vlad I Uzurpatorul. L-am citit tot şi mi-a plăcut foarte tare... în plus este foarte informativ! Felicitări, Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informaţia românilor. 27 iun 2005 09:35 (UTC)

Categorizare[modificare sursă]

Te rog să adaugi categorii şi unde este cazul legături inter-wiki în articolele tale! -Mihai | Di | D 5 iulie 2005 19:27 (UTC)

Da, l-am văzut, ce-i cu el? Te supără faptul că e tradus din engleză? Aş fi nu fericit ci extatic dacă în cinci ani am ajunge să avem toate articolele care sunt astăzi pe Wikipedia în engleză traduse în română. Tu nu? --Gutza 6 iulie 2005 21:00 (UTC)

Bogdan, te rog pricepe omeneşte că nu e loc de "împrumuturi", iar asta nu e o chestie negociabilă, ca să mai vorbim şi altă dată despre ea! Am explicat deja subiectul cât am putut de clar şi de logic, te rog nu mai face chestii de-astea că-ţi şterg articolele şi ajungi să te superi pe mine aiurea! --Gutza 6 iulie 2005 21:32 (UTC)

"Cinste cu o informaţie"[modificare sursă]

Te rog nu uita să te semnezi şi să datezi când scrii în paginile de discuţii, altfel trebuie să te identifice lumea pe baza istoriei articolului, ceea ce devine supărător după câteva editări. Referitor la ce m-ai întrebat, îmi pare rău, nu înţeleg întrebarea, poţi te rog să fii mai explicit? --Gutza 6 iulie 2005 21:58 (UTC)

Eu, Romihaitza, acord din toată inima acest premiu Wikipedia pentru întreaga muncă depusă

.

Premiu Wikipedia[modificare sursă]

Acest premiu vine în special contribuţia pozitivă adusă la îmbunătăţirea informaţiilor despre domnitorii din Ţara Românească. Felicitări! şi succes pentru mai departe! - Mihai | D 11 iulie 2005 16:13 (UTC)

Lista papilor[modificare sursă]

Referitor la numele papilor te rog să foloseşti numele lor româneşti, aşa cum în prezent, actualul papă este Benedict, nu Benedictus. Referitor la denumirea paginilor papilor ea este de forma: Papa Benedict al XVI-lea pentru că există cazuri în care sunt şi alte persoane cu numele identic dar nu sunt papi, este o regulă convenită a Wikipedia. -Mihai | D 14 iulie 2005 07:54 (UTC)

Drepturi de autor...[modificare sursă]

Salut, Bogdane! Întâi de toate îţi mulţumesc pentru intervenţia din discuţia cu Waelsch. Revenind la subiect, ştiu că poate părea o pierdere de timp, dar uite care cred eu că e ideea: fiindcă Wikipedia e hostată în străinătate unde lucrurile astea se iau mai în serios decât le luăm noi deocamdată (ok, uneori sunt luate prea în serios), Wikipedia vrea să-şi ia toate măsurile de siguranţă posibile că nu va veni mâiine cineva să ameninţe cu un proces de exemplu. Şi de aceea trebuie să spui pentru fiecare imagine ca e ok, că e domeniu public etc. --Vlad 11 august 2005 11:01 (UTC)

Felicitări pentru perseverenţă (mă refer la obţinerea confimării dreptului de folosire a imaginii). Cât priveşte articolul tău, duce de Bragança, a fost pur şi simplu vandalizat. Am făcut revert! Numai bine! --Vlad 11 august 2005 21:38 (UTC)

Mutări/ştergeri categorii[modificare sursă]

Salut Bogdan,

Am şters categoria Mănăstiri din Ţara Românească conform cererii tale de la Discuţie:Gutza#Rugăminte, însă nu ştiu la ce te referi legat de "litera la care apar articolele -- de preferat ar fi să spară la ltera cu care începe denumirea respectivei construcţii iară nu toate la m sau la s conform tipului de construcţie", poţi te rog să fii mai explicit? Te rog răspunde pe pagina mea de discuţii, ca să văd uşor răspunsul. Mulţumesc, Gutza 27 august 2005 21:23 (UTC)

Re: Ştergeri[modificare sursă]

Îmi pare rău pentru neînţelegeri. Dar chiar dacă scrie acest lucru, nu scria formatul necesar drepturilor de autor despre care ai fost avertizat la trimiterea fişerului:

Atenţie! Vă rugăm să adăugaţi formatul necesar drepturilor de autor pentru imagini. În cazul în care nu faceţi acest lucru, riscaţi să vă fie ştearsă imaginea pentru încălcarea drepturilor de autor.


Totodată ţin să te anunţ că am pus un avertizment că vor fi şterse, timp în care puteai adăuga formatul necesar. Dacă consideri că este necesar şi valid, spune-mi care şi ţi le aduc înapoi. Nu uita însă să le adaugi formatul necesar, altfel vor fi iarăşi şterse. -Mihai | D 5 septembrie 2005 17:30 (UTC)

Propuneri foarte bune[modificare sursă]

Scopul concursului este intr-adevar acela de a atrage noi contribuitori, nu acela de a gasi pe cel mai bun dintre cei mai buni, cel mai talentat la scris, cel care foloseste formatele cele mai frumoase. Cred ca ai observat ca noi cei care suntem deja mai vechi pe aici avem destule medalii. Important este deocamdata faptul ca s-au adunat niste articole pentru concurs, chiar daca sunt traduceri. Oricum procentul de articole nominalizate este foarte mic comparativ cu procentul de articole care s-au scris in total de la inceputul concursului. Temele sunt lasate la alegere si daca oamenii vor sa scrie despre ceea ce ii pasioneaza nu putem sa ii oprim. Important este sa se respecte regulile Wikipediei. Adevarul este ca toti ne-am dori mai multe articole despre România, despre locuri si localitati, insa nu avem contribuitori destui care sa fie interesati de aceste teme. Majoritatea celor care contribuie sunt români din afara României si probabil de aceea avem mai multe articole despre Franta sau alte tari din Europa, pentru ca probabil cei care locuiesc acolo se simt ca acasa si le place sa scrie despre acele locuri. Propunerile tale sunt foarte bune, asa ca le voi pune pe pagina de discutii a concursului, astfel incat sa fie vazute si de ceilalti. Salutari si numai bine, --Emily | msg. 12 martie 2006 15:10 (EET)[răspunde]

Mulţumiri[modificare sursă]

Multumesc pentru ca ai propus articolul despre istoria Bosniei pentru concursul de scriere! Si sunt incantat de cunostiinta, nu ne-am intalnit pana in prezent pe wikipedia.

