Discuție Utilizator:Adlingvist

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 1 an de Adlingvist în subiectul adăugare limbi pagină wikipedia
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Adlingvist) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


Sperăm să contribuiți cu plăcere la acest proiect! 31 ianuarie 2008 20:15 (EET)

■ Pagina creată a fost ștearsă sau va fi ștearsă imediat[modificare sursă]

Bine ați venit la Wikipedia. Pagina Dumitru Găleșanu, creată recent de dumneavoastră, nu este în conformitate cu politicile Wikipedia și va fi ștearsă în curând (dacă nu a fost ștearsă deja).

Pentru alte încercări vă rugăm să folosiți cutia cu nisip. Vă invităm să citiți și pagina de bun venit pentru a afla cum puteți contribui la enciclopedia noastră. Vă mulțumim! Victor Blacus (discuție) 15 iunie 2018 09:11 (EEST)Răspunde




Dumitru Găleșanu
Date personale
Născut5 decembrie 1955
Tia Mare, județul Olt, România
Naționalitateromân
OcupațieJurist, poet
StudiiUniversitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
Activitatea literară
Specie literarăPoezie
Operă de debut2010Emoții în Multivers/Emotions into Multiverse


Dumitru Găleșanu (n. 5 decembrie 1955, comuna Tia Mare, sat Potlogeni, județul Olt) este, potrivit unor reputați exegeți literari din țară și din străinătate, un poet cosmolog român – postmodern.

Repere biografice[modificare sursă]

Este fiul lui Aurica (n. Crăciunescu) și al lui Ion At. Găleșanu din comuna Tia Mare, sat Potlogeni, județul Olt – ambii agricultori și fiecare având la origini o ascendență românească - oltenească.

Studii preuniversitare: „Școala Generală cu clasele I-VIII” Potlogeni, județul Olt (1962-1970); Școala Profesională de Chimie din Craiova, județul Dolj (1970-1973); Liceul de Matematică - Fizică „Vasile Roaită” Râmnicu Vâlcea (Secția reală) devenit ulterior Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea, instituție medie de învățământ absolvită prin examen de bacalaureat în anul 1979.

Studii universitare: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept, profilul „Științe juridice”, specializarea „Drept” (1981-1986).

Studii postuniversitare: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept, Cursuri postuniversitare de perfecționare cu durata de 1 an, specializarea „Drept civil – comercial” (2003-2004);
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept „Simion Bărnuțiu”, Masterat în specializarea „Instituții de Drept Privat Român” (2004-2006).

Începând cu 04.VIII.1973, a lucrat succesiv ca muncitor calificat la Centrala Industrială de Produse Anorganice Râmnicu Vâlcea și la Întreprinderea Județeană de Gospodărie Comunală și Locativă Vâlcea, unități reorganizate ulterior în baza Legii nr.15/1990, iar apoi în funcția de agent prestări servicii și jurisconsult, până la data de 31.X.1989.
În perioada 01.XI.1989 ÷ 03.IX.2014, a urmat cariera profesională în magistratură, îndeplinind funcția de magistrat-judecător, mai întâi la Secția mixtă (penal, civil) din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea – până la data de 31.X.1997 și continuând la Secția I civilă din cadrul Tribunalului Vâlcea. A încetat activitatea în domeniul judiciar în temeiul Decretului Președintelui României nr.562 din 01.IX.2014, publicat în Monitorul Oficial al României nr.650 din 03.IX.2014.


Activitatea literară și publicistică[modificare sursă]

Studii și articole în aria ocupațională strict juridică, incluse în vol. „1st International Congress on Foundational Research in Law and Philosophy of Law : Bucharest, 28-29 May 2005”, coord. acad. Alexandru Boboc ș.a. (Ed. Cartea Universitară, București, 2006), cât și în „Revista critică de drept și de filosofia dreptului”, vol.2, nr.1-2, martie-iunie 2005, Cartea Universitară, București, 2005).

