Discuție Utilizator:Victor Blacus

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Arhivă

2006–2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014

Mesajele private[modificare | modificare sursă]

Salut, Victor! În general ar trebui să presupunem că orice mesaj trimis prin email este destinat doar celor cărora este adresat. Mai mult, dacă cel care a scris mesajul respectiv insistă că este un mesaj privat, atunci acel mesaj nu ar trebui făcut public. Încearcă să faci abstracție de conținutul mesajului și lasă la o parte dorința de a dovedi public că ai dreptate. Ați solicitat (amândoi) părerea cuiva mai detașat. Răspund eu, rugându-te să ascunzi mesajul respectiv, ca o dovadă de respect pentru un coleg (nu ca o recunoaștere că ar avea dreptate). Făcând tu ascunderea, nu se va putea invoca ulterior vreo intenție de cenzurare (cum s-ar putea invoca dacă aș face eu ascunderea). Răzvan Socol mesaj 5 iulie 2014 16:30 (EEST)

Apreciez faptul că faci curățenie în această afacere, dar am obiecții la modul în care o faci. Vrei să soluționezi cazul avocățește: te interesează forma („presupunem că orice mesaj trimis prin email este destinat doar celor cărora este adresat” și „dacă cel care a scris mesajul respectiv insistă că este un mesaj privat, atunci acel mesaj nu ar trebui făcut public”) și ignori fondul (cazul Asybaris01 și ostilitatea lui Silenzio76 față de mine, ambele vechi de mai multe luni).
Intervențiile mele în cazul Asybaris, numeroase și ponderate, sunt cunoscute; nu e necesar să detaliez. Însă mă văd nevoit să te informez asupra ostilității lui Silenzio76, cu care până nu demult eram în relații de prietenie. Ea s-a născut în momentul când el a lansat această obscenitate, pe care eu am șters-o și i-am spus deschis părerea mea. De atunci am avut ocazia de câteva ori să-i simt ostilitatea, care în final a ajuns să frizeze un atac la persoană. La început am luat-o în glumă, însă incidentul cu ascunderea așa-numitei corespondențe private (în care de fapt încerca să ascundă propria gafă la blocarea lui Saxonul, anulată de alt administrator) a întrecut măsura. Regret că m-ai silit să evoc aceste împrejurări neplăcute.
Ascunderea mesajului de către Silenzio76 o consider abuz, iar repetarea abuzului cu amenințarea blocării o consider tentativă de intimidare. E o chestiune de principiu, de aceea eu nu voi face ascunderea mesajului, în cadrul operației de curățenie. Pe de altă parte, nu sunt deloc interesat în menținerea lui, care e o chestiune de formă. Nu sunt de acord cu ascunderea, care s-ar justifica doar în caz de obscenitate sau atac la persoană; ștergerea, la paritate cu celelalte ștergeri deja operate de tine, este suficientă și corectă. Te invit să faci tu ștergerea și te asigur că nu te voi acuza de cenzură.
Sunt în wikivacanță până la 1 septembrie, ceea ce e un mod de a spune că sunt ocupat cu un proiect extrawiki, prioritar și urgent. Mă deranjează faptul că acest caz ar putea răbufni din nou pe această pagină, într-un moment când am nevoie de liniște. -- Victor Blacus (discuție) 5 iulie 2014 23:59 (EEST)
Domnule Victor Blacus, vă doresc liniște și succes în proiectul dumneavoastră. Nu-mi doresc să vă conturb, dar nu-mi vine să cred cum ați interpretat toate cele. Din cele spuse mai sus m-ați transformat într-un dușman, datorită interpretărilor dumneavoastră subiective a diferitelor evenimente, când de fapt nu v-am fost niciodată, de aici, de la mine, dar am devenit cumva, acolo, la dumneavoastră. Nu o să intru în detalii justificative, tocmai pentru a nu crea o furtună dintr-un alt nimic. Vă asigur că nu am dorit să ascund nimic sub preș, emailul meu a fost suficient de descriptiv și s-a dorit diplomatic, dar considerând că deja eram catalogat dușman, explică comportamentul după, pe care nu am reușit să-l înțeleg până astăzi. Vă asigur, de un singur lucru, cert și clar, pentru mine, precum lumina zilei, aici nu există dușmănie și ranchiună și nu va exista vreodată. Dezamăgire, însă, da. Cele bune, --Silenzio (discuție) 6 iulie 2014 04:24 (EEST)

Încă unul[modificare | modificare sursă]