Razvan2001 17 martie 2006 22:20 (EET)Răzvan2001Razvan2001 17 martie 2006 22:20 (EET)[răspunde]

Concursul de scriere[modificare sursă]

Ai punctat la categoria cel mai interesant articol Istoria Bosniei şi a Herţegovinei cu 2 puncte. Dar acest articol nu a fost nominalizat la această categorie, deci, dacă vrei, poţi să îţi schimbi punctajul până la 23:59 UTC astăzi, pentru că oricum acesta nu va fi luat în considerare. --KlaudiuMihaila Mesaj 30 martie 2006 17:59 (EEST)[răspunde]

Wikipedia în limba moldovenească[modificare sursă]

În sfîrşit a fost luat taurul de coarne. S-a organizat un vot la Meta privind desfiinţarea Wikipediei în limba moldovenească. Utilizatorii care sînt înregistraţi la cel puţin unul dintre proiectele Wikipedia pot să-şi exprime părerea aici (este situl meta.wiki, diferit de ro.wiki; puteţi fie să vă creaţi un cont acolo, fie să votaţi folosind [[:ro:Utilizator:Numele dvs. de utilizator de la ro.wiki|Numele dvs. de utilizator de la ro.wiki]] ca semnătură).

  • Wikipedia în limba moldovenească este o "făcătură" a unui puşti american (utilizator node_ue) care nu vorbeşte limba "moldovenească" şi se descurcă doar folosind dicţionarul. Pentru a crea impresia ca lumea doreste aceasta wikipedie, a apelat la toti utilizatorii rusi care au venit sa voteze de partea lui, desi nu cunosc subiectul si voteaza pentru supravietuirea alfabetului chirilic. Asa a ajuns ca votul sa fie impotriva stergerii - deci in alte cuvinte pentru pastrarea wikipediei in limba "moldoveneasca".
  • Articolele de acolo, în număr de aproximativ 1% din ale noastre, sînt în general transliterări ale unor articole româneşti în alfabetul chirilic.
  • Nu există contribuitori activi şi nici moldoveni care doresc să participe acolo.
  • Moldovenii care contribuie la Wikipedia o fac aici, la proiectul în limba română.
  • Node ue le-a transmis utilizatorilor de origine rusa sa traduca mesajul lui in limba rusa si sa-l transmita mai departe. Trimite si tu mesajul acesta la toti utilizatorii pe en.wiki sau ro.wiki. --Roamata mesaj 27 iunie 2006 12:16 (EEST)[răspunde]

Salut! Am observat că ai introdus pe Wikipedia o serie de steme de foarte bună calitate ale unor comune, oraşe sau judeţe din România. După cum poate ai observat, există proiectul Wikipedia:Proiectul localităţile din România, unde am început să lucrăm şi la partea grafică, anume hărţi şi steme. Se pare că tu ai o sursă bună, ceea ce e excelent pentru proiect. Dacă te interesează să dezvolţi puţin activitatea în acest domeniu, poate vrei să te înscrii, formal, şi să colaborăm într-un fel sau altul. Pentru moment eu am să ordonez stemele încărcate de tine pe categorii. În fine, cu cât mai multe steme de la tine, cu atât mai bine:) --Radufan 7 iulie 2006 02:36 (EEST)[răspunde]

Ciao! În sursele tale ai şi steme ale oraşelor şi comunelor din Timiş? --Radufan 19 iulie 2006 12:38 (EEST)[răspunde]
Salut din nou! Am o rugaminte la tine. In ultimul timp m-am chinuit un pic si am invatat ceva desen vectorial cu Inkscape; am scos si prima mea stema: Imagine:Stema Timisoara.png. Am capatat destul antrenament cat sa pot sa ma ocup si eu putin de steme. Insa decat sa le reproduc pe cele existente, as prefera sa completam acolo unde lipsesc. Si cum stiu ca tu ai acces la steme, te-as ruga daca poti sa-mi trimiti si mie ceva steme de care sa ma ocup eu. In momentul de fata ne lipsesc la proiectul localităţile din România stemele judetelor: Botoşani, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj si Vâlcea. M-as ocupa cu placere si de orice stema din judetul Timis. Daca ai timp si vrei dispus sa-mi trimiti ceva material "raw", o poti face la adresa: radonett@yahoo.com. Astept raspunsul tau.Ciao!--Radufan 7 septembrie 2006 18:16 (EEST)[răspunde]
Multumesc de stema, am inceput sa lucrez un pic la ea.Unele mici detalii insa mi-e mai greu sa le interpretez din cauza rexolutiei mici. Sa vedem ce iese. Cand ai timp, trimite-mi si din judetul Timis te rog. Mersi fain--Radufan 11 septembrie 2006 18:14 (EEST)[răspunde]

Schimbări localităţi România[modificare sursă]

Am văzut că v-aţi exprimat interesul pentru localităţile din România. Dacă aveţi timpul şi (re)sursele necesare Urbanizarea în România după 1989 aruncaţi o privire peste listă, ştiu eu, poate trebuie actualizată. Am folosit ca sursă o carte din 2006 (am să trec cartea şi în articol). Sper să reuşesc să introduc şi restul schimbările în administraţie (perioada 1990-2006). Mersi. -- Pixi discuţie 6 iulie 2007 19:41 (EEST)[răspunde]

Ştiu situl cdep îl folosesc şi eu când am nevoie. Dar sunt voluntar pe wikipedia (suntem toţi), e prea mult chiar şi pentru mine să stau cu nasu în legislaţie. :D Am să le iau dintr-o carte, cu OCR spre să rezolv problema într-o oră. -- Pixi discuţie 6 iulie 2007 20:10 (EEST)[răspunde]