În Literatură, a debutat editorial cu volumul lirico-filosofic „Emoții în Multivers/ Emotions into Multiverse”, poeme/ poems, ediție bilingvă româno-engleză, Editura Tracus Arte, București, 2010.

Din anul 2012, are apariții și colaborări literare (poeme, recenzie, reportaj), la reviste naționale și internaționale de artă și cultură, precum: „New York Magazine”, „Gracious Light/ Lumină Lină” (New York), „Armonii Culturale” (Adjud), „Nova ProVincia Corvina” (Hunedoara), „Destine Literare” (Montreal), „Il Convivio” și „Cultura e Prospettive” (Castiglione di Sicilia), „Romanian Global News” ș.a.


Afilieri literare[modificare sursă]

Membru al Societății Literare „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea în perioada noiembrie 1986 ÷ ianuarie 1990. Din anul 2017, este membru al Asociației Culturale „Euterpe” din Jesi – Ancona, Italia.

Opera literară. Cărți publicate[modificare sursă]

• Emoții în multivers/ Emotions into Multiverse, ediție româno-engleză, Ed. Tracus Arte, București, 2010;
• Pe corzile luminii/ Sulle stringhe di luce, ediție româno-italiană, Ed. Tracus Arte, București, 2011;
• Fugă spre roșu/ Fuggire verso il rosso, ediție româno-italiană, Ed. Tracus Arte, București, 2012;
• Însemnele Materiei/ Insegne della Materia, ediție româno-italiană, Ed. Tracus Arte, București, 2013;
• Addéndum, ediție româno-italiană-engleză, Ed. Tracus Arte, București, 2014;
• Ante*metafizica : antologie lirică, ediție bibliofilă, Ed. Eikon Cluj-Napoca, 2015;
• Tratat pentru nemurire/ Trattato per l’immortalità, ediție româno-italiană, Ed. Tracus Arte, București, 2016;Axiomele infinității/ Assiomi dell’infinità, ediție româno-italiană, Ed. Tracus Arte, București, 2017;
• Ante*metafizica : antologie lirică, ediția a II-a revizuită și adăugită, Ed. Eikon București, 2018.

Prezență în Antologii[modificare sursă]

• Maratonul de poezie, blues și jazz 2012, Editura Tracus Arte, București, 2012;
• MERIDIANE LIRICE – Antologie Universală a Poeziei Românești Contemporane (124 Poeți contemporani), coordonator Gheorghe A. Stroia, Ed. Armonii Culturale, Adjud, 2012;
• Antologia scriitorilor români contemporani din întreaga lume. Starpress 2014/ Lʼantologia degli scrittori romeni contemporanei del mondo intero, coordonator Ligya Diaconescu, ediție româno-italiană, Ed. Fortuna, Râmnicu Vâlcea, 2014;
• ACtori printre Astre. Antologie de poezie contemporană românească, vol.1, coordonator Gheorghe A. Stroia, Ed. Armonii Culturale, Adjud, 2016;
• Tu sai che era amore – LʼAntologia delle opere vincitrici della IX Edizione del “Ƥremio Ỉnternazionale di Ƥoesia Don Luigi Di Liegro 2017”, ediție îngrijită de scriitorul italian Renato Fiorito, Ed. Ilmiolibro self publishing, Roma, 2017.

Premii și distincții[modificare sursă]

• Premiat cu „Mențiune” de Revista Româno-Canado-Americană „STARPRESS” la Concursul Internațional de Poezie și Proză „STARPRESS 2012”, Secțiunea POEZIE (2012);
• Diploma de excelență acordată de As.CUS „Provincia Corvina” Hunedoara: „pentru valoarea operei sale multilingve, știința poeziei și consecventa colaborare în anul 2013 la Revista Noua Provincia Corvina”, Hunedoara (22.II.2014);
• Premio alla Carriera, Autori stranieri, premiu acordat la Concursul Internațional Premio «Poesia, Prosa ed Arti figurative» Il Convivio 2016, Secțiunea „Libro edita Poesia”, Giardini-Naxos di Messina (ME), Sicilia – Italia (30.X.2016);
• Diploma de excelență, domeniul «Literatură – Poezie», acordată de Forumul Cultural al Râmnicului pentru elaborarea și publicarea volumului „Tratat pentru nemurire”, Râmnicu Vâlcea (30.III.2017);
• Finalist și Medalia de Onoare decernată la Concursul Internațional «Premio Internazionale di Poesia Don Luigi Di Liegro», Ediția a IX-a, Secțiunea „Poesia inedita” – Roma, Italia (1.XII.2017).


