Soy Luna

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Soy Luna
Informații generale
Gen Telenovelă
Format HD
Regizor(i) Jorge Nisco
Martín Saban
Scenarist(i) Gabriela Fiore
Jorge Edelstein
Creator(i) Jorge Edelstein
Temă muzicală de început "ALAS" (interpretat de Karol Sevilla)
Țară de origine Argentina
Limbă(i) spaniolă
Disponibil în română dublat
Nr. de sezoane 3
Nr. de episoade 80 (list of Soy Luna episodes[*]  Modificați la Wikidata)
Producție
Producător(i) Adrián Suar
Fernando Blanco
Producător(i) executiv(i) Diego Carabelli
Loc Argentina
Format cameră 16:9
Perioadă de difuzare 45 min
Difuzare
Canal originar Disney Channel America Latină
Format imagine 1080i(HDTV)
Format audio Stereo
Difuzare originară 14 martie 2016
Cronologie
Seriale similare Violetta
site web oficial
Internet Movie Database

Soy Luna („Sunt Luna”) este o telenovelă argentiniană produsă de Disney Channel Latin America. Protagonista serialului de succes este Karol Sevilla (Luna Valente), iar unul dintre co-protagoniști care a avut un rol în Violetta este Ruggero Pasquarelli (Matteo Balsano). Premiera a avut loc pe 14 martie 2016. Au fost confirmate 320 de episoade.

Sezonul 3 a fost confirmat, filmările desfășurându-se în vara anului 2017, urmând ca în 2018 să fie pe TV.

Acțiunea[modificare | modificare sursă]

Primul sezon[modificare | modificare sursă]

Luna este o adolescentă care a fost adoptată de familia Valente din Cancún, Mexic. Ea merge la liceul Black South și are propriul ei grup de prieteni: Nina (prietena ei cea mai bună), Ambar (dușmana ei), Delfina, Jazmin, Jim, Yam, Nico, Pedro, Matteo („Băiatul Fragă”) și cel mai bun prieten, Simon. Lunei îi place să meargă cu rolele, fiind angajată prima dată la BurgerWheels. Cu toate acestea, viața ei se schimbă atunci când părinții ei primesc o ofertă de muncă la Conacul Benson în Buenos Aires, Argentina, unde va trebui să se mute întreaga familie. Luna descoperă o lume a patinajului pe role, Jam & Roller, care o va face să viseze, să învețe și să muncească ca să devină cea mai bună patinatoare. Luna va reuși să devină pe zi ce trece o elevă mai bună la colegiu și trebuie să treacă peste toate obstacolele create de Ambar, impulsionată fiind de pasiunea ei. Cu determinare, entuziasm, pasiune pentru mersul cu rolele, noua ei dragoste pentru Matteo, dar și pentru Simon, va descoperi astfel dansul pe role unde va cunoaște prieteni noi și va descoperi cine este cu adevărat: o fată isteață, frumoasă, inteligentă, pasionată, hotărâtă.

Al doilea sezon[modificare | modificare sursă]

Un vis declanșează povestea care conduce personajele să facă față noilor provocări personale, pasiunilor, sentimentelor, astfel căutând să-și reafirme propria identitate. Luna așteaptă cu nerăbdare reuniunea ei cu Matteo. Dar el vine diferit și rezervat. Nimeni nu știe secretul ascuns de Matteo, dar Luna este gata să descopere misterul. Luna îl va ajuta pe Matteo să-și descopere adevărata lui pasiune și el se va confrunta cu presiunea tatălui său exigent. În familia Benson, sosirea tatălui lui Sharon a schimbat rutina și aduce înapoi amintiri din trecut. Luna se va apropia de acest om genial și amuzant. Relația dintre ei și cu ajutorul Ninei, va marca lucruri noi în viața Lunei și va ajuta la aflarea misterului din trecutul ei. Ambar, Jasmin, Delfina, Matteo, Gaston și Ramiro, vor absolvi liceul BlakeSouth , iar la sfârșitul anului, va trebui să decidă pe ce cale vor merge pentru viitorul lor. Cu toate acestea, Matteo a văzut o dilemă profundă între dorința de al face mândru pe tatăl său, continuând o carieră distinsă la universitate, sau a alege să facă ceea ce el iubește cu adevărat. Ramiro descoperă un grup de patinatori de stradă, care îl va ghida spre marea lui pasiune, patinajul. În afara școlii, popularitatea Lunei la Jam & Roller continuă să crească, iar acum pista este echipată cu camere video, care transmit în direct pe internet, pe lângă acest lucru se mai întâmplă și un eveniment neașteptat și dramatic, precum și o schimbare care va declanșa o criză, și îi va face pe toți să lucreze împreună.