Până acum eu m-am ocupat doar de jud. Iaşi. Poate pe viitor poate mă implic şi la organizarea altor judeţe. Informaţiile referitoare la modificările aduse legii 2/1968 le-am luat de aici şi văd că sunt listate atât modificările aduse prin legi cât şi cele efectuate prin decrete sau O.U.G. Dacă ai motive să crezi că această listă este incompletă te rog să-mi spui ca, pe viitor, să insist în căutarea informaţiilor şi din alte surse. --B w raven 7 iulie 2007 09:25 (EEST)[răspunde]

Ştiu ca ai o pasiune pentru ele (şi eu, am scris chiar articolul despre Heraldica României), aşa că uite nişte chestii pe care le-am urcat între timp pe commons:

Însă probleme (lipsă ori dimensiuni prea mici) sunt cu:

Am găsit, în ceea ce priveşte oraşele reşedinţă de judeţ, aproape toate stemele actuale, însă în cazul Buftei şi al Constanţei sunt atât de mici încât nu-mi dau prea bine seama ce este acolo. Ai cumva nişte surse mai mari? --Alex:D|Mesaje 7 iulie 2007 17:26 (EEST)[răspunde]

Bună, din câte am înţeles ştii unde se pot găsi steme şi am o rugăminte: ai idee unde aş putea găsi steme ale unor comune? Mă interesează pt cele din judeţul Cluj deocamdata şi ştiu că există, din întâmplare am găsit-o pt comuna Baciu. Dacă mă poţi ajuta, pls. R O A M A T A mesaj 23 iulie 2007 08:59 (EEST)[răspunde]

Coroana murală[modificare sursă]

Ai cumva o versiune vectorizată a coroanei murale cu şapte turnuri? Încerc să vectorizez stema Braşovului dar îmi ia o groază de timp să fac rădăcinile alea şi nu cred că mai am destui nervi să stau şi la coroană... --Alex:D|Mesaje 16 august 2007 16:57 (EEST)[răspunde]

O să încerc întâi să termin cu rădăcinile, şi dacă sunt mulţumit de cum au ieşit atunci îţi trimit mail pentru coroană. --Alex:D|Mesaje 17 august 2007 16:36 (EEST)[răspunde]

Schimbarea numelui de utilizator[modificare sursă]

V-am îndeplinit cererea de schimbare a numelui de utilizator. Cu această ocazie S-au făcut automat următoarele mutări:

Toate cele bune şi spor la scris în continuare. — AdiJapan  30 august 2007 10:51 (EEST)[răspunde]

Stema Timişoara[modificare sursă]

Sunteţi sigur că stema Imagine:Stema Timisoara.png este corectă? Vă contrazic îmn uzul pe care-l faceţi de culori. Vedeţi şi Imagine:Stema Timisoara.svg în format svg la care am lucrat o groază de timp. Sunt multe alte steme lipsă de care are nevoie wikiro. Numai bine.--—Radufan 13 septembrie 2007 18:44 (EEST)[răspunde]

Lugojul este municipiu, deci Imagine:Stema lugoj timis.png are coroana greşită. Stema precedentă avea coroana corectă.--—Radufan 1 octombrie 2007 14:02 (EEST)[răspunde]

Steme familii voievodale[modificare sursă]

Te-ar interesa steme ale familiilor Drag, Sasu şi celelalte din Moldova (de fapt cele ale urmaşilor domnitorilor moldoveni) precum şi a câtorva din Maramureş? --Alex:D|Mesaje 26 septembrie 2007 03:46 (EEST)[răspunde]

Am scanat acele steme, dar am mai găsit şi "Stemele Judeţelor şi Municipiilor RSR" şi "Ştiinţa şi arta heraldică din România" de Dan Cernovodeanu, ambele pline de steme vechi. Acum muncesc să le scanez... --Alex:D|Mesaje 27 septembrie 2007 10:25 (EEST)[răspunde]

Opossum, eu ma gandeam la un crearea unui portal de heraldica in general pe de-o parte (e wikipedia in limba romana nu wikipedia romaniei) si la imbogatirea articolelor despre heraldica personala in toate teritoriile romaniei (deci inclusiv din Transilvania si Banat unde material exista slava domnului). Plinul cel tanar 27 septembrie 2007 10:55 (EEST)[răspunde]

Cred un portal general e cel mai nimerit. Apoi fiecare contribuie cu cat poate si cu ce stie. Plinul cel tanar 27 septembrie 2007 11:16 (EEST)[răspunde]

Cărţile se numesc exact cum le-am scris şi au apărut prin anii 70-80. Ultima conţine o bogată colecţie de steme şi monezi (alb-negru din păcate) pentru Ţara Românească, Moldova, Transilvania, România, familiile princiare româneşti, familiile boiereşti etc. Am apucat să termin cu ţările române (la 400 dpi) şi mai am de scanat celelalte. Oricum vreau să mi le salvez şi mie şi în plus lucrez cu un scanner industrial, nu de birou. În plus, la sala de lectură se află o lucrare despre heraldica din Basarabia şi Transnistria, dar trebuie să văd cum fac s-o scot de acolo. --Alex:D|Mesaje 27 septembrie 2007 13:10 (EEST)[răspunde]
Ţi-am trimis nişte steme. În altă ordine de idei, modelul francez al grupajului de articole despre heraldică mi se pare cel mai bun. --Alex:D|Mesaje 27 septembrie 2007 15:42 (EEST)[răspunde]
Sunt de acord cu modelul francez. Apropos pot traduce fara probleme din franceza moderna si chiar medie daca se pune problema.Plinul cel tanar 27 septembrie 2007 20:09 (EEST)[răspunde]
Am terminat de scanat. În formă brută, ocupă cam 314 MB. O să mai tai din margini şi salvez jpg la 80%, poate mai scade. --Alex:D|Mesaje 27 septembrie 2007 21:17 (EEST)[răspunde]
Iată prima parte: (100 MB). Vor urma stemele princiare, boiereşti, districtuale şi municipale. --Alex:D|Mesaje 27 septembrie 2007 23:49 (EEST)[răspunde]
Un mic intermezzo: steme basarabene si transnistrene (+ o selectie a stemelor aflate in cadrul textului lucrarii) si textul legat de stemele boieresti si ecleziastice (lipsesc 2 pagini, o sa le trimit maine) - 20 MB -Alex:D|Mesaje 3 octombrie 2007 21:35 (EEST)[răspunde]
Şi partea a doua de steme: (86 MB) --Alex:D|Mesaje 3 octombrie 2007 22:40 (EEST)[răspunde]
http://www.centrul-cultural-pitesti.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=342&Itemid=118 --Alex:D|Mesaje 5 octombrie 2007 00:41 (EEST)[răspunde]
Mai apoi [1] si poate gasesti ceva util si in celelalte: [2] --Alex:D|Mesaje 5 octombrie 2007 00:45 (EEST)[răspunde]
Nu in ultimul rand: [3] --Alex:D|Mesaje 5 octombrie 2007 00:45 (EEST)[răspunde]
Stema familiei Hasdeu? Se află pe poarta castelului Hasdeu din Câmpina. --Alex:D|Mesaje 12 octombrie 2007 19:26 (EEST)[răspunde]