Citate referitoare la creația lirică[modificare sursă]

• (...) Oare, te-ai întrebat vreodată cum ar fi să-l pictezi pe Creator, privind în ochi universul, infinit, și din afară și din interior? Prin lentila gravitațională, în nevoia de-a surprinde întregul׃ privesc; greu de fixat în imagini, mai greu de tradus în cuvinte, dincolo de senzitiv îl gândesc. În pofida apartenenței lui la trecut, eliberat de orice servitute a ființei, versul revelă esența lucrului în viitor. În căutarea grației noi suntem... ca frații de sânge, celebrând Poemul ƞaturii... același punct etern mișcător.
2018 – Dumitru Găleșanu [Ante*metafizica : antologie lirică, ed. a II-a, revăzută și adăugită, Argument, pp.I-IV]

• (...) La cumpăna inimii, lângă punctul de sprijin noumenal, universul poetic și timpul oglindă-conștiință, revelând cadențele scrisului meu, din lógosul originar se înființă. Neavând veleități ecumenice transfiguratoare în relația divină dintre fizic și non-fizic, printre miresme de spirit aromitoare, într-un halóu muzical metafizic ivit dincolo de orice îndoială în sanctuarul genezei atotconținătoare, vibrația cosmică, înveșmântată noetic și percepută difuz omenește ca stare-nestare ׃ gândul meu adânc o rostește. Iar a gândi metafizic înseamnă a te înveșnicí cu propria natură, între lucrurile esențiale revărsat în egală măsură. În proximitatea cuantei, desăvârșirea întru adevăr nu este o metaforă sau un deziderat intangibil, ea ne ajută să experimentăm energiile subtile ce susțin realitatea în care trăim, în metrica lirică interogând Omul universal.
2018 – Dumitru Găleșanu [Ante*metafizica : antologie lirică, ed. a II-a, revăzută și adăugită, În loc de final, pag.453]


Aprecieri critice despre Dumitru Găleșanu[modificare sursă]

M.N. Rusu[modificare sursă]

“Intrarea postbarbiană a poeziei românești în jocul liric și abstract al conceptelor sinestezice s-a produs prin volumele Roșu vertical, 11 Elegii sau Laus Ptolemaei, ale lui Nichita Stănescu, mai ales prin Roșu vertical, conținând poeme antidogmatice și antiproletare, astăzi de neînțeles că n-au fost înțelese astfel la vremea respectivă (v. Focul și gheața). Dumitru Găleșanu intră și el in zona hiperboreană a discursului aporetic, fie dinspre filosofia științelor (Hegel, Heidegger, Einstein etc.), fie dinspre aceea a presocraticilor (Heraclit din Efes, Parmenide etc.), ca la Nichita, într-o încercare prometeică, de sorginte eminesciană de a capta și desfășura principiul muzical, simfonic, al Creației, al Genezei, precum și elementele infinitezimale care contribuie la edificarea cosmogonică a universului ceresc și subceresc, a codului său misterios: «...Din nevoia unei gândiri libere,/ mi-am reprimat/ foamea și setea/ din sine induse/ sub forma a-toate/ p r e z e n ț e i.../ Iisuse...» Poetul Dumitru Găleșanu e un nume care se înscrie, fără complexe, în poezia modernă și supramodernă contemporană.”
2012 – M.N. Rusu [Prefața I, Fugă spre roșu/ Fuggire verso il rosso, pag.I]


