Booker Huffman

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Booker T

Booker T în TNA
Date personale
Nume la naștereRobert Booker Tio Huffman Modificați la Wikidata
Născut (59 de ani)
Houston, Texas, SUA[1]
Frați și suroriLane Huffman Modificați la Wikidata
Căsătorit cuLevestia Huffman (c. 1996–2001)
Sharmell Sullivan (c. 2005)
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațiewrestler profesionist[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
Nume în ringBlack Snow[2]
Booker[3]
Booker T[1]
King Booker
G.I. Bro[3]
Kole[3]
Înălțime oficială1,91 m[1][3]
Greutate oficială110 kg[1]
Antrenat deIvan Putski
Scott Casey
Debut1989
Prezență online

Booker Tio Huffman Jr.[5] (n. 1 martie 1965) este un wrestler american, mai cunoscut sub numele de ring Booker T. Este un wrestler american și comentator, în prezent lucrând pentru WWE în brand-ul SmackDown.

Booker este bine cunoscut datorită timpului petrecut în WCW, WWE și TNA. Boker a deținut în toate aceste promoții mai bine de 35 de titluri majore. Este cel mai decorat wrestler din fostul WCW unde a deținut 20 de titluri. În 2007 Booker a semnat un contract cu TNA pe 3 ani, unde a deținut titlul TNA Legends Championship și titlul la echipe. La finalul lui 2009 Booker la înfruntat pe Rob Van Dam pentru titlul mondial, dar a fost învins. În 2009 Booker a semnat un contract pe 2 ani cu International Wrestling Association. Pe data de 30 ianuarie 2011 el s-a întors în WWE la Royal Rumble dar nu a reușit să câștige. În decursul anului 2011 Booker la înfruntat de mai multe ori pe Campionul Intercontinental Cody Rhodes pentru titlul acestuia, însă nu a reușit să îl câștige de la acesta.

Carieră[modificare | modificare sursă]

World Championship Wrestling (1993-2001)[modificare | modificare sursă]

1993-1997[modificare | modificare sursă]

Booker și fratele său, Lane, au semnat cu World Championship Wrestling (WCW) la mijlocul anilor 1990, după ce au fost recomandați de Sid Vicious. În august 1993, au debutat ca o echipă cunoscută sub numele de Harlem Heat, numindu-se Kole (Booker) și Kane (Lane). Când au debutat au fost heel și au avut o dispută cu Harley Race și Col. Rob Parker și s-au luptat alături de Sid și Vader într-un meci WarGames la Fall Brawl împotriva lui Sting, Davey Boy Smith, Dustin Rhodes și The Shockmaster, pierzând atitudinea heel. După asta, la Halloween Havoc, s-au confruntat cu Shockmaster, Ice Train și Charlie Norris cu The Equalizer. La SuperBrawl IV s-au confruntat cu Lightning și Thunder, câștigând pentru prima dată într-un PPV.

În 1994, au cerut-o pe Sister Sherri să fie managerul lor și și-au schimbat numele la Booker T și Stevie Ray. La Halloween Havoc, Booker l-a învins pe Bill Armstrong. Inițial, avea să fie un meci într-e Harlem Heat împotriva lui The Amstrongs, dar Brad Armstrong nu a apărut în luptă. La sfârșitul anului 1994, a-u câștigat primul lor Campionat Mondial pe echipe din WCW după ce i-au învins pe Stars 'n' Stripes (The Patriot și Marcus Alexander Bagwell) în decembrie. După ce a-u pierdut titlurile cu The Nasty Boys, Harlem Heat l-ea recuperat la data de 24 iunie 1995.

Apoi au avut o dispută cu "Stud Stable", al lui Col. Parker, format din "Dirty" Dick Slater și Bunkhouse Buck. Parker și Sherri s-au îndrăgostit și Parker a plecat de la Stud Stable pentru a se alătura lui Heat pentru a fi cu Sherri. Harlem Heat a-u câștigat Campionatele pe echipe la Fall Brawl 1995, învingândui pe Dick Slater și Bunkhouse Buck. Cel de-a treia domnie a lor a durat o zi, dar lea-u recuperat nouă zile mai târziu împotriva lui The American Males (Buff Bagwell și Scotty Riggs).