Steme municipii şi oraşe româneşti[modificare sursă]

Bună! Am făcut o mică statistică asupra stemelor oraşelor care lipsesc de la wikipedia. Te rog aruncă o privire (aici: Wikipedia:Wikiproiect Oraşele Românie/Steme) şi vezi dacă poţi contribui cu ceva. Mulţumesc!--—Radufan 16 octombrie 2007 18:21 (EEST)[răspunde]

Wijnbergen[modificare sursă]

Vezi link

Cred ca denumirea corecta e Wijnbergen si nu cum ai grafiat-o tu in articolul tau Stema Tarii Romanesti. Ugo 8 noiembrie 2007 22:11 (EET)[răspunde]

Monezi muşatine[modificare sursă]

Vezi [4] Ugo 16 noiembrie 2007 20:14 (EET)[răspunde]


Pajura de pe blazonul valah: simbol totemic?[modificare sursă]

Articolul Cumani_şi_pecenegi_în_Ţara_Făgăraşului are acel pasaj controversat despre pajura cumana si heraldica valaha. Această ipoteza e atinsă în treacăt în polemica dintre Florin Curta şi Vasary Istvan (vezi text), istoricul maghiar insistând asupra originii totemice a vulturului valah. Curta neagă acest lucru, dar important e că există opinii pro sau contra, în consecinţă aceasta ipoteza cumano-totemică nu e aberaţie sau fantezie aşa cum unii din voi insinuau în pripă şi fără drept de apel. Includ acest detaliu in articol Ugo 23 noiembrie 2007 14:08 (EET)[răspunde]

Ceea ce m-a uimit întotdeauna (şi nu conteneşte să mă intrige) e splendida continuitate lingvistică latină de la romani citire, dintre aceşti iluştri strămoşi, sper, si "boborul" român, chiar cel de azi, atat de fragil si flagelat (batjocorit) mai curând, chiar de acei italieni cu care, chipurile, ne-am inrudi cultural. Rămânem profund latin(i)(ofoni) chit ce ar zice italienii despre noi. Şi asta în ciuda "cârpiturilor" lingvistice slave, adaosurilor de tot felul ce au urmat. S-a tot spus că Scoala Ardeleana e "exagerat" etc. Eu cred ca ei au fost lucizi si corecţi, acei cărturari de tip iluminist "polymath"... Dar in timp ce continuitatea lingvistica e o certitudine, continuitatea administrativa romana pe teritoriul român e problematică. Nu există dovezi clare ca ea ar fi existat, supravietuit, dupa celebra retragere aureliana cand "Daciile" s-au mutat la sud de Dunare. Sa fi supravietuit in "underground", sub forma acelui "jus valachicum"? În mod cert, ea a supravietuit in vocabularul primordial, de baza, crestin al românilor. In româna spunem biserica, inger, pacat (pecatum), sfant, Dumnezeu, Rusalii. Nu zicem O theos sau Bog nici Ayios sau eclizia. E clar ca initial crestinismul nostru nu a aparut nici via greci nici via pravoslavi ci luat de la romani, chiar daca poate de la Imperiul Roman de Est şi nu Vest înainte ca el sa se fi grecizat dupa Justinian. Aceste legiuni, simbolurile lor heraldice zoomorfe care sunt adoptate in Evul Mediu de aceeasi vorbitori de idiomuri latine rustice (stră- sau proto-române)...să-şi fi perpetuat ele traditiile atât de fidel, cu atâta exactitate, aproape fanatică? Cum zicea Feri, numele "roman" (romanus) supravietuieste azi, prin derivatiile sale contemporane doar prin "român" din România, roman: cetăţean al Romei, romagnol (din provincia Emilia-Romagna) si la rumanşii reto-romani din estul Elveţiei. Grecii moderni, înainte de a se reboteza ca "elini", s-au numit secole de-a rândul "romios" (Romani) si ei. Au mai existat ca variatii regionale romanesti: Romanaţii -judet interbelic azi desfiintat- cu resedinta la Caracal, Roman în Moldova, oraş a carui locuitori se numesc "romaşcani". Cam atât. Daca ne-am pastrat numele, limba, nu văd de ce nu ne-am fi păstrat simbolurile heraldice? De altfel chiar si vulturul de pe coiful lui Basarab la care face aluzie Vasary ca fiind "totemic cuman" era tipic romanilor.

Cumans and Tatars: Oriental Military in the Pre-Ottoman Balkans, 1185-1365 - Page 153 by István Vásáry The figure of an eagle on a helmet in the early coat of arms of the Wallachia... seems to point in the same direction: it must have been of totemistic origin

Problema e însă că vulturi care sunt "cocoţaţi" (fixaţi) pe coifuri există pe coifurile romane din antichitate si multe din ele au fost recuperate ca atare şi pot fi văzute în muzee etc. (vezi link).