Marco Lucchesi[modificare sursă]

“Dumitru Găleșanu este un poet care l-a citit pe Lucrețiu, din acea școală din care s-a născut prietenia dintre știință și poezie. Nu are finalități de dascăl, îndrăgostit mai degrabă de metafora care se află în inima sau în pielea științei, clinamen sau deviere, nu doar de ploaia de atomi lucrețieni, ci de raportul dintre știință și poezie mai curând. Acesta este clinamen-ul lui Găleșanu, precum aici, acum, în efectul-Doppler, în fuga vertiginoasă a galaxiilor, acel roșu care ne ajută să înțelegem cât de mult se îndepărtează totul de tot dintotdeauna. Găleșanu este un poet cosmolog și ca atare merită aplauzele noastre.”
2012 – Marco Lucchesi [Prefața a II-a, Fugă spre roșu/ Fuggire verso il rosso, pag.III]


Basarab Nicolescu[modificare sursă]

“Dumitru Găleșanu explorează lumea nouă aflată la frontierele științei, filosofiei, muzicii și picturii. Poemele sale inaugurează un nou gen literar în contextul românesc, pe care îl putem numi „p o e z i a cosmologică”. Dincolo de serbede căutări moderniste, Dumitru Găleșanu se ancorează în cosmodernitate, ghidat de ochii iubitei care luminează universurile prezente și cele care vor veni.”
2014 – Basarab Nicolescu [Addéndum, 2014]


Eugen Simion[modificare sursă]

“Când aflu că un om cu o profesiune serioasă, cum ar fi aceea de magistrat sau inginer de mine, își părăsește profesiunea și se apucă să scrie versuri, am, invariabil, un sentiment de satisfacție și, în același timp, de anxietate: satisfacția vine din faptul că el pornește într-o mare aventură pentru a prinde cu brațele spiritului său himerele neprevăzutului, iar anxietatea ține de împrejurarea că toate acestea nu sunt niciodată sigure. Contrar a ceea ce se crede, poezia este o meserie foarte grea pentru că, așa cum zice Femios – apărându-se în fața lui Ulisse care vrea să-l măcelărească pentru că a cântat pețitorilor – el este inspirat de un zeu de sus, dar trebuie să-și învețe mai întâi bine meșteșugul. Morala acestei mici fabule este că pe orice poet îl așteaptă un Ulisse gata să-l măcelărească… Sper din toată inima că autorul volumului de poeme Addéndum este pregătit să-l înfrunte pe mâniosul Ulisse…”
2015 – Eugen Simion [Cuvânt înainte, Ante*Metafizica, ed.I, pag.I]


Eugen Negrici[modificare sursă]

“Anevoie i-am putea găsi poeziei lui Dumitru Găleșanu un loc într-o serie și greu, aproape imposibil, să-i descoperim rădăcinile artistice. Totuși, despre un cult al formelor alese s-ar putea vorbi dacă am privi cu luare-aminte punerea sofisticată în pagină a versurilor și arhitectura inconfundabilă a strofelor. (....) Nimic nu e întâmplător, nimic nu evocă hazardul. Totul trădează un uimitor efort de așezare în pagină, o așezare cu tâlc și care, respectând, cu orice preț, numărul de silabe, naște simetrii, simetrii cărora, vrând-nevrând, trebuie să le cauți tâlcul. (...) Dar, Dumitru Găleșanu ne uimește și prin ambiția, pe care o probează la fiecare pagină a cărții, de a căuta și de a nimeri cuvinte care să-l servească nu numai prin numărul util de silabe, ci și prin capacitatea lor de a împinge, din aproape în aproape, Ideea. Căci nu numai în plan formal asistăm la un efort constructiv impunător, ci și în aria Ideii. Fără excepție, versurile conțin meditații, deducții filosofice, raționamente, care, fără să abandoneze grijile formei, sunt conduse stăruitor și din aproape în aproape cu o energie și o stăruință de invidiat.”
2017 – Eugen Negrici [Dumitru Găleșanu și virtuțile uitate ale simetriei - Prefață, Axiomele infinității / Assiomi dell’infinità, pp.I-II]


