Valentina Zenere

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Valentina Zenere
Date personale
Născută (27 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Buenos Aires, Argentina Modificați la Wikidata
Cetățenie Argentina Modificați la Wikidata
Ocupațieactriță
model
cântăreață Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba spaniolă
limba engleză
limba portugheză braziliană
limba italiană Modificați la Wikidata
Prezență online

Valentina Zenere (n. , Buenos Aires, Argentina) este o actriță și model argentinian. Este cel mai bine cunoscută pentru rolul Ámbar Smith din telenovela Disney Channel, Soy Luna,fiind un rol de mare succes,și pentru rolul Isadora Artiñán din serialul Netflix, Elita.[2]

Biografie[modificare | modificare sursă]

De la o vârstă fragedă, a urmat cursuri de canto, de teatru și de comedie muzicală la Academia Art Fuzion, sub Luisa POPPE, care continuă să fie antrenoarea sa de actorie.

Prima sa apariție în televiziune a avut loc în 2007 într-o publicitate a mărcii Barbie și mai târziu în reclamele Regatul de ciocolată și Bon Bon Bum. La doar treisprezece ani, a participat la cel de-al patrulea sezon din seria Casi ángeles, jucând-o pe Alai.

În 2011 a avut o scurtă participare la seria Los Únicos, jucând-o pe Jessica Cervantes. În același an, ea a servit ca fiind model la Multitalent Agency împreună cu Oriana Sabatini și Delfina Chavez, care au fost convocate pentru campania Sweet Victorian și Tutta La Frutta. În 2012, a continuat să facă publicitate ca model în mai multe reviste.

Din 2013 până în 2014 a participat la seria Aliados, în care a jucat rolul lui Mara Ulloa.

În 2015 ea a făcut parte din coloana sonoră a seriei Soy Luna cu temele: „Mírame a mí“("Uită-te la mine"), "Prófugos"(„Fugarii“), "Chicas así"(„Fetele de genul asta“) și altele.

În 2017 a jucat temele «¿Cómo me ves?»(„Cum mă vezi?“); «Catch me if you can» („Prinde-mă dacă poți“), și ca parte din al treilea album Soy Luna, a participat, de asemenea, în primul tur de concerte Soy Luna.

În 2016, ea a fost nominalizată la categoria "Favorite Villain" pentru Kids Choice Awards din Mexic, Columbia și Argentina și a câștigat trei premii în cele trei țări. În septembrie 2017, ea a câștigat categoria "Trendy Girl" din Kids Choice Awards Columbia.

În 2022, Valentina se alătură distribuției sezonului 5 al serialului Elita ca Isadora Artinan.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Valentina Zenere, Česko-Slovenská filmová databáze 
  2. ^ Fernanda Meirelles. „Conversamos com o elenco de "Sou Luna", que estreia hoje!”. Depois Dos Quinze. Accesat în .