On a Roman Visor Helmet Recently Discovered near Nijmegen ... The beautiful visor helmet illustrated in plates vi and vii is a recent addition ... of crest or diadem, rises a figure of an eagle with outstretched wings

Aşa că, de ce de inspiraţie "cumană" si nu de inspiratie romană? Ugo 23 noiembrie 2007 22:00 (EET)[răspunde]

Chiar si fasciile ros-galben care apar in Armorial ca ale regilor acelor Blaqui etc. trimit in ultima instanta la Roma antică. Vezi link

According to the "Encyclopedia Britannica", the flag of the Holy See's Navy from XII century was red and yellow vertical, bearing sometimes the tiara and the keys. The colours for the city of Rome, which in those times was controlled by the Pope were the same. This ancient flag can still be located on top of the Capitoline Hill in Rome, near the Roman Forum. While the Papal States changed its colours in 1808 to present yellow and white, the City of Rome sticks to them to this day. Ugo 23 noiembrie 2007 22:33 (EET)[răspunde]

Bine ai revenit[modificare sursă]

Credeam că n-o să mai ajungem să facem portalul acela de heraldică... --Alex:D|Mesaje 29 decembrie 2007 21:35 (EET)[răspunde]

Te rog sa-mi daca stema care reprezinta comuna Fântânele, Suceava este cea corecta, am impresia ca de fapt au o alta semnificatie ( stema) , stii mai multe detalii?

Scuze ca nu m-am semnat, ce vreau sa-ti spun este ca sunt de acolo din comuna, am sa ma imformez exact cu privire la stema comunei, dar din ce am inteles stema nu este aceasta,ar fi cu totul altceva, oricum cert este ca cei de la comuna au adoptat aceasta stema pe care ai pus-o la pagina comunei, folosind-o si pe panoul de la intrare in comuna, de aceea m-ar fi interesat de unde ai luat imaginea cu respectiva stema,adica sursa . Am si o intrebare, in cazul in care stema nu este cea folosita de tine, ci alta care poate inca nu este desenata ,cunosti pe cineva care sa creeze, adica sa-i dau detaliile si sa reproduca aceea stema cu simbolurile specifice,prevazute la respectiva comuna? Multumesc Curcan ionel 19 iunie 2008 18:15 (EEST)[răspunde]

Sursa şi drepturile de autor ale imaginii Biserica manastirii govora.jpg[modificare sursă]

  • Aţi trimis la Wikipedia fişierul Biserica manastirii govora.jpg, care nu este însoţit de datele obligatorii — sursa imaginii şi licenţa sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greşite. În această situaţie drepturile de autor sunt neclare.
  • Dacă dumneavoastră aţi creat imaginea, precizaţi acest lucru; în caz contrar trebuie să menţionaţi sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărţii etc.) şi să justificaţi folosirea fişierului la Wikipedia.

Găsiţi o listă a indicaţiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea va fi ştearsă fără alte avertizări prealabile.

Sursa şi drepturile de autor ale imaginii Biserica vintila voda.JPG[modificare sursă]

  • Aţi trimis la Wikipedia fişierul Biserica vintila voda.JPG, care nu este însoţit de datele obligatorii — sursa imaginii şi licenţa sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greşite. În această situaţie drepturile de autor sunt neclare.
  • Dacă dumneavoastră aţi creat imaginea, precizaţi acest lucru; în caz contrar trebuie să menţionaţi sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărţii etc.) şi să justificaţi folosirea fişierului la Wikipedia.

Găsiţi o listă a indicaţiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea va fi ştearsă fără alte avertizări prealabile.

Mi-aţi dat de bănuit :)[modificare sursă]

Imaginea asta se află sub copyright. Cel puţin aşa se specifică în subsolul fiecărei pagini din http://www.ortodox.ro. Ce aveţi în vedere prin „imagine oferită”? //  GikÜ  vorbe  fapte  / joi, 12 martie 2009, 08:47 (EET)

Vedeti Wikipedia:Drepturi de autor#Autorii_care_doresc_s.C4.83_ofere_materiale_Wikipediei pentru cum trebuia procedat.--Strainu (دسستي‎13 martie 2009 14:05 (EET)[răspunde]
Eu nu pot si nu vreau sa sterg acea imagine. Nu am fost nici macar atent la data de incarcare, am presupus ca e o disputa recenta. Oricum, nu trebuie sa cereti din nou drepturile, sunt sigur ca un forward al mesajului din acea vreme, daca il mai aveti, este suficient. Daca nu, asta e. Cand o sa se sesizeze cei de la commons o sa-l stearga.--Strainu (دسستي‎14 martie 2009 19:49 (EET)[răspunde]


Steme boereşti[modificare sursă]

Hello,

maybe you have the scan of this book? Thanks. Steme boereşti din România. Bucureşti, 1918.

Best regard, Wladzislaw Viarowkin-Šeliuta (v-s@nobility.by)

Explicaţia utilizării cinstite pentru fişierul Stema fc caracal.png[modificare sursă]

Vă mulţumim pentru că aţi încărcat fişierul Stema fc caracal.png. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii şi în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeţi la pagina de descriere a fişierului şi modificaţi-o incluzând o explicaţie a utilizării cinstite.

Dacă aţi încărcat şi alte fişiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificaţi dacă aţi completat şi explicaţiile privind utilizarea cinstită. Găsiţi o listă de pagini de descriere pentru fişiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuţii” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-aţi autentificat), şi alegând "Fişier" din meniu. Orice fişier care nu este sub licenţă liberă şi care nu are o asemenea explicaţie va fi şters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveţi întrebări, ni le puteţi adresa la Cafenea. Vă mulţumim.  —Andreidiscuţie 19 octombrie 2009 17:06 (EEST)[răspunde]


Problemă privind drepturile de autor ale fişierului Manastirea govora fresca brancoveanu.jpg[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulţumesc pentru încărcarea fişierului Manastirea govora fresca brancoveanu.jpg. Acestuia, însă, îi lipsesc informaţiile privind drepturile de autor. Wikipedia ia foarte în serios problemele drepturilor de autor. Fişierul va fi şters în curând, dacă nu se pot determina sursa fişierului şi licenţa sub care este disponibil. Dacă ştiţi aceste informaţii, atunci vă rugăm să adăugaţi o etichetă corespunzătoare în pagina de descriere a imaginii.

Dacă aţi încărcat şi alte fişiere, asiguraţi-vă că aţi specificat corect licenţa şi sursa. Puteţi găsi o listă de fişiere încărcate de dumneavoastră aici.