Note și referințe[modificare sursă]

1. ^ Dan Anghelescu, Dumitru Găleșanu – Autoportret în „multivers”, OGLINDA LITERARĂ, anul X, nr.110, februarie 2011, pag. 6567
2. ^ Mihaela Albu, Cartea de poezie: Emoții în Multivers, PORTAL-MĂIASTRA, Trimestrial de cultură editat de CENTRUL JUDEȚEAN PENTRU CONSERVAREA ȘI PROMOVAREA CULTURII TRADIȚIONALE GORJ & SOCIETATEA DE ȘTIINȚE FILOLOGICE DIN ROMÂNIA – FILIALA TÂRGU-JIU, Anul VII, Nr.1-2 (26-27)/2011
3. ^ A.I. Brumaru, Cronica literară. Poezia filosofică (Dumitru Găleșanu), VATRA VECHE, Lunar de cultură * Serie veche nouă* Anul V, nr.10 (58), octombrie 2013
http://digital-library.ulbsibiu.ro/dspace/bitstream/123456789/973/14/Vatra%20veche%20-%2010%20-%202013.pdf
4. ^ Eugen Evu, CARTE CU ARIPI DESCHISE. Jurnal de creație, Ed. Destine Literare, Montreal-Canada, 2013 http://www.bibliotecadeva.eu/repere/e/evu/aripi.pdf
5. ^ Traian T. Coșovei, O trilogie a luminii, LUCEAFĂRUL DE DIMINEAȚĂ, Lunar de cultură al Uniunii Scriitorilor din România, nr.9 (1051), septembrie 2014 http://www.revistaluceafarul.ro/index.html?id=5053&editie=193
6. ^ Vittorio Verducci, Addéndum de Dumitru Gãleșanu, poezii, IL CONVIVIO – Trimestrial de Poezie, Artă și Cultură al Academiei Internaționale ‘Il Convivio’, Anul XV, nr.3 (58) iulie - septembrie 2014, Castiglione di Sicilia (CT), Italia
7. ^ Monica Grosu, Simfonii lirice despre nemurire, LUCEAFĂRUL DE DIMINEAȚĂ LUCEAFĂRUL DE DIMINEAȚĂ, Lunar de cultură al Uniunii Scriitorilor din România, nr. 12 (1078) / decembrie 2016 http://www.revistaluceafarul.ro/index.html?id=6072&editie=220
8. ^ Adrian Lesenciuc, Poezia filosofică (Dumitru Găleșanu), VATRA VECHE, Lunar de cultură *Serie veche nouă* Anul X, nr.3 (111) martie 2018 http://digital-library.ulbsibiu.ro/dspace/bitstream/123456789/1988/4/Vatra%20veche%20-%203%20-%202018.pdf


Bibliografie[modificare sursă]