La sfârșitul acestui sezon, Luna descoperă adevarata sa identitate ca Sol Benson.

Al treilea sezon[modificare | modificare sursă]

Luna, după ce revine din vacanță cu o nouă personalitate, cu un nou look datorită lui Ambar si cu reala sa identitate ca Sol Benson începe să provoace niște furtuni puternice. Nina și Simon se întorc și îi vor pregati un test Lunei datorită comportarilor ei. Jam & Roller devine Red Sharks Roller Team iar asta îi va face pe copii să se ambiționeze pentru noile concursuri ce vor veni. Juliana va fi exclusa un timp de la Red Sharks.Plecarea lui Gaston îl va face pe Matteo să se simtă prost și se va închide în el pentru o perioadă după se va împrieteni cu Simon care îi va fi alături mereu. Ambar revine cu un nou look și mult mai rea si mai ambițioasă cum nu am mai văzut-o până acum împreună cu cea mai bună prietenă a sa, Emilia pregătind un plan să o distrugă pe Luna. Emilia se alatură împreuna cu Ambar la Red Sharks unde provoacă numai probleme Lunei cât și echipei însa Emilia devine admiratoarea secreta a lui Matteo pentru a distruge Lutteo însă Emilia descoperă că ea începe să se îndrăgostească cu adevărat. Pentru Alfredo totul este minunat acum că și-a regăsit nepoata de mult pierdută, Sol însa Rey îl ajută să o gasească pe Sharon care este de negăsit. Luna are un vis cu mama ei unde ii arată jurnalul ei unde după ce se trezește din vis îl găsește și descoperă ca este posibil ca părinții ei să trăiască aflând și mai multe lucruri despre trecutul ei. Relația Ninei și a lui Gaston nu mai există după ce Gaston pleacaă însă Xavi se întoarce iar Nina începe să se îndrăgostească. Jazmin și Delfina revin însă cu noi intenții iar Jazmin ca un critic de moda iar Delfi ca un fotograf. La sfârșitul acestui sezon copii au o competiție iar Luna își serbează ziua de naștere la Red Sharks unde Alfredo îi spune secretul său și unde Luna întâlnește persoanele pierdute de mult timp între timp toții se muta la Conac unde sărbătoresc însă o flacară reaprinde incendiul de acum mulți ani a Conacului Benson.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Protagoniști[modificare | modificare sursă]

 • Karol Sevilla ca Luna Valente (Sol Benson) - Este o fată din Cancun care s-a mutat în Buenos Aires odată cu propunerea de muncă a noii proprietare a casei în care lucrau părinții săi, Sharon Benson, aceea de a le dubla salariul părinților Lunei și de a-i plăti școala la cel mai bun liceu din Argentina, o oportunitate datorită căreia a descoperit pasiunea ei pentru patinajul pe role. Prietena ei cea mai bună se numește Nina.
 • Ruggero Pasquarelli ca Matteo Balsano - Este fostul iubit al lui Ambar și îi place de Luna. Este cel mai popular băiat din școală.
 • Valentina Zenere ca Ambar Smith - Este personajul negativ din cauza invidiei pe care o are pe Luna, simțind că aceasta îi invadează viața. Datorită răutății sale, Matteo s-a despărțit de ea.
 • Michael Ronda ca Simón Álvarez - Este prietenul Lunei de o viață, sursa lui de inspirație a tuturor cântecelor compuse este Luna, iar iubirea pentru aceasta trece frontiera prieteniei. E chitaristul trupei „Roller Band” și angajat la „Jam&Roller”.

