Chris Benoit

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Chris Benoit
Chris Benoit.jpg
Date personale
Nume la naștere Chris Benoit Canada
Născut Modificați la Wikidata
Montréal, Canada Modificați la Wikidata
Decedat (40 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Fayetteville[*], SUA Modificați la Wikidata
Căsătorit cu Nancy Benoit[*] Modificați la Wikidata
Cetățenie Flag of Canada.svg Canada Modificați la Wikidata
Ocupație wrestler profesionist[*] Modificați la Wikidata
Activitate
Nume în ring Chris Benoit
Pegasus Kid
Wild Pegasus
Înălțime oficială 178 cm (5 ft 11 in)
Greutate oficială 106 kg (234lbs)
Antrenat de Stu Hart
Debut 22 noiembrie 1985
Retras la 25 iunie 2007 (decedat)
Prezență online

Christopher Michael Benoit (n. 21 mai 1967, d. 24 iunie 2007) a fost un wrestler canadian care a activat în promoțiile Extreme Championship Wrestling, World Championship Wrestling și World Wrestling Entertainment. A fost declarat de numeroși specialiști ca fiind unul dintre cei mai tehnici wrestleri din istoria acestui sport.El a fost foarte iubit și pentru piesa sa de intrare whatever care este una dintre cele mai apreciate din istorie.

Pe data de 25 iunie 2007, Benoit a fost găsit mort la domiciliu, împreună cu soția și fiul său, Daniel.

WWE și-a anulat emisiunea Monday Night RAW de luni seara, în locul acesteia fiind difuzat un program înregistrat în memoria celui ce a fost Chris Benoit.

Locotenentul Tommy Pope de la departamentul poliției din Fayette Couny, Georgia a declarat la ABC News că un echipaj de poliție a fost trimis la reședința sportivului, după ce acesta nu s-a prezentat la câteva întâlniri programate pe durata weekendului. Pope a declarat de asemenea că autoritățile nu caută în prezent alți suspecți din afara casei și că obiectele cu care au fost înfăptuite crimele au fost găsite la locul incidentului.

În aceeași zi, procurorul Bo Turner de la departamentul poliției din Fayette Couny, Georgia a declarat televiziunii WAGA-TV că situația este tratată ca un caz de dublă omucidere, urmate de o sinucidere. Televiziunea a precizat că oficialitățile sunt de părere că Benoit și-a omorât soția și copilul în weekend și s-a sinucis în cursul zilei de luni.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurată pe data de 26 iunie, procurorul districtual Scott Ballard a confirmat faptul că Chris Benoit și-a ucis soția și fiul. Corpul soției sale a fost găsit într-una din camerele reședinței, legat la mâini și la picioare. Atât moartea soției cât și a fiului s-a produs prin asfixiere. Oficialitățile sunt de părere că soția și-a pierdut viața pe parcursul zilei de vineri, fiul său a murit sâmbătă iar Benoit s-a sinucis ulterior, sâmbătă seara sau duminică dimineața. Corpul lui Benoit a fost găsit la subsolul locuinței, în camera de antrenamente. Sportivul a fost găsit spânzurat cu un cablu de la unul din aparatele de exerciții musculare. Oficialii au declarat că lângă corpul ambelor victime (soția Nancy și copilul Daniel) au fost găsite câte o Biblie.Al 2-lea suspect ar putea fi Kevin Sullivan ,care a fost soțul lui Nancy(soția lui Chris Benoit)care divorțase de el pentru că era satanist.

  1. ^ http://www.myfoxny.com/myfox/pages/News/Detail?contentId=3600985&version=3&locale=EN-US&layoutCode=TSTY&pageId=3.3.1  Missing or empty |title= (ajutor)