Dacă aveţi întrebări, le puteţi adresa la Cafenea. Vă mulţumim pentru colaborare.  —Andreidiscuţie 7 decembrie 2009 17:36 (EET)[răspunde]

Probleme cu sursa și licența fișierului Dinar radu I.jpg[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Dinar radu I.jpg. Am observat, însă, că pagina sa de descriere nu specifică actualmente cine a creat conținutul, astfel încât situația drepturilor de autor este neclară. Dacă nu ați creat dumneavoastră conținutul acestui fișier, va trebui să specificați cine deține drepturile de autor. Dacă l-ați obținut de pe un website, atunci ar fi necesar un link la acel website, împreună cu o specificare a termenilor de utilizare a conținutului său. Dacă, însă, deținătorul dreptului de autor este altul decât editorul site-ului, atunci trebuie specificat dreptul de autor al primului.

Pe lângă adăugarea sursei, este nevoie să știm și termenii de utilizare sub care este publicat fișierul. Aceasta se face, de regulă, prin adăugarea unei etichete corespunzătoare. Dacă dumneavoastră ați creat conținutul (imaginea, filmul, clipul audio), atunci puteți folosi eticheta {{GFDL}} pentru a-l publica sub GFDL. Dacă credeți că fișierul respectă criteriile în vigoare pentru utilizarea de materiale protejate, folosiți o etichetă cum ar fi {{utilizare cinstită în|numele articolului}} sau o alta din pagina WP:FDAI.

Dacă ați încărcat și alte fișiere, vă rugăm să vă asigurați că ați specificat sursa și licența și pentru ele. Găsiți o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră în jurnalul dumneavoastră de upload. Fișierele fără sursă sau licență pot fi șterse la o săptămână după etichetare. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 18 decembrie 2013 10:47 (EET)[răspunde]

Probleme cu sursa și licența fișierului Dinar vladislav II.gif[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Dinar vladislav II.gif. Am observat, însă, că pagina sa de descriere nu specifică actualmente cine a creat conținutul, astfel încât situația drepturilor de autor este neclară. Dacă nu ați creat dumneavoastră conținutul acestui fișier, va trebui să specificați cine deține drepturile de autor. Dacă l-ați obținut de pe un website, atunci ar fi necesar un link la acel website, împreună cu o specificare a termenilor de utilizare a conținutului său. Dacă, însă, deținătorul dreptului de autor este altul decât editorul site-ului, atunci trebuie specificat dreptul de autor al primului.

Pe lângă adăugarea sursei, este nevoie să știm și termenii de utilizare sub care este publicat fișierul. Aceasta se face, de regulă, prin adăugarea unei etichete corespunzătoare. Dacă dumneavoastră ați creat conținutul (imaginea, filmul, clipul audio), atunci puteți folosi eticheta {{GFDL}} pentru a-l publica sub GFDL. Dacă credeți că fișierul respectă criteriile în vigoare pentru utilizarea de materiale protejate, folosiți o etichetă cum ar fi {{utilizare cinstită în|numele articolului}} sau o alta din pagina WP:FDAI.

Dacă ați încărcat și alte fișiere, vă rugăm să vă asigurați că ați specificat sursa și licența și pentru ele. Găsiți o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră în jurnalul dumneavoastră de upload. Fișierele fără sursă sau licență pot fi șterse la o săptămână după etichetare. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 18 decembrie 2013 23:54 (EET)[răspunde]

Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Ducat Vlad I.jpg[modificare sursă]

Vă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Ducat Vlad I.jpg. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite.

Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 19 decembrie 2013 00:18 (EET)[răspunde]

Problemă privind drepturile de autor ale fișierului Manastirea doicesti fresca brancoveanu.png[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Manastirea doicesti fresca brancoveanu.png. Acestuia, însă, îi lipsesc informațiile privind drepturile de autor. Wikipedia ia foarte în serios problemele drepturilor de autor. Fișierul va fi șters în curând, dacă nu se pot determina sursa fișierului și licența sub care este disponibil. Dacă știți aceste informații, atunci vă rugăm să adăugați o etichetă corespunzătoare în pagina de descriere a imaginii (atenție - reîncărcarea imaginii nu duce la modificarea paginii ei de descriere).

Dacă ați încărcat și alte fișiere, asigurați-vă că ați specificat corect licența și sursa. Puteți găsi o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră aici.

Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Vă mulțumim pentru colaborare. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 21 decembrie 2013 03:45 (EET)[răspunde]

Propunere pentru ștergere a paginii Fișier:Biserica veche barzeiu.jpg[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărui scop este de a vedea dacă articolul Fișier:Biserica veche barzeiu.jpg propus de dumneavoastră poate fi inclus în Wikipedia în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Fișier:Biserica veche barzeiu.jpg până se ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere, se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 21 decembrie 2013 03:59 (EET)[răspunde]

Problemă privind drepturile de autor ale fișierului Stema roi de blaqe.png[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Stema roi de blaqe.png. Acestuia, însă, îi lipsesc informațiile privind drepturile de autor. Wikipedia ia foarte în serios problemele drepturilor de autor. Fișierul va fi șters în curând, dacă nu se pot determina sursa fișierului și licența sub care este disponibil. Dacă știți aceste informații, atunci vă rugăm să adăugați o etichetă corespunzătoare în pagina de descriere a imaginii (atenție - reîncărcarea imaginii nu duce la modificarea paginii ei de descriere).

Dacă ați încărcat și alte fișiere, asigurați-vă că ați specificat corect licența și sursa. Puteți găsi o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră aici.

Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Vă mulțumim pentru colaborare. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 9 ianuarie 2014 00:21 (EET)[răspunde]

Problemă privind drepturile de autor ale fișierului Stema rey de blaqui.png[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Stema rey de blaqui.png. Acestuia, însă, îi lipsesc informațiile privind drepturile de autor. Wikipedia ia foarte în serios problemele drepturilor de autor. Fișierul va fi șters în curând, dacă nu se pot determina sursa fișierului și licența sub care este disponibil. Dacă știți aceste informații, atunci vă rugăm să adăugați o etichetă corespunzătoare în pagina de descriere a imaginii (atenție - reîncărcarea imaginii nu duce la modificarea paginii ei de descriere).

Dacă ați încărcat și alte fișiere, asigurați-vă că ați specificat corect licența și sursa. Puteți găsi o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră aici.

Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Vă mulțumim pentru colaborare. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 9 ianuarie 2014 00:21 (EET)[răspunde]

Problemă privind drepturile de autor ale fișierului Stema roi de blaquie.png[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Stema roi de blaquie.png. Acestuia, însă, îi lipsesc informațiile privind drepturile de autor. Wikipedia ia foarte în serios problemele drepturilor de autor. Fișierul va fi șters în curând, dacă nu se pot determina sursa fișierului și licența sub care este disponibil. Dacă știți aceste informații, atunci vă rugăm să adăugați o etichetă corespunzătoare în pagina de descriere a imaginii (atenție - reîncărcarea imaginii nu duce la modificarea paginii ei de descriere).

Dacă ați încărcat și alte fișiere, asigurați-vă că ați specificat corect licența și sursa. Puteți găsi o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră aici.

Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Vă mulțumim pentru colaborare. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 9 ianuarie 2014 00:21 (EET)[răspunde]

Probleme cu sursa și licența fișierului Stema fc corvinul hunedoara.png[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Stema fc corvinul hunedoara.png. Am observat, însă, că pagina sa de descriere nu specifică actualmente cine a creat conținutul, astfel încât situația drepturilor de autor este neclară. Dacă nu ați creat dumneavoastră conținutul acestui fișier, va trebui să specificați cine deține drepturile de autor. Dacă l-ați obținut de pe un website, atunci ar fi necesar un link la acel website, împreună cu o specificare a termenilor de utilizare a conținutului său. Dacă, însă, deținătorul dreptului de autor este altul decât editorul site-ului, atunci trebuie specificat dreptul de autor al primului.

Pe lângă adăugarea sursei, este nevoie să știm și termenii de utilizare sub care este publicat fișierul. Aceasta se face, de regulă, prin adăugarea unei etichete corespunzătoare. Dacă dumneavoastră ați creat conținutul (imaginea, filmul, clipul audio), atunci puteți folosi eticheta {{GFDL}} pentru a-l publica sub GFDL. Dacă credeți că fișierul respectă criteriile în vigoare pentru utilizarea de materiale protejate, folosiți o etichetă cum ar fi {{utilizare cinstită în|numele articolului}} sau o alta din pagina WP:FDAI.

Dacă ați încărcat și alte fișiere, vă rugăm să vă asigurați că ați specificat sursa și licența și pentru ele. Găsiți o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră în jurnalul dumneavoastră de upload. Fișierele fără sursă sau licență pot fi șterse la o săptămână după etichetare. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 6 februarie 2014 14:07 (EET)[răspunde]

Probleme cu sursa și licența fișierului Stema csm resita.png[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Stema csm resita.png. Am observat, însă, că pagina sa de descriere nu specifică actualmente cine a creat conținutul, astfel încât situația drepturilor de autor este neclară. Dacă nu ați creat dumneavoastră conținutul acestui fișier, va trebui să specificați cine deține drepturile de autor. Dacă l-ați obținut de pe un website, atunci ar fi necesar un link la acel website, împreună cu o specificare a termenilor de utilizare a conținutului său. Dacă, însă, deținătorul dreptului de autor este altul decât editorul site-ului, atunci trebuie specificat dreptul de autor al primului.

Pe lângă adăugarea sursei, este nevoie să știm și termenii de utilizare sub care este publicat fișierul. Aceasta se face, de regulă, prin adăugarea unei etichete corespunzătoare. Dacă dumneavoastră ați creat conținutul (imaginea, filmul, clipul audio), atunci puteți folosi eticheta {{GFDL}} pentru a-l publica sub GFDL. Dacă credeți că fișierul respectă criteriile în vigoare pentru utilizarea de materiale protejate, folosiți o etichetă cum ar fi {{utilizare cinstită în|numele articolului}} sau o alta din pagina WP:FDAI.

Dacă ați încărcat și alte fișiere, vă rugăm să vă asigurați că ați specificat sursa și licența și pentru ele. Găsiți o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră în jurnalul dumneavoastră de upload. Fișierele fără sursă sau licență pot fi șterse la o săptămână după etichetare. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 5 mai 2014 10:47 (EEST)[răspunde]

Problemă privind drepturile de autor ale fișierului Stema familiei carp03.png[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Stema familiei carp03.png. Acestuia, însă, îi lipsesc informațiile privind drepturile de autor. Wikipedia ia foarte în serios problemele drepturilor de autor. Fișierul va fi șters în curând, dacă nu se pot determina sursa fișierului și licența sub care este disponibil. Dacă știți aceste informații, atunci vă rugăm să adăugați o etichetă corespunzătoare în pagina de descriere a imaginii (atenție - reîncărcarea imaginii nu duce la modificarea paginii ei de descriere).

Dacă ați încărcat și alte fișiere, asigurați-vă că ați specificat corect licența și sursa. Puteți găsi o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră aici.

Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Vă mulțumim pentru colaborare. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 24 iunie 2014 21:48 (EEST)[răspunde]

Probleme cu sursa și licența fișierului Stema cs is campia turzii.png[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Stema cs is campia turzii.png. Am observat, însă, că pagina sa de descriere nu specifică actualmente cine a creat conținutul, astfel încât situația drepturilor de autor este neclară. Dacă nu ați creat dumneavoastră conținutul acestui fișier, va trebui să specificați cine deține drepturile de autor. Dacă l-ați obținut de pe un website, atunci ar fi necesar un link la acel website, împreună cu o specificare a termenilor de utilizare a conținutului său. Dacă, însă, deținătorul dreptului de autor este altul decât editorul site-ului, atunci trebuie specificat dreptul de autor al primului.

Pe lângă adăugarea sursei, este nevoie să știm și termenii de utilizare sub care este publicat fișierul. Aceasta se face, de regulă, prin adăugarea unei etichete corespunzătoare. Dacă dumneavoastră ați creat conținutul (imaginea, filmul, clipul audio), atunci puteți folosi eticheta {{GFDL}} pentru a-l publica sub GFDL. Dacă credeți că fișierul respectă criteriile în vigoare pentru utilizarea de materiale protejate, folosiți o etichetă cum ar fi {{utilizare cinstită în|numele articolului}} sau o alta din pagina WP:FDAI.