• Theodor Damian, Sămânța cu rod însutit, LUMINĂ LINĂ/ GRACIOUS LIGHT, Revistă de spiritualitate și cultură românească, AN XVI/ Nr.3, iulie-septembrie 2011, New York
• Nicholas Buda, Dumitru Găleșanu și emoțiile versurilor sale pe corzile luminii, GÂNDACUL DE COLORADO, Ziarul românilor de pretutindeni – nr.119, decembrie 2011
http://www.gandaculdecolorado.com/dumitru-galesanu-si-emotiile-versurilor-sale-pe-corzile-luminii/
• M.N. Rusu, Un principiu poetic, NEW YORK MAGAZIN nr.771/01.08.2012; idem ROMANIAN JOURNAL, NY, Romanian American Community Newspaper nr.707/17.10.2012, pag.14
• Monica Grosu, Iubire dilatată… etern… la infinit, VATRA VECHE, Lunar de cultură *Serie veche nouă* Anul IV, nr.2(38), februarie 2012
http://digital-library.ulbsibiu.ro/dspace/bitstream/123456789/972/2/Vatra%20veche%20-%202%20-2012.pdf
• GHEORGHE A. STROIA, Interviu cu poetul Dumitru Găleșanu sau Câteva precizări despre o nouă viziune asupra metafizicii poetice - februarie 2013, NEW YORK MAGAZIN nr.787/13.03.2013; ZODIA LUMINII (duplex eseistico-publicistic), Ed. Armonii Culturale, Adjud (RO), 2014, pp.89-102
• Eugen Evu, Poemul comentat: ALFAbetarul astrogramic al lui Dumitru GĂLEȘANU, NOVA PROVINCIA CORVINA, anul XVII, nr.65/ iunie 2013
http://www.scribd.com/doc/146857581/Noua-Provincia-Corvina-Nr-65-Iunie-2013-Numar-Semestrial#scribd
• Angelo Manitta, Dumitru Găleșanu, Fugă spre roșu (Fuga verso il rosso), Tracus Arte, București, Romania, 2012, CULTURA E PROSPETTIVE, n.21/ ottobre - dicembre 2013, Supplemento al numero 4, anno XIV, della rivista culturale IL CONVIVIO, Trimestrale di Poesia, Arte e Cultura, organo ufficiale dell’Accademia Internazionale ‘IL CONVIVIO’, Castiglione di Sicilia (CT), Italia
• Eugen Evu, TERAPIE DE JOC, Ed. TIPO MOLDOVA, Iași, 2014
http://www.tipomoldova.ro/books/Terapie%20de%20joc.pdf
• Ioan Groșan, Însemnele materiei, HYPERION, Revistă de cultură *Anul 32* Nr. 1-2-3/ 2014 [237-238-239]
https://www.google.ro/search?rlz=1C2GIWA_enRO675RO675&source=hp&ei=8hvwWsPRFYvgkgWXop9Y&q=Ioan+Gro%C5%9Fan%2C+%C3%8Ensemnele+materiei%2C+HYPERION%2C+Revist%C4%83+de+cultur%C4%83+*Anul+32*+Nr.+1-2-3%2F+2014+%5B237-238-239%5D&oq=Ioan+Gro%C5%9Fan%2C+%C3%8Ensemnele+materiei%2C+HYPERION%2C+Revist%C4%83+de+cultur%C4%83+*Anul+32*+Nr.+1-2-3%2F+2014+%5B237-238-239%5D&gs_l=psy-ab.3...15994.15994.0.20217.1.1.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c.2.64.psy-ab..1.0.0....0.f2FDISw_zS0
• Ioan St. Lazăr, Un poet metafizic: Dumitru Găleșanu, ARGEȘ, Revistă de cultură * Serie nouă * Anul XIV (XLIX), Nr.12 (390), decembrie 2014
http://www.centrul-cultural-pitesti.ro/wp-content/uploads/2015/11/Arges-12-2014-17-32.pdf
• Ioan Buduca, Poetica sentimentului cosmic al ființei, LUCEAFĂRUL DE DIMINEAȚĂ, Lunar de cultură al Uniunii Scriitorilor din România, nr.3 (1057) martie 2015
http://www.revistaluceafarul.ro/index.html?id=5248&editie=199
• Pavel Șușară, Cunoaștere și incantație, ARMONII CULTURALE, Revistă universală de creație și atitudine culturală, ISSN: 2247-1545, Adjud, Vrancea, RO/ Ediția: 11 aprilie 2018
http://armoniiculturale.ro/2018/04/11/pavel-susara-cunoastere-si-incantatie/
• Octavian soviany, Recitiri. Despre demnitatea omului, OBSERVATOR CULTURAL, nr.920/ 03 mai 2018
https://www.observatorcultural.ro/articol/recitiri-despre-demnitatea-omului/


Legături externe[modificare sursă]