Pe 24 iunie 1996, la "Nitro", Harlem Heat i-au învins Lex Luger și Sting pentru a câștiga campionatele WCW World Tag Team pentru a cincea oară. După ce a-u pierdut titlurile împotriva fraților Steiner, Harlem Heat a-u recucerit titlurile trei nopți mai târziu, pe 27 iulie 1996. Pe 23 septembrie 1996, Booker T și Stevie Ray a-u fost învinși de Enemy Public (Rocco Rock & Johnny Grunge), dar au cucerit titlurile pentru a șaptea oară pe 1 octombrie 1996.

După ce a-u pierdut titlul la The Outsiders (Kevin Nash & Scott Hall), pe 26 octombrie 1996, l-au concediat pe Col. Parker, l-au bătut și a-u devenit face. Atunci a-u început un feud împotriva noii echipe a lui Parker Canadienii francezi uimitori, o rivalitate care au câștigat. În 1997 au avut o altă rivalitate cu "Public Enemy" (Johnny Grunge & Rocco Rock), The Steiners și NWo. La sfârșitul lui 1997, au concediato pe Sherri și au numit un nou manager, Jacqueline. Aceștia au fost scoși din acțiune de către NWo și s-au întors cu o luptă împotriva lui "Faces of Fear" (Meng & The Barbarian). Stevie a luat apoi 5 luni în urmă pentru a se recupera de o accidentare la gleznă, iar Jacqueline a plecat în WWF.

Huffman a trecut la acțiuni individuale. Huffman a câștigat Campionatul Mondial de Televiziune WCW de șase ori (un record în companie), câștigând primul Disco Inferno la Monday Night Nitro pe 29 decembrie 1997.

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Booker s-a căsătorit cu prima lui soție Levestia în 1996. Booker a divorțat de Levestia în 2001 și s-a căsătorit cu Sharmell în 2005.

Titluri în Wrestling[modificare | modificare sursă]

King Booker as World Heavyweight Champion, with his wife Sharmell.
Booker T as TNA Legends Champion.

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ a b c d „Booker T profile”. Online World of Wrestling. Accesat în . 
 2. ^ Caldwell, James (). „Caldwell's TNA Impact report 1/29: Ongoing "virtual time" coverage of Spike TV broadcast...on Friday afternoon”. Pro Wrestling Torch. Accesat în . 
 3. ^ a b c d Chad Johnson (octombrie 2002). „All he's asking for is a little respect: Booker T interview”. Wrestling Digest. Arhivat din originalul de la . Accesat în . 
 4. ^ „Booker T bio”. World Wrestling Entertainment. Accesat în . 
 5. ^ „Texas Divorces, 1968 – 2002”. Accesat în . 
 6. ^ „GWF Tag Team Championship history”. 
 7. ^ „TNA Wrestler profiles – Booker T”. Bodyslamming.com. Accesat în . 
 8. ^ „PWA Hysteria Results”. PWAWrestling.com. Accesat în . 
 9. ^ a b c „PWI Awards”. Pro Wrestling Illustrated. Kappa Publishing Group. Arhivat din original la . Accesat în . 
 10. ^ „Pro Wrestling Illustrated (PWI) 500 for 2001”. Internet Wrestling Database. Accesat în . 
 11. ^ Royal Duncan & Gary Will (). Wrestling Title Histories (ed. 4th). Archeus Communications. ISBN 0-9698161-5-4. 
 12. ^ RoW Tag Team Title (Houston), www.wrestling-titles.com 
 13. ^ a b „TNA championship histories”. Arhivat din original la . 
 14. ^ „WCW World Heavyweight Championship history”. World Wrestling Entertainment. Accesat în . 
 15. ^ „WCW World Television Championship history”. 
 16. ^ a b „WWE United States Championship history”. 
 17. ^ „WCW World Tag Team Championship history”. 
 18. ^ „King Booker's first World Heavyweight Championship reign”. World Wrestling Entertainment. Arhivat din original la . Accesat în . 
 19. ^ „Booker T's first Intercontinental Championship reign”. Arhivat din original la . Accesat în . 
 20. ^ „WWE Hardcore Championship history”. World Wrestling Entertainment. Accesat în . 
 21. ^ „World Tag Team Championship history”. World Wrestling Entertainment. Accesat în . 
 22. ^ „2006 King of the Ring”. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Booker Huffman