WrestleMania 22

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
WrestleMania 22
Detalii
Promoție World Wrestling Entertainment
Dată 2 aprilie, 2006
Locație Allstate Arena
Oraș Rosemont, Illinois
Spectatori 17,159
Cronologie Pay-per-view-uri
No Way Out 2006 WrestleMania 22 Backlash 2006

WrestleMania 22 a fost cea de-a douăzeci și doua ediție a pay-per-view-ului WrestleMania organizat de World Wrestling Entertainment. A avut loc pe data de 2 aprilie 2006 în Allstate Arena din Rosemont, Illinois, fiind cea de-a treia gală WrestleMania desfășurată în statul Illinois (în același stat au mai avut loc WrestleMania 2 și WrestleMania 13).

Toate biletele pentru spectacol s-au vândut în mai puțin de două minute, WrestleMania 22 devenind astfel evenimentul cu cele mai rapide încasări din istoria arenei Allstate [1] (încasările generate din vânzarea de bilete au fost de 2,5 milioane dolari). La WrestleMania 22 au participat 20,193 de spectatori din 16 țări și din 43 de state americane. Gala a fost televizată la nivel mondial, în peste 90 de țări.

Sloganul WrestleMania 22 a fost Big Time. Melodia oficială a evenimentului a fost "Bigtime" interpretată de Peter Gabriel. Alte melodii folosite în promovarea evenimentului au fost "I Dare You", interpretată de formația Shinedown,"Save me Sorrow", interpretată de formația Bullets and Octane și "Baby Hates Me", interpretată de Danko Jones.

Rezultate[modificare | modificare sursă]

Alți participanți[modificare | modificare sursă]

Comentatori
Comentatori spanioli
Reporteri
Ring announcer
Arbitrii

De reținut[modificare | modificare sursă]

  • La începutul spectacolului, imnul "America the Beautiful" a fost interpretat de Michelle Williams
  • WrestleMania 22 a marcat prima ediție de după WrestleMania XV în care câștigătorul meciului Royal Rumble din acel an nu a participat în ultimul meci al serii.
  • Unul din gangsterii care-l acompaniau pe Cena a fost CM Punk, aflat în acel moment în "pepiniera" WWE Ohio Valley Wrestling.
  • Înainte de stabilirea logo-ului final, au mai fost folosite încă două variații de logo-uri. Primul[2] și cel de-al doilea [3] logo au fost similare cu cel de la WrestleMania 21 și au fost folosite în diverse clipuri și materiale publicitare. Cel de-al treilea logo, care a devenit și logo-ul final, este primul logo de la WrestleMania XV care utilizează fontul clasic WrestleMania (folosit în edițiile I-XV).
  • Printre celebritățile care au luat parte la eveniment s-au numărat Joe Theismann și formația P.O.D..
  • WrestleMania 22, împreună cu WrestleMania XX și Wrestlemania 21 s-au desfășurat în cele trei orașe în care a avut loc simultan WrestleMania 2 (New York, Chicago și Los Angeles).

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ WrestleMania 22 Is Highest Grossing One-Day Event Ever At Allstate Arena Arhivat în , la Wayback Machine.
  2. ^ Logo 1 WrestleMania 22
  3. ^ Logo 2 WrestleMania 22

Legături externe[modificare | modificare sursă]