Cred că individul ăsta poate fi blocat de pe acum. E clar că-și bate joc de numele de utilizator și alt scop decât trollingul nu are. --Mihai (discuție) 29 iulie 2014 10:32 (EEST)

Vandalism[modificare | modificare sursă]

Un imbecil tot vandalizează articolul Kamil Biliński; fă te rog ceva cu el.--Țetcu Mircea Rareș 30 iulie 2014 23:24 (EEST)

Electron distinctiv[modificare | modificare sursă]

Am mai adăugat o sursă (viitorul meu manual de a VII-a, unde se specifică același lucru). În rest, și pe internet se găsesc cel puțin 5 site-uri cu această informație, dar nu le voi adăuga deoarece sunt cam „anonime” sau mai bine spus, de „neîncredere”. Sper că pagina nu va fi nevoită să fie ștearsă. --Sebastianpin 31 iulie 2014 14:03 (EEST)

Năvodul constructiv[modificare | modificare sursă]

Salut, ți-am trimis un miel pe adresa oficială. :D--Mihai (discuție) 31 iulie 2014 16:51 (EEST)

Fecit[modificare | modificare sursă]

Am "nuanțat" contribuția la Evaluare colegială.--Miehs (discuție) 2 august 2014 21:18 (EEST)

Răspuns[modificare | modificare sursă]

Wintereu 4 august 2014 01:57 (EEST)

WikiȘforța[modificare | modificare sursă]

[Această secțiune a fost mutată la Discuție Wikipedia:WikiȘforța. Discuția continuă acolo.]

Am înțeles că doriți să mențineți gradul de seriozitate la acel eseu. Ok, nu am nimic împotrivă. Toate bune. --Wintereu 6 august 2014 02:24 (EEST)

Șpiritul vremurilor trebuie expus într-o formă potrivită, astfel încât să nu devină inaccesibil. În acest context, seriozitatea celor spuse trebuie conservată cu acuratețe. --Accipiter Q. Gentilis(D) 6 august 2014 09:05 (EEST)

Apropo de seriozitate, voi crea cât de curând o subpagină de utilizator despre ceea ce cred și susțin pe Wikipedia, sub forma unui set de principii, urmate de detalierea lor pe larg. Dacă ați fost vreodată curios, veți putea citi acolo. --Wintereu 6 august 2014 02:36 (EEST)

Scuze de stalking, dar eu chiar aș vrea să văd. --Sebastianpin 6 august 2014 08:33 (EEST)

@Wintereu: Nu e vorba de seriozitate. Am anulat aceste modificări, care afectează fondul eseului. O comunitate, oricare ar fi ea, nu poate fi degradată, disprețuitor, la rangul de pseudo-comunitate. A spune a fi abuzat este o alegere voluntară este o insultă la adresa victimei, cam în genul „Ce te plângi că ai fost abuzată, când porți fusta aia scurtă?”

Cât despre seriozitate, fondul eseului este serios. Forma, într-adevăr, e cam șarjată. Dar înțeleg că autorul e deschis la modificări. -- Victor Blacus (discuție) 6 august 2014 10:53 (EEST)

Probabilitatea schimbării întregului articol[modificare | modificare sursă]

Bună seara.
Fără a dori să vă întrerup din activitatea din "deplasare" vă supun atenției câteva mențiuni privind articolul Însemnele gradelor militare și polițienești. Consider că modificările presupun schimbarea a mai mult de jumătate din articolul dvs. și din cauza lipsei de cunoștințe privind efectuarea acestor modificări, nu doresc ca fără intenție să "vandalizez" acest articol. De aceea, în speranța că veți face dvs. aceste modificări, vă rog să luați în considerare următoarele:
1. Asocierea însemnelor polițienești cu Codurile NATO privind gradele personalului militar este forțată, Poliția Română fiind instituție care nu are în organizarea sa personal militar.
2. Gradele WO1-WO4 sunt distincte de OR1-OR9 doar în armata Statelor Unite (US Army), dar nu există de ex. în Marina SUA (US Navy). Astfel, gradele de maiștrii militari din forțele armate din România sunt asimilate OR1-OR9 astfel:

  • OR-9 MM principal și MM clasa I
  • OR-8 MM clasa a II-a
  • OR-7 MM clasa a III-a
  • OR-6 MM clasa a IV-a
  • OR-5 MM clasa a V-a