Dacă ați încărcat și alte fișiere, vă rugăm să vă asigurați că ați specificat sursa și licența și pentru ele. Găsiți o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră în jurnalul dumneavoastră de upload. Fișierele fără sursă sau licență pot fi șterse la o săptămână după etichetare. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 24 decembrie 2014 17:28 (EET)[răspunde]

Propunere pentru ștergere a paginii Fișier:Ban dan i.png[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Fișier:Ban dan i.png creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Fișier:Ban dan i.png până se ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere, se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 31 decembrie 2014 12:10 (EET)[răspunde]

Probleme cu sursa și licența fișierului Forme de scut.png[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Forme de scut.png. Am observat, însă, că pagina sa de descriere nu specifică actualmente cine a creat conținutul, astfel încât situația drepturilor de autor este neclară. Dacă nu ați creat dumneavoastră conținutul acestui fișier, va trebui să specificați cine deține drepturile de autor. Dacă l-ați obținut de pe un website, atunci ar fi necesar un link la acel website, împreună cu o specificare a termenilor de utilizare a conținutului său. Dacă, însă, deținătorul dreptului de autor este altul decât editorul site-ului, atunci trebuie specificat dreptul de autor al primului.

Pe lângă adăugarea sursei, este nevoie să știm și termenii de utilizare sub care este publicat fișierul. Aceasta se face, de regulă, prin adăugarea unei etichete corespunzătoare. Dacă dumneavoastră ați creat conținutul (imaginea, filmul, clipul audio), atunci puteți folosi eticheta {{GFDL}} pentru a-l publica sub GFDL. Dacă credeți că fișierul respectă criteriile în vigoare pentru utilizarea de materiale protejate, folosiți o etichetă cum ar fi {{utilizare cinstită în|numele articolului}} sau o alta din pagina WP:FDAI.

Dacă ați încărcat și alte fișiere, vă rugăm să vă asigurați că ați specificat sursa și licența și pentru ele. Găsiți o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră în jurnalul dumneavoastră de upload. Fișierele fără sursă sau licență pot fi șterse la o săptămână după etichetare. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 5 ianuarie 2015 00:34 (EET)[răspunde]

Fișier neliber orfan Fișier:Fc farul constanta.png[modificare sursă]

⚠

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fișier:Fc farul constanta.png. Pagina sa de descriere arată că nu este un fișier liber și că poate fi utilizat la Wikipedia doar în conformitate cu o justificare a utilizării cinstite. Fișierul nu este însă utilizat în niciun articol de la Wikipedia. Dacă imaginea a fost anterior într-un articol, vă rog să mergeți la el și să vedeți de ce a fost înlăturată. O puteți adăuga la loc, explicând de ce credeți că mai este utilă. Țineți însă cont că fișierele pentru care există posibilitatea creării unui înlocuitor liber nu sunt acceptabile pentru utilizare cinstită la Wikipedia (vedeți politica pentru fișiere nelibere).

Orice fișiere nelibere neutilizate în vreun articol se șterg după șapte zile, conform criteriilor de ştergere rapidă. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  14 august 2018 19:21 (EEST)[răspunde]

Dacă acesta este primul articol pe care l-ați creat, s-ar putea să doriți să recitiți îndrumarea pentru începători.

La pagina Catalina Rad a fost plasată o etichetă prin care se cere ștergerea sa rapidă de la Wikipedia. Aceasta s-a făcut conform criteriului A7 de ştergere rapidă, deoarece fie nu are niciun fel de conținut, fie e compus doar din legături externe, o secțiune „Vezi și”, referințe la cărți, formate, categorii, legături interwiki, reformulări sau repetări ale titlului, sau tentative de a contacta subiectul articolului. Vă rugăm, vedeți Wikipedia:Ciot pentru standardele minimale pentru articole scurte. Țineți cont și că articolele trebuie scrise pe subiecte notabile și că trebuie să prezinte referințele bibliografice din sursele de încredere care confirmă conținutul informativ.

Dacă sunteți de părere că această notificare a fost plasată eronat, puteți contesta ștergerea în pagina de discuții a articolului. Puteți vizita aici pagina respectivă de discuții, în care puteți da motivele, dar țineți cont că odată etichetată astfel, pagina va fi ștearsă în curând dacă eticheta este corectă. Vă rugăm să nu scoateți dumneavoastră eticheta, dar nu ezitați să adăugați informații în pagină în cazul în care considerați că astfel ea ar putea fi adusă în conformitate cu politicile și îndrumările Wikipediei. Dacă pagina va fi ștearsă, puteți contacta un administrator dacă doriți să obțineți o copie a paginii șterse prin e-mail sau în spațiul dumneavoastră de utilizator. --FonAfon (discuție | contribuții) 17 februarie 2020 20:18 (EET)[răspunde]

■ Pagina creată a fost ștearsă sau va fi ștearsă imediat[modificare sursă]

Bine ați venit la Wikipedia! Am văzut că ați reușit să creați pagina Catalina Rad, felicitări! Din păcate, ea trebuie însă să fie ștearsă, deoarece nu este în conformitate cu politicile Wikipediei.

Pentru alte încercări vă rugăm să folosiți pagina personală de teste. Vă invităm să citiți și pagina de bun venit pentru a afla cum puteți contribui la enciclopedia noastră. Vă mulțumim! //  Gikü  vorbe  fapte  17 februarie 2020 20:56 (EET)[răspunde]

Problemă privind drepturile de autor ale fișierului Logo-ASPA.png[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Logo-ASPA.png. Acestuia, însă, îi lipsesc informațiile privind drepturile de autor. Wikipedia ia foarte în serios problemele drepturilor de autor. Fișierul va fi șters în curând, dacă nu se pot determina sursa fișierului și licența sub care este disponibil. Dacă știți aceste informații, atunci vă rugăm să adăugați o etichetă corespunzătoare în pagina de descriere a imaginii (atenție - reîncărcarea imaginii nu duce la modificarea paginii ei de descriere).

Dacă ați încărcat și alte fișiere, asigurați-vă că ați specificat corect licența și sursa. Puteți găsi o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră aici.

Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Vă mulțumim pentru colaborare. //   Gikü  vorbe  fapte  14 decembrie 2022 01:50 (EET)[răspunde]