Personaje secundare[modificare | modificare sursă]

 • Malena Ratner ca Delfina („Delfi”) - Este una dintre cele mai bune prietene ale lui Ambar și este îndrăgostită la început de Gaston, apoi de Pedro cu care va avea o relație stabilă.
 • Agustín Bernasconi ca Gastón Perida - Este cel mai bun prieten al lui Matteo și este îndrăgostit de FelicityForNow (Nina).
 • Katja Martínez ca Jazmín Carbajal - Este una dintre prietenele lui Ambar și este îndrăgostită de Simon.
 • Ana Jara ca Jim - Este cea mai bună prietenă a lui Yam și este îndrăgostită de Ramiro la început, apoi de Nico.
 • Chiara Parravicini ca Yam - Este prietena cea mai bună a lui Jim, căreia îi place designul și va fi iubita lui Ramiro.
 • Gastón Vietto ca Pedro - E cel mai bun prieten al lui Nico. Este toboșarul trupei „Roller Band” și angajat la „Jam and Roller” ca bucătar și chelner de asemenea este îndrăgostit de Tamara, apoi de Delfi.
 • Jorge Lopez ca Ramiro - un băiat încrezut și talentat , printre cei mai buni patinatori de la Roller , și iubitul lui Yam.
 • Lionel Ferro ca Nicolás („Nico”) - E cel mai bun prieten al lui Pedro. Este basistul trupei „Roller Band” și angajat la „Jam and Roller” ca asistent de pistă și chelner la stand și este îndrăgostit de Jim.
 • Carolina Kopelioff ca Nina Simonetti - Este cea mai bună prietenă a Lunei și este îndrăgostită de Gaston, fiind o fată timidă care își exprimă gândurile și sentimentele sub identitatea de FelicityForNow, care îi va aduce popularitatea. Este cea mai inteligentă fată din clasă.
 • Luz Cipriota ca Tamara Rios- Este co-proprietara pistei de la „Jam&Roller” fiind uneori strictă, alteori înțelegătoare.
 • Lucila Gandolfo ca Sharon Benson - Este nașa lui Ambar și mătușa Lunei. Ea este o femeie misterioasă și strictă, având multe secrete, unele dintre ele știute doar de Rey. Este sora lui Lili Benson (mama biologică a Lunei) și cumnata lui Bernie (soțul lui Lili și tatăl biologic al Lunei), de care era îndrăgostită.
 • Rodrigo Pedreira ca Rey - Este secretarul personal al doamnei Sharon. Este un om care se impune prin autoritate, misterios și cu scopuri ascunse, cu unele secrete încă nedezvăluite.
 • David Muri ca Miguel Valente - Este tatăl Lunei care lucrează ca șeful angajaților în casa doamnei Sharon.
 • Ana Carolina Valsagna ca Mónica Valente - Este mama Lunei foarte protectoare și lucrează ca bucătăreasă în vila doamnei Sharon.
 • Diego Sassi Alcalá ca Tino - Este prietenul lui Cato și șoferul doamnei Sharon.
 • Germán Tripel ca Cato - Este responsabilul de curățenie în casa doamnei Sharon și este îndrăgostit de Amanda.
 • Antonella Querzoli ca Amanda - Este servitoarea și menajera doamnei Sharon.
 • Paula Kohan ca Mora Barza - Este prietena părinților Ninei, având o relație cu tatăl Ninei, Richard.
 • Ezequiel Rodríguez ca Ricardo Simonetti - Este tatăl Ninei căruia îi place să mănânce pizza să joace și să facă jocuri video. Ajunge să se îndrăgostească de Tamara, apoi de Mora cu care va avea o relație.
 • Caro Ibarra ca Ana Simonetti - Este mama Ninei și fosta soție a lui Ricardo căreia îi place să mănânce sănătos și să facă sport.

