CS Otopeni

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
CS Otopeni
Informații generale
Nume completClub Sportiv Otopeni
PoreclăAlb-Albaștrii
Data fondării2001
Data desființării2013
Culori        
StadionOtopeni
(1.200 de locuri)
CampionatLiga a II-a
PreședinteRomânia
AntrenorRomânia Florin Tene
Prezență online
www.csotopeni.ro
Echipament
Acasă
Deplasare
Sezon actual
Pentru sezonul în curs vedeți:
Liga a II-a 2011-2012

CS Otopeni a fost o echipă de fotbal din orașul Otopeni, județul Ilfov, România. Înființat în 2001, clubul a evoluat după 2008 în Liga a II-a, având și un sezon în Liga I. După retrogradare, a mai rezistat doar câțiva ani în Liga a II-a, și s-a desființat în 2013 din cauza datoriilor.[1]

Istoric[modificare | modificare sursă]

Primii pași[modificare | modificare sursă]

Totul a început în anul 2001 când, la inițiativa unor împătimiți iubitori ai fotbalului, a luat ființă Fotbal Club C.S. Otopeni. În același timp, alături de prima garnitură, s-au format și două grupe de juniori republicani A și B, născuți în anii 1984-1985, respectiv 1986-1987. În primul an de existență, echipa de seniori a evoluat în divizia "D" și a reușit să se claseze pe poziția a treia în clasament, ratând de puțin promovarea în al treilea eșalon fotbalistic al țării.

Debut în divizia „C”[modificare | modificare sursă]

Nevoia de performanță l-a determinat pe primarul orașului Otopeni, Gheorghe Constantin Silviu, să obțină participarea la un nivel superior, ceea ce s-a și întâmplat. Astfel, în ediția 2002-2003, prima echipă a orașului, pregătită în acel moment de antrenorul Adrian Dumitru, a luat startul în divizia „C”.

Lucrurile nu au mers așa cum se dorea, rezultatele și poziția din clasament înșelând așteptările, atât ale celor care au investit financiar și au pus suflet pentru echipă, cât și ale suporterilor care veneau într-un număr din ce în ce mai mare la stadion. Astfel, după etapa a X-a, conducerea clubului a luat decizia înlocuirii antrenorului Adrian Dumitru cu fostul internațional dinamovist Marian Pană. De pe penultima poziție a clasamentului, noul antrenor a reușit să redreseze situația, pauza competițională dovedindu-se și ea extrem de benefică. Prin aducerea unor jucători cu experiență, precum Beraru (de la Astra Ploiești), Stoian (de la Rocar București), Cristescu (de la FCU Politehnica Timișoara), precum și a unui nucleu de șase fotbaliști de la Venus RGAB București, s-a reușit întărirea echipei. Acest lucru s-a dovedit a fi decisiv în îndeplinirea obiectivului de rămânere a echipei în divizia „C”, reușindu-se chiar obținerea a 32 de puncte la sfârșitul returului, fapt care a contribuit la ocuparea locului opt în clasament la finalul ediției de campionat.

În căutarea afirmării[modificare | modificare sursă]

Ediția de campionat 2003-2004 a găsit o echipă solidă, cu experiența ediției precedente, mult mai motivată și cu o dorință arzătoare de a obține rezultate cât mai bune, care să-i permită clasarea pe un loc fruntaș și, de ce nu, accederea în al doilea eșalon fotbalistic al țării.

Echipa antrenată de Marian Pană s-a instalat încă de la începutul campionatului în fruntea clasamentului. Încurajați frenetic de inimoasa galerie Ultras, C.S. Otopeni a obținut victorie după victorie, reușind la finele campionatului să se claseze pe locul întâi, promovând în Liga a II-a.

Logo Vechi

Toamna anului 2003, a consemnat o performanță notabilă a fotbalului din orașul Otopeni, obținându-se cea mai mare realizare din scurta istorie a clubului: calificarea în "optimile de finală" ale Cupei României. După ce a reușit să elimine din competiție echipe mult mai valoroase (Sportul Studențesc București și Farul Constanța) a fost învinsă de campioana României-Dinamo București cu scorul de 5-1, echipa având o evoluție apreciată și aplaudată la scenă deschisă de spectatorii prezenți pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare.

În 2008, echipa de la marginea Bucureștiului a reușit cea mai mare performanță din istoria clubului, și anume promovarea în Liga I. Deoarece stadionul din Otopeni nu întrunește condițiile de licențiere pentru Liga 1, echipa a jucat în sezonul 2008-2009 pe stadionul Astra din Ploiești.

Lot de jucători[modificare | modificare sursă]

La 15 august 2009

Nr. Poziție Jucător
20 România M Maricuta Adrian
2 România F Andrei Sava
3 România F Marius Ardeleanu
5 România F Laurențiu Ivan
6 România F Bogdan Panait
7 România M Andrei Dumitrescu
8 România M Florin Pîrvu
9 Camerun A Kalle Sone
10 România M Ionel Ceplan
11 România M Cristian Constantin
12 România P Cristian Munteanu
13 România P Eugen Nae
Nr. Poziție Jucător
14 România M Silviu Constantin
16 România M Gabriel Caramarin
17 România F Marian Constantinescu
18 România M Laurențiu Vențer
21 România F Bogdan Cotolan
23 România M Sorin Pană
24 România F Claudiu Dumitrescu
26 România M Gabriel Mărgărit
27 România A Octavian Drăghici
30 România F Marian Vătavu
55 România F Bogdan Onuț


Suporteri[modificare | modificare sursă]

Pe măsura obținerii unor rezultate pozitive, treptat, echipa de fotbal C.S. Otopeni a început să fie tot mai apreciată și îndrăgită de iubitorii fotbalului din localitate, suporterii venind în număr din ce în ce mai mare la stadion.[necesită citare] Meciurile disputate pe propriul stadion au scos la iveală, de fiecare dată, ambiții și resurse nebănuite, atât prin spectacolul fotbalistic din teren cât și prin ambianța incendiară creată în tribune de către suporteri.[necesită citare] "Ultras" Otopeni este mereu la datorie, susținând cu ardoare echipa antrenată de Marian Pană, dovedind de fiecare dată că reprezintă al 12-lea jucător.[necesită citare] În sezonul 2003-2004, echipa de fotbal C.S. Otopeni a reușit să elimine din Cupa României echipe mult mai titrate: divizionara "A" Farul Constanța și divizionarele "B" Electromagnetica și Sportul Studențesc București, calificându-se în optimi, unde a fost întrecută de campioana României-Dinamo București. De asemenea, în același sezon, C.S. Otopeni a promovat în al II-lea eșalon fotbalistic al României.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „EXCLUSIV / Primaria din Otopeni, amenintata cu proces in civil de fostul antrenor al echipei reprezentative - Sport Total FM”, Sptfm.ro, arhivat din original la , accesat în  

Legături externe[modificare | modificare sursă]