Protecția muncii

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Echipament de protecție a muncii în construcții

Protecția muncii reprezintă ansamblul de acțiuni și măsuri pentru prevenirea riscurilor profesionale, protecția sănătății și securitatea lucrătorilor, pentru eliminarea factorilor de risc și accidentare prin informarea, consultarea, instruirea, protejarea lucrătorilor și a reprezentanților lor.[1]

În România, măsurile de protecția muncii sunt reglementate prin Legea securității și sănătății în muncă[1] și a normelor de aplicare a acesteia [2], norme de protecția muncii [3] și instrucțiuni specifice de securitate și sănătate în muncă[4].

Toate societățile comerciale sunt obligate să asigure angajaților lor condițiile necesare impuse de lege cu privire la Protecția Muncii. În cazul în care societățile nu dețin toată documentația necesară, iar angajații nu sunt instruiți specific cu privire la activitatea pe care o depun, angajatorul riscă să fie amendat.

Serviciile de protecția muncii pot fi realizate în cadrul unei societăți comerciale fie de către un angajat certificat în acest sens, fie de către un serviciu extern[5] de protecția muncii, abilitat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Protectia muncii Bucuresti. „Protectia muncii”. 
  2. ^ Asistenta protectia muncii[1] https://protectia-muncii.org/servicii/asistenta-ssm-si-psi/
  3. ^ Servicii protectia muncii[2] https://protectia-muncii.org/servicii/
  4. ^ Documentatii protectia muncii[3] https://protectia-muncii.org/servicii/documentatii-ssm-si-psi/
  5. ^ https://protectia-muncii.org/preturi/. „Protectia muncii”. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Protectia muncii Bucuresti [4]

Vezi și[modificare | modificare sursă]