• Găleșanu, Dumitru [WorldCat Identities]
• Cătălina Oana Curceanu, Știintă și poezie – paradigma deplasării spre roșu, SCIENTIA.COM/ blogurile-scientia/blog-catalina-curceanu
http://www.scientia.ro/blogul-catalina-oana-curceanu/3172-stiinta-si-poezie-paradigma-deplasarii-spre-rosu.html
• Gheorghe Stroia, Lirica lui Dumitru Găleșanu sau „Retorica argumentativă a biunivocei relații dintre infinit și atom (metafizica interdependenței energiilor micro și macro - cosmice)”, DĂRUIRI LITERARE nr.1/15.06.2013, pp.14-15; DĂRUIRI LITERARE nr.2/2.07.2013, pp.24-25
http://issuu.com/floran/docs/numarul_1/14
http://issuu.com/floran/docs/numarul_2_complet
• Basarab Nicolescu, DESTINE LITERARE, Revistă culturală editată de Asociația Canadiană a Scriitorilor Români, Anul 7, Nr.52-54, aprilie-Iunie 2014, pag.62
http://www.scriitoriiromani.com/DestineLiterare/RevistePDF/52.pdf
• Eugen Evu, Cartea anului continuu, CONFLUENȚE LITERARE ISSN 2359-7593, Ediția nr.1648/06 iulie 2015
http://confluente.org/eugen_evu_1436175674.html
• Lorenzo Spurio, Non ha campo di finibilità! Auto-conversazione in merito agli Assiomi dell'infinità del rumeno Dumitru Galesanu / Nu are domeniu de-finibil! Auto-conversație pe marginea Axiomelor infinității a românului Dumitru Găleșanu; Alcune note sulla poesia esistenzialista del rumeno Dumitru Galesanu: “Blog Letteratura e Cultura” di Lorenzo Spurio
https://blogletteratura.com/2017/10/16/non-ha-campo-di-finibilita-auto-conversazione-in-merito-agli-assiomi-dellinfinita-del-rumeno-dumitru-galesanu/
• CONTEMPORARY SCIENCE ASSOCIATION, New York, USA.
http://contemporaryscienceassociation.net/book_category/list/3

Propunere pentru ștergere a paginii Dumitru Găleșanu[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Dumitru Găleșanu, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Dumitru Găleșanu până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎2 octombrie 2018 18:28 (EEST)Răspunde

Aveți mesaje noi
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Adlingvist. Aveți mesaje noi pe pagina Discuție Format:Notabilitate.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

--Bătrânul (discuție) 19 octombrie 2018 17:35 (EEST)Răspunde

Gestionarea conflictelor de interese[modificare sursă]

Information icon Bună ziua, Adlingvist. Contribuțiile dumneavoastră la Wikipedia sunt binevenite, dar dacă sunteți asociat(ă) cu oamenii sau cu organizațiile despre care ați scris în articolul Dumitru Găleșanu, s-ar putea să aveți un conflict de interese.

Toți redactorii de la toate edițiile Wikipediei sunt obligați să respecte politica de neutralitate a proiectului. Subiectul unui articol și persoanele foarte apropiate acestuia au adesea o viziune distorsionată asupra lui, care poate să-i determine să efectueze modificări care de regulă laudă excesiv subiectul, sau uneori îl critică excesiv. Persoanelor strâns asociate subiectului unui articol nu le este interzis să editeze pe acel subiect, dar trebuie să aibă o grijă deosebită să se asigure că editările lor sunt verificabile în surse de încredere și să scrie cât mai neutru posibil.

Dacă sunteți prea apropiat(ă) de un subiect, puteți reduce riscul de probleme în câteva moduri:

  • Evitați sau aveți mare grijă atunci când editați sau creați articole despre dumneavoastră, despre organizația dumneavoastră sau despre concurenții ei, precum și despre proiecte și produse pe care le implică.
  • Evitați să puneți legături interne către articolul de Wikipedia sau externe către website-ul dumneavoastră sau al organizației dumneavoastră în alte articole (vedeți Wikipedia:Spam).
  • Aveți mare grijă să nu încălcați politicile de conținut ale Wikipediei.

