Discuție Utilizator:Victor Blacus

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Arhivă

2006–2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014

Mesajele private[modificare | modificare sursă]

Salut, Victor! În general ar trebui să presupunem că orice mesaj trimis prin email este destinat doar celor cărora este adresat. Mai mult, dacă cel care a scris mesajul respectiv insistă că este un mesaj privat, atunci acel mesaj nu ar trebui făcut public. Încearcă să faci abstracție de conținutul mesajului și lasă la o parte dorința de a dovedi public că ai dreptate. Ați solicitat (amândoi) părerea cuiva mai detașat. Răspund eu, rugându-te să ascunzi mesajul respectiv, ca o dovadă de respect pentru un coleg (nu ca o recunoaștere că ar avea dreptate). Făcând tu ascunderea, nu se va putea invoca ulterior vreo intenție de cenzurare (cum s-ar putea invoca dacă aș face eu ascunderea). Răzvan Socol mesaj 5 iulie 2014 16:30 (EEST)

Apreciez faptul că faci curățenie în această afacere, dar am obiecții la modul în care o faci. Vrei să soluționezi cazul avocățește: te interesează forma („presupunem că orice mesaj trimis prin email este destinat doar celor cărora este adresat” și „dacă cel care a scris mesajul respectiv insistă că este un mesaj privat, atunci acel mesaj nu ar trebui făcut public”) și ignori fondul (cazul Asybaris01 și ostilitatea lui Silenzio76 față de mine, ambele vechi de mai multe luni).
Intervențiile mele în cazul Asybaris, numeroase și ponderate, sunt cunoscute; nu e necesar să detaliez. Însă mă văd nevoit să te informez asupra ostilității lui Silenzio76, cu care până nu demult eram în relații de prietenie. Ea s-a născut în momentul când el a lansat această obscenitate, pe care eu am șters-o și i-am spus deschis părerea mea. De atunci am avut ocazia de câteva ori să-i simt ostilitatea, care în final a ajuns să frizeze un atac la persoană. La început am luat-o în glumă, însă incidentul cu ascunderea așa-numitei corespondențe private (în care de fapt încerca să ascundă propria gafă la blocarea lui Saxonul, anulată de alt administrator) a întrecut măsura. Regret că m-ai silit să evoc aceste împrejurări neplăcute.
Ascunderea mesajului de către Silenzio76 o consider abuz, iar repetarea abuzului cu amenințarea blocării o consider tentativă de intimidare. E o chestiune de principiu, de aceea eu nu voi face ascunderea mesajului, în cadrul operației de curățenie. Pe de altă parte, nu sunt deloc interesat în menținerea lui, care e o chestiune de formă. Nu sunt de acord cu ascunderea, care s-ar justifica doar în caz de obscenitate sau atac la persoană; ștergerea, la paritate cu celelalte ștergeri deja operate de tine, este suficientă și corectă. Te invit să faci tu ștergerea și te asigur că nu te voi acuza de cenzură.
Sunt în wikivacanță până la 1 septembrie, ceea ce e un mod de a spune că sunt ocupat cu un proiect extrawiki, prioritar și urgent. Mă deranjează faptul că acest caz ar putea răbufni din nou pe această pagină, într-un moment când am nevoie de liniște. -- Victor Blacus (discuție) 5 iulie 2014 23:59 (EEST)
Domnule Victor Blacus, vă doresc liniște și succes în proiectul dumneavoastră. Nu-mi doresc să vă conturb, dar nu-mi vine să cred cum ați interpretat toate cele. Din cele spuse mai sus m-ați transformat într-un dușman, datorită interpretărilor dumneavoastră subiective a diferitelor evenimente, când de fapt nu v-am fost niciodată, de aici, de la mine, dar am devenit cumva, acolo, la dumneavoastră. Nu o să intru în detalii justificative, tocmai pentru a nu crea o furtună dintr-un alt nimic. Vă asigur că nu am dorit să ascund nimic sub preș, emailul meu a fost suficient de descriptiv și s-a dorit diplomatic, dar considerând că deja eram catalogat dușman, explică comportamentul după, pe care nu am reușit să-l înțeleg până astăzi. Vă asigur, de un singur lucru, cert și clar, pentru mine, precum lumina zilei, aici nu există dușmănie și ranchiună și nu va exista vreodată. Dezamăgire, însă, da. Cele bune, --Silenzio (discuție) 6 iulie 2014 04:24 (EEST)