ACS Poli Timișoara

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la ACS Recaș)
Salt la: Navigare, căutare
ACS Poli Timișoara
Acspolitimisoara.png
Informații generale
Nume complet Asociația Club Sportiv Poli Timișoara
Poreclă Poli
Data fondării 2012
Culori         
Stadion Stadionul Dan Păltinișanu
(32.972 locuri)
Campionat Liga a II-a
Președinte România Ioan Timofte
Antrenor România Dan Alexa
Site web www.acspoli.ro
Echipament
Kit body siena1213h.png
Kit body.svg
Kit right arm notts1011h.png
Kit right arm.svg
Kit shorts.svg
Kit socks siena1213h.png
Kit socks long.svg
Acasă
Kit body.svg
Kit right arm.svg
Kit shorts.svg
Kit socks long.svg
Deplasare
Sezon actual
Soccerball current event.svg

Pentru sezonul actual vedeți:
Liga a II-a 2014-2015

Acest articol se referă la clubul de fotbal fondat în 2012. Pentru clubul desființat, vedeți FC Politehnica Timișoara.

ACS Poli Timișoara este un club profesionist de fotbal din Timișoara, județul Timiș, România. Fondat în 2012, clubul nu este succesorul FC Politehnica Timișoara, fondat în 1921, care a dat faliment și a fost dizolvat, în urma sezonului 2011-12. Clubul a fost format prin mutarea echipei ACS Recaș la Timișoara și redenumirea ei în ACS Poli Timișoara. Ei joacă în prezent în Liga a II-a, în sezonul 2014-2015.

Istorie[modificare | modificare sursă]

În vara anului 2012 ACS Poli Timișoara a luat ființă după desființarea FC Politehnica Timișoara și mutarea echipei ACS Recaș la Timișoara și redenumirea ei în ACS Poli Timișoara. Valentin Velcea a continuat ca antrenor. ACS Poli a reușit să strângă majoritatea jucătorilor care au evoluat la Politehnica Timișoara și a promovat în Liga I. Clubul a primit banii din bugetul său pentru noul sezon din partea autorităților locale. Una dintre cele mai mari victorii ale clubului în prima divizie a fost scorul de 2-0, obținute împotriva fostei campioane Dinamo București.

La data de 7 decembrie 2012, Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a anunțat că ACS Poli a primit, gratuit, de la Marian Iancu, insigna FC Politehnica Timișoara, palmaresul, înregistrări, culorile și că acesta le poate utiliza începând cu sezonul 2013-14. Cu toate acestea, din cauza complicațiilor apărute în formalitățile legale și din cauza datoriilor FC Politehnica, echipa va juca în aceleași culori în sezonul 2013-14.

„Astăzi, 07.12.2012, am semnat acordul tripartit între SC Politehnica Timișoara, Asociația FC Politehnica Timișoara (AFC) și ACS Poli Timișoara, acord prin care:

  • Contractul de asociere va fi reziliat în participațiune dintre SC Politehnica Timișoara SA și AFC Politehnica Timișoara, prin care aceasta din urmă, ca deținătoare a palmaresului, culorilor și numelui Politehnica Timișoara, a conexat aceste valori ale Timișoarei la SC Politehnica Timișoara SA
  • Vom încheia un contract de asociere în participațiune între ASC Poli Timișoara și AFC Politehnica Timișoara, prin care aceasta din urmă, ca deținătoare a palmaresului, culorilor și numelui Politehnica Timișoara, va conexa aceste valori ale Timișoarei exclusiv la ASC Poli Timișoara ”

Stadion[modificare | modificare sursă]

Stadionul "Dan Păltinișanu"

ACS Poli Timișoara își dispută meciurile pe "Dan Păltinișanu". Acest stadion este al doilea ca mărime din România și a fost construit în anul 1963, când avea 40.000 de locuri, iar în ultimii ani a suferit numeroase lucrări de modernizare. În prezent are capacitatea de 32.972 de locuri și instalație de nocturnă de 1456 lucși. Stadionul poartă numele fotbalistului timișorean Dan Păltinișanu (1951-1995) care a jucat 10 sezoane la FC Politehnica Timișoara. Poli Timișoara s-a stabilit aici, și totodată s-a înființat sub actuala denumire, după dizolvarea Politehnicăi din cauza datoriilor imense adunate de către această echipă, care retrogradată în a doua ligă din postura de vicecampioană a României, nu a mai putut promova din cauza licenței, deși a terminat pe primul loc ediția imediat următoare a campionatului.

Lotul Sezonului 2014-2015[modificare | modificare sursă]

La data de 14 iulie 2014.
Nr. Poziție Jucător
1 Portugalia P Nuno Claro
2 România F Alin Dobrosavlevici
4 Serbia F Danijel Morariju
5 România M Adrian Poparadu
7 România F Claudiu Belu-Iordache
8 România M Ovidiu Petre (căpitan)
11 România M Florin Nanu
13 România F Cristian Scutaru
14 România A Szabolcs Székely
16 România M Cristian Boldea
17 Senegal M Souleymane Keita
18 România M Alexandru Popovici
Nr. Poziție Jucător
19 România A Marius Staicu
21 România M Răzvan Trandu
25 România M Cristian Bărbuț
27 România M Silviu Bălace
28 România A Silviu Balaure
29 România P Eduard Pap
31 Albania M Edon Hasani
România F Cristian Bocșan
România F Gabriel Cânu
România F Miodrag Todorov
Serbia A Milan Stavrici
Brazilia M Carlos Eduardado

Palmares[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]