3. Soldatul din forțele armate din România este asociat codurilor OR1-OR2

Menționez că informațiile de mai sus se bazează pe ediția actualizată a STANAG 2116 care, deși nu e clasificată, nu este destinată publicității. Pentru conformitate găsiți aici Editia 5 din 1996 a acestui standard.
Cu stima lexetordo (discuție) 11 august 2014 01:02 (EEST)

Nu am avut nicio contribuție la acest articol (presupun că nu asta înțelegeți prin „articolul dvs”) și nu mă pricep deloc în materie. Dacă sunteți sigur de modificările propuse și le puteți susține prin referințe la surse de încredere, porniți la lucru! Wikipedia e scrisă de utilizatorii ei, care sunt încurajați să nu ezite.
Eu nu voi fi disponibil în zilele următoare. Dacă aveți nevoie de ajutor, adresați-vă la Cafenea, unde se va găsi totdeauna cineva să vă asiste. Succes! -- Victor Blacus (discuție) 11 august 2014 10:56 (EEST)

Citat[modificare | modificare sursă]

Dacă ți se termină cumva citatele din Feynman, îți recomand un citat dintr-un alt mare clasic:

„din ghindă am scăzut de tot […] de vrem să mâncăm slănină, sunt nevoit să-mi țin porcii cu mei”  — Constantin Brâncoveanu

Semnat, --Mihai (discuție) 24 august 2014 21:56 (EEST)

Mesajele fără nuanțare sunt ignorate. -- Victor Blacus (discuție) 24 august 2014 22:41 (EEST)
Mda, dar mesajele ignorate sunt nuanțate? Lasă, că avansez eu în corespondența lui, și îți spun ce s-a întâmplat cu oile lui Mihai Teleki, dacă au ajuns până la urmă în Țara Românească sau le-au furat tătarii ori germanii pe drum.--Mihai (discuție) 24 august 2014 22:50 (EEST)
Carevasăzică Brâncoveanu cu porcii și Teleki cu oile? -- Victor Blacus (discuție) 24 august 2014 23:02 (EEST)
Ei, să lăsăm detaliile. Uite, acum spătarul C.C. povestește cum i-au obligat turcii pe valahi să ducă provizii la Camenița, și la întoarcere  – ce să vezi? – i-au prădat moldovenii pe sărmanii oameni. Păi asta-i treabă? Eu cer ca în lumina acestor noi descoperiri Miorița să fie rescrisă!
Și oricum, cu oile mai mergea cum mai mergea. Dar să vezi ce s-au supărat făgărășenii când le-a impus Costache al nostru văcăritul.
Cum spunea proverbul, „fiecare oaie pre ugerul ei piere”. --Mihai (discuție) 24 august 2014 23:14 (EEST)
Cred că știi ce spunea scria Dimitrie Cantemir despre năravurile moldovenilor. -- Victor Blacus (discuție) 24 august 2014 23:32 (EEST)

Cont public[modificare | modificare sursă]

[Adus de la Discuție Utilizator:Masiniunelte.] Din numele dumneavoastră de utilizator se înțelege că acest cont urmează să fie accesat de mai multe persoane. Întrucât pe Wikipedia nu sunt permise conturile publice vă rog să vă creați conturi distincte, astfel ca în spatele fiecărui nume de utilizator să existe o singură persoană răspunzătoare pentru toate intervențiile făcute prin contul respectiv. Pentru evitarea oricăror confuzii vă recomand să vă deschideți alt cont (sau, dacă aveți deja multe contribuții, să cereți schimbarea numelui de utilizator). În speranța că sunteți de acord cu respectarea regulamentelor, vă mulțumesc pentru înțelegere și pentru contribuții. Victor Blacus (discuție) 26 august 2014 18:48 (EEST)

Buna ziua! Acest cont va fi utilizat doar de catre o singura persoana. Daca este insa necesar voi solicita modificarea schimbarea numealui de utilizator. Multumesc! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Masiniunelte (discuție • contribuții).

Răspuns. -- Victor Blacus (discuție) 26 august 2014 19:50 (EEST)

trebuie să fie o neînțelegere[modificare | modificare sursă]

Tocmai am văzut, cu întârziere, cele trei mesaje primite de la dvs., așa că mă grăbesc să vă răspund. Cred că este vorba de o neînțelegere, totuși: nu încerc să folosesc wikipedia ca mijloc de publicitate, ci cu bună credință am considerat că este vorba de linkuri către articole care pot prezenta o anumită utilitate pentru wikipedia în limba română. E vorba de materiale pe care am muncit cu răbdare și atenție, nu am copiat două-trei rânduri de pe wikipedia sau de pe alte site-uri, cum ați putea fi tentat să bănuiți. Și nici nu am încercat să introduc pe wikipedia linkuri de la orice postări, ci doar de la cele care am considerat că îndeplinesc cerințele minime ale wikipedia. Poate mai puțin faptul că uneori am scris fără diacritice, este adevărat.