Personaje episodice[modificare | modificare sursă]

 • Marcello Bucossi ca Roberto Muñoz - Este un om în vârstă de la un azil care tușea excesiv și a murit în al treilea episod. El a transmis prin Tino și Cato doamnei Sharon că nepoata ei trăiește.
 • Veronica Segura ca Soraya - Este fosta șefă a Lunei și a lui Simon din Mexic.
 • Sebastian Villalobos ca el însuși - Este un youtuber care a fost invitat de Jazmin să ajute blogul „Fab and Chic” și este îndrăgostit de Ambar.
 • Sol Moreno ca Daniela - Este prietena mai veche a lui Simon din Mexic,si ajunge iubita lui,dar ea se comporta urat cu Luna si vrea sa o indeparteze de Simon.Dar cand Simon afla ca Daniela la mintit se desparte de ea.

Muzică[modificare | modificare sursă]

Prima coloană sonoră a seriei, intitulată Soy Luna, a fost lansată pe data de 26 februarie 2016. 

Nr. Titlul Compozitori Durata
1. "Alas" (Karol Sevilla) Eduardo Emilio Frigerio , Federico San Millán &Florencia Ciarlo 3:18
2. "Valiente" (Michael Ronda) Federico Vilas & Mauro Franceschini 3:10
3. "Eres" (Karol Sevilla & Michael Ronda) Sebastian Carlos Mellino , Pablo Correa &Alejandro Vergara 2:29
4. "Prófugos" ( Ruggero Pasquarelli & Valentina Zenere ) Gustavo Cerati & Alberto Ficicchia 3:59
5. "Un destino" ( Lionel Ferro , Michael Ronda & Gastón Vietto ) Eduardo Emilio Frigerio , Federico San Millán &Florencia Ciarlo 4:01
6. "Sobre ruedas" ( Karol Sevilla , Katja Martínez , Valentina Zenere ,Carolina Kopelioff , Ana Jara , Malena Ratner & Chiara Parravicini ) Federico Vilas & Mauro Franceschini 2:24
7. "Corazón" ( Agustín Bernasconi & Carolina Kopelioff ) Jorge Serrano 3:10
8. "Mírame a mí" (Valentina Zenere) Sebastian Carlos Mellino , Pablo Correa &Alejandro Vergara 2:25
9. "I'd Be Crazy" ( Ruggero Pasquarelli , Lionel Ferro , Michael Ronda ,Jorge López , Agustín Bernasconi & Gastón Vietto ) Jordan Mohilowski & Dan Ostebo 3:48
10. "Siento" (Ruggero Pasquarelli) Federico Vilas & Mauro Franceschini 4:08
11. "Invisibles" ( Lionel Ferro , Michael Ronda & Gastón Vietto ) Eduardo Emilio Frigerio & Federico San Millán 3:05
12. "Camino" (Cast of Soy Luna ) Sebastian Carlos Mellino , Pablo Correa &Alejandro Vergara 2:49
Timpul total 30 min

Episoade[modificare | modificare sursă]

Sezoane Episoade Premiera originală Premiera în România
Început Sfârșit Început Sfârșit
1 80 40 14 martie 2016 6 mai 2016 16 mai 2016 14 octombrie 2016
40 4 iulie 2016 26 august 2016 14 noiembrie 2016 7 aprilie 2017
2 80 40 17 aprilie 2017 9 iunie 2017 18 septembrie 2017 8 decembrie 2017
40 7 august 2017 29 septembrie 2017 22 ianuarie 2018 11 mai 2018
3 80 40 16 aprilie 2018 13 iulie 2018
40 10 septembrie 2018 2 noiembrie 2018

Dublajul în limba română[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat de studioul Ager Film.