Vă rugăm să vă familiarizați cu politicile și îndrumările relevante de conținut, în special cu cele referitoare la neutralitate, verificabilitatea informațiilor, și autobiografii. Aveți grijă și de faptul că termenii de utilizare impun dezvăluirea angajatorului, clientului, și afilierii în raport cu orice contribuție în schimbul căreia sunteți sau vă așteptați să fiți remunerat(ă). Mulțumim. --Pafsanias (discuție) 9 iulie 2022 10:10 (EEST)Răspunde

■ Etichete de avertizare[modificare sursă]

Poate neintenționat, printr-o modificare a dumneavoastră, ați eliminat unele formate de întreținere, din pagina Dumitru Găleșanu de la Wikipedia.
  Când eliminați formate de întreținere, vă rugăm să vă asigurați că:

  • ați rezolvat problemele pe care le semnalează ele, sau
  • ați dat un motiv serios pentru eliminarea lor în sumarul modificării.

Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, formatele au fost restaurate. Puteți consulta pagina de bun venit pentru a afla mai multe despre cum puteți ajuta la redactarea acestei enciclopedii, iar dacă doriți să faceți experimente, puteți folosi pagina de teste. Vă mulțumim! Vedeți și Wikipedia:Manual de stil#Legăturile externe! Bătrânul (discuție) 21 septembrie 2022 22:02 (EEST)Răspunde

Probleme cu sursa și licența fișierului Dumitru-Galesanu-Carmen-Movileanu-CandvaTuSiEu.ogg[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Dumitru-Galesanu-Carmen-Movileanu-CandvaTuSiEu.ogg. Am observat, însă, că pagina sa de descriere nu specifică actualmente cine a creat conținutul, astfel încât situația drepturilor de autor este neclară. Dacă nu ați creat dumneavoastră conținutul acestui fișier, va trebui să specificați cine deține drepturile de autor. Dacă l-ați obținut de pe un website, atunci ar fi necesar un link la acel website, împreună cu o specificare a termenilor de utilizare a conținutului său. Dacă, însă, deținătorul dreptului de autor este altul decât editorul site-ului, atunci trebuie specificat dreptul de autor al primului.

Pe lângă adăugarea sursei, este nevoie să știm și termenii de utilizare sub care este publicat fișierul. Aceasta se face, de regulă, prin adăugarea unei etichete corespunzătoare. Dacă dumneavoastră ați creat conținutul (imaginea, filmul, clipul audio), atunci puteți folosi eticheta {{Cc-by-sa-4.0}} pentru a-l publica sub Creative Commons. Dacă credeți că fișierul respectă criteriile în vigoare pentru utilizarea de materiale protejate, folosiți o etichetă cum ar fi {{utilizare cinstită în|numele articolului}} sau o alta din pagina WP:FDAI.

Dacă ați încărcat și alte fișiere, vă rugăm să vă asigurați că ați specificat sursa și licența și pentru ele. Găsiți o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră în jurnalul dumneavoastră de upload. Fișierele fără sursă sau licență pot fi șterse la o săptămână după etichetare. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //   Gikü  vorbe  fapte  16 noiembrie 2022 22:08 (EET)Răspunde

adăugare limbi pagină wikipedia[modificare sursă]

Aș dori să știu cum pot să adaug mai multe limbi la paginaː https://ro.wikipedia.org/wiki/Dumitru_G%C4%83le%C8%99anu

Vă mulțumesc anticipatǃǃ Adlingvist (discuție) 27 ianuarie 2023 16:52 (EET)Răspunde

Nu se pot adăuga limbi, pur și simplu. Doar dacă scrieți articolul cu acest titlu și în Wikipediile în alte limbi, se face legătura cu cel în limba română, și acele limbi se afișează în caseta „limbi”. --Miehs (discuție) 27 ianuarie 2023 17:09 (EET)Răspunde
Vă mulțumesc mult!! Adlingvist (discuție) 27 ianuarie 2023 22:38 (EET)Răspunde