De ce spuneam că nu încerc să folosesc wikipedia ca mijloc de publicitate: în primul rând, vă rog să observați că am evitat să pun la vedere adresa blogului (sau numele meu, de asemenea) și am preferat să inserez doar titlul articolului; iar în al doilea rând pentru că este vorba de un blog care nu are absolut nicio utilizare comercială; scriu doar de plăcere, fără să am nici cel mai mic profit din acest blog. De unde rezultă că nu aș avea niciun motiv să îmi fac publicitate, firește.

Îmi pare rău pentru neînțelegere, și trebuie să admit că este și culpa mea aici din moment ce s-a ajuns în această situație, dar în mod sigur nu merit să fiu tratat ca un spammer; așa că am rugămintea să reevaluați situația și să îmi eliminați blogul din lista de spam. Firește, atât timp cât încerc cu bună-credință să aduc niște linkuri utile wikipedia (la niște postări muncite cu răbdare și atenție, repet) sunt deschis la orice sugestii venite din partea dvs. privind modul în care acest lucru poate fi făcut cu respectarea regulilor wikipedia.

Maidanuc (discuție) 29 august 2014 17:06 (EEST)

Răspuns. -- Victor Blacus (discuție) 29 august 2014 22:30 (EEST)

``````[modificare | modificare sursă]

Ai putea să adaugi la index site-ul www.crispedia.ro? Am găsit peste o duzină de trimiteri către el, le șterg acuma. --Mihai (discuție) 6 septembrie 2014 02:17 (EEST)

@S*#!?;( -- Victor Blacus (discuție) 6 septembrie 2014 11:51 (EEST)
· · · – – – · · · Mihai (discuție) 6 septembrie 2014 15:00 (EEST)
Am văzut intervenția ta pe pagina de discuții și aștept reacții din comunitate. -- Victor Blacus (discuție) 6 septembrie 2014 23:18 (EEST)
Si eu am vazut....--82.77.75.174 (discuție) 7 septembrie 2014 14:30 (EEST)

Blocat[modificare | modificare sursă]

Abuzati de dreptul de administrator! M-ati blocat pe nedrept. Sa va fie rusine! Domnul va vede. Va ocrotiti bossul de o demascare publica scuipand pe soarta proiectului. --82.77.75.174 (discuție) 7 septembrie 2014 14:30 (EEST)

Pentru acest atac la persoană utilizatorul a fost blocat pe termen de o săptămână, cu justificarea Atacuri la persoană: repetate. -- Victor Blacus (discuție) 7 septembrie 2014 15:37 (EEST)

Alte obscenități[modificare | modificare sursă]

Și Avarul a avut parte astăzi de obscenități. Vă rog să întreprindeți cele necesare. Mulțumesc, --Pafsanias (discuție) 9 septembrie 2014 15:09 (EEST)

Ieri am uitat o obscenitate la Connect-R. Scuze și mulțumiri! --Pafsanias (discuție) 10 septembrie 2014 20:08 (EEST)
Cred că n-ar fi deplasat dacă ai semi-proteja pagina Cultura și civilizația dacică pentru o perioadă de timp. --Mihai (discuție) 10 septembrie 2014 21:10 (EEST)

Puf în ventilator[modificare | modificare sursă]

Cu nițică îngăduință, cred că treci drept utilizator experimentat. --Mihai (discuție) 11 septembrie 2014 23:11 (EEST)

![modificare | modificare sursă]

Salut !

Ar fi bine dacă ați putea recupera pagina Frații Chiriac. Vedeți aici motivele. --Accipiter Q. Gentilis(D) 13 septembrie 2014 15:42 (EEST)

Done. Be kind to inclusionism! -- Victor Blacus (discuție) 13 septembrie 2014 16:15 (EEST)
He, he... da' cine asculta la radio Cenaclul Flacăra în tinerețe .... ? Inluzioniștii, of course ! --Accipiter Q. Gentilis(D) 13 septembrie 2014 16:24 (EEST)
Eu nu, că îmi secaseră iluziile și nu mai aveam ce să includ, așa că mă mutasem în altă parte. -- Victor Blacus (discuție) 13 septembrie 2014 16:31 (EEST)