WrestleMania 23

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Wrestlemania 23)
WrestleMania 23
Detalii
Promoție World Wrestling Entertainment
Dată 1 aprilie, 2007
Locație Ford Field
Oraș Detroit, Michigan
Spectatori 80,103
Cronologie Pay-per-view-uri
No Way Out 2007 WrestleMania 23 Backlash 2007

WrestleMania 23 a fost cea de-a douăzeci și treia ediție a pay-per-view-ului WrestleMania organizat de World Wrestling Entertainment. A avut loc pe data de 1 aprilie 2007 în arena Ford Field din Detroit, Michigan. Evenimentul a fost primul găzduit de Ford Field și al doilea din zona orașului Detroit (cealaltă ediție a avut loc în 1987, când în arena Pontiac Silverdome au participat la WrestleMania III peste 90,000 de spectatori, fiind cel mai mare număr de persoane care a participat vreodată la un eveniment sportiv - dintr-o incintă acoperită- desfășurat în America de Nord până în zilele noastre).

Biletele au fost puse în vânzare pe data de 11 noiembrie 2006. S-a înregistrat un record de audiență pentru arena Ford Field [1], la spectacol participând 80,103 de fani veniți din peste 24 de țări , din cele 50 de state ale Americii și din 9 provincii din Canada. Aportul adus economiei locale a fost estimat la peste 25 de milioane de dolari americani, iar încasările generate de bilete s-au ridicat la suma record de 5,38 milioane de dolari. În aceste condiții, WrestleMania 23 a devenit cel mai profitabil eveniment pay-per-view din istoria companiei WWE și cel mai profitabil eveniment din istoria wrestlingului profesionist din America de Nord. Show-ul a fost de asemenea unul dintre cele mai cumpărate prin sistemul pay-per-view, atingând cifre de aproximativ 1,2 milioane de cumpărări. [2]

Sloganul Wrestlemania 23 a fost All Grown Up. Melodia oficială a fost Ladies and Gentelmen, interpretată de trupa Saliva. Cea de-a doua melodie a evenimentului a fost piesa "The Memory Will Never Die", interpretată de trupa Default.

WrestleMania 23 a fost difuzată în peste 90 de țări, fiind prima ediție WrestleMania transmisă în România (spectacolul a fost prezentat publicului român de postul Sport.ro și comentat de Gabriel Guguianu și Mihai Brașoveanu).

Rezultate[modificare | modificare sursă]

Mr.Kennedy, câştigând meciul Money in the Bank
The Undertaker, noul campion Heavyweight
John Cena, după meciul pentru centura WWE Championship

Cena a intrat în incinta arenei la bordul unui Ford Mustang.

Alți participanți[modificare | modificare sursă]

Comentatori
Comentatori spanioli
Ring announcers
Arbitrii
Reporteri
Segmentul dansului din culise

De reținut[modificare | modificare sursă]

  • La începutul spectacolului, imnul "America the Beautiful" a fost interpretat de Aretha Franklin, care a făcut același lucru în urmă cu douăzeci de ani, la WrestleMania III.
  • Acesta a fost al patrulea an consecutiv în care câștigătorul meciului Royal Rumble l-a provocat pe campionul mondial Heavyweight și a câștigat titlul.
  • WrestleMania 23 a fost cea de-a cincea ediție WrestleMania în care nu a existat un meci contând pentru titlul intercontinental.
  • The Undertaker și-a mărit recordul de victorii la WrestleMania, ajungând la 15-0. Totodată, a devenit singurul wrestler din istorie care a câștigat în cadrul WrestleMania atât centura WWE Championship, cât și centura WWE World Heavyweight Championship.
  • Dacă Triple H nu ar fi fost accidentat și ar fi participat la eveniment, ar fi egalat recordul de 12 participări consecutive la WrestleMania stabilit de Bret Hart.
  • John Cena este al doilea wrestler din istorie care își apără cu succes titlul WWE în două ediții consecutive ale WrestleMania. Primul wrestler care a reușit acest lucru este Hulk Hogan, care a reușit în postura de campion să iasă câștigător atât la WrestleMania 2, cât și la WrestleMania III. A fost de asemenea al doilea an consecutiv în care Cena participă la main-eventul WrestleMania și câștigă meciul prin submission (aplicând adversarului un STFU).
  • Printre celebritățile care au participat la această ediție s-au numărat: Aretha Franklin, Donald Trump, Miss USA 2006 Tara Conner, Miss USA 2007 Rachel Smith, Miss Teen USA Katie Blair, Miss Univers 2006 Zuleyka Rivera și membrii ai echipei Detroit Tigers.
  • Concepția scenei a început în octombrie 2006, design-ul acesteia fiind finalizat în februarie 2007. La realizarea ei au participat 300 de muncitori, pentru construcția ei fiind necesară o săptămână. [3]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ WrestleMania spulberă recordul anterior de audiență al arenei Ford Field Arhivat în , la Wayback Machine.. Corporate.wwe.com Accesat la data de 23 iulie 2007.
  2. ^ Construcția scenei WrestleMania 23 a durat o săptămână. Arhivat în , la Wayback Machine. Wrestling News World. Accesat la data de 23 iulie 2007.
  3. ^ Vânzările pay-per-view pentru WrestleMania 23 Arhivat în , la Wayback Machine.

Legături externe[modificare | modificare sursă]