Viitor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Viitorul este o perioadă de timp nedeterminată care urmează prezentului. Sosirea sa este considerată inevitabilă ca urmare a existenței timpului și a legilor fizicii.

Viitor și conceptul de eternitate au fost subiecte majore de filozofie, religie, si stiinta

În teoria relativității restrânse, viitorul este considerat a fi viitorul absolut sau conul de lumina viitor.În fizica, timpul este considerat a fi a patra dimensiune a universului.

Prognoze viitoare[modificare | modificare sursă]

Climă[modificare | modificare sursă]

La nivel global, specialiștii NASA se așteaptă ca temperaturile să crească semnificativ către anul 2099, iar precipitațiile să scadă și să crească în diferite regiuni ale globului.

Responsabilitatea omului în favorizarea schimbărilor climatice este mai sigură ca oricând, iar temperatura medie a Pământului va crește cu 0,3 până la 4,8 grade (celsius) până în 2100, apreciază experții din cadrul Grupului Interguvernamental de Experți asupra Evoluției Climatului (GIEC) într-un raport din 2013[1].

GIEC și-a revizuit de asemenea în sus estimările privind creșterea nivelului mării, ce ar urma să fie între 26 și 82 de centimetri până în 2100, conform aceleiași surse.

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]