 • Nicol Rădulescu - Luna Valente (Sol Benson)
 • Ema Niculae - Ambar Smith
 • Tudor Dobrescu - Matteo Balsano
 • Raul Stănulescu - Simón Alvarez
 • Valeria Stoian - Nina Simonetti
 • Georgeta Drăgan - Delfina Alzamendi
 • Claudia Prec - Jazmin Carbajal
 • Andrei Velicu - Gastón Perida
 • Teodora Prodan - Jimena Medina (Jim)
 • Dana Marineci - Yamila Sanchez (Yam)
 • Vlad Trifaș - Ramiro Ponce, Santi Owen
 • Lucian Ionescu - Pedro Arias
 • Thomas Weissbuk - Nicolas Navarro (Nico)
 • Ana Udroiu - Tamara Rios
 • Gabriela Valentir - Mónica Valente
 • Cristian Simion - Miguel Valente
 • Grațiela Ene - Sharon Benson
 • Ionuț Grama - Reinaldo Gutierrez (Rey)
 • Tiron Valentino - Tino
 • Pavel Barsan - Cato
 • Cristian Balint - Ricardo Simonetti
 • Mihaela Rădescu - Mora Barza
 • Delia Nartea - Ana Simonetti
 • Alexa Istrate - Amanda
 • Constantin Bărbulescu - Roberto Munoz
 • Adina Lucaciu - Soraya
 • Cosmin Vijeu - Sebastian Villalobos
 • Marius Drăguș - Arcade, Oscar
 • Alexandru Gheorghiu - Mariano
 • Anca Dinicu - Flor, Daniela
 • Mioara Curechian - Olga Pena
 • Gabriel Costin - Alfredo
 • Ioana Calotă - Juliana
 • Cristian Niculescu - Pablo
 • Viorel Ionescu - Rosales
 • Alexandra Badea - Eva, Ada
 • Alina Teianu - Delfina (episoadele 117-118)

Premiere internaționale[modificare | modificare sursă]

Tara Canal Premiera - sezon 3 Premiera - sezon 3 Premiera - sezon 3 Titlul Ref.
Argentina Argentina
Bolivia Bolivia
Chile Chile
Columbia Columbia
Cuba Cuba
Costa Rica Costa Rica
Ecuador Ecuador
El Salvador El Salvador
Guatemala Guatemala
Haiti Haiti
Honduras Honduras
Nicaragua Nicaragua
Mexic Mexic
Panama Panama
Paraguay Paraguay
Peru Peru
Republica Dominicană Republica Dominicană
Uruguay Uruguay
Venezuela Venezuela
Disney Channel America Latină 14 martie 2016 17 aprilie 2017 16 aprilie 2018 Soy Luna [1]
Brazilia Brazilia Disney Channel Brazilia Sou Luna [2]
Spania Spania Disney Channel Spania 4 aprilie 2016 23 aprilie 2018 Soy Luna [3]
Portugalia Portugalia Disney Channel Portugalia [4]
Franţa Franța Disney Channel Franța 18 aprilie 2016 24 aprilie 2017 [5]
Germania Germania
Austria Austria
Liechtenstein Liechtenstein
Elveţia Elveția
Disney Channel Germania 2 mai 2016 4 iunie 2018 [6]
Italia Italia Disney Channel Italia 9 mai 2016 8 mai 2017 28 mai 2018 [7]
Israel Israel Disney Channel Israel 22 mai 2016 4 iunie 2017 [8]
Țările de Jos Țările de Jos
Belgia Belgia
Disney Channel Olanda și Belgia 29 august 2016 4 septembrie 2017 septembrie 2018 [9]
Polonia Polonia Disney Channel Polonia 16 mai 2016 18 septembrie 2017 septembrie 2018 [10]
 România Disney Channel Romania [11]
Bulgaria Bulgaria Disney Channel Bulgaria [12]
Cehia Cehia
Slovacia Slovacia
Disney Channel Cehia 5 septembrie 2016 [13]
Ungaria Ungaria Disney Channel Ungaria [14]
Insulele Åland Insulele Åland
Danemarca Danemarca
Finlanda Finlanda
Groenlanda Groenlanda
Islanda Islanda
Insulele Feroe Insulele Feroe
Norvegia Norvegia
Disney Channel Scandinavia 10 octombrie 2016 16 octombrie 2017 [15]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]