Pariu cu viața

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Pariu cu viața
Logo pariucuviata.png
Informații generale
Gen Dramă
Comedie
Format Serial Muzical
Regizor(i) Iura Luncașu
Alex Fotea
Alex Borundel
Scenarist(i) Sorina Ungureanu
Simona Macovei
Creator(i) Ruxandra Ion
Dezvoltator(i) MediaPro Pictures
Actori Alina Eremia
Dorian Popa
Cristina Ciobănașu
Carmen Tănase
Marin Moraru
Diana Dumitrescu
Adela Popescu
Compozitor temă muzicală Ionuț Adrian Radu
Temă muzicală de început „Avem Același Vis”
Temă muzicală de sfârșit „Am Învățat Să Lupt” (sezonul 1)
„Lala Love Song„ (sezonul 2)
„Dance Dace Dance” (sezonul 3)
„One Wish” (sezonul 4)
Țară de origine  România
Limbă(i) română
Disponibil în română dublat sau subtitrat
Nr. de sezoane 4
Nr. de episoade 57 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i) Ruxandra Ion
Producător(i) executiv(i) Alex Cseh
Loc București
Perioadă de difuzare 120 minute
Difuzare
Canal original Pro TV
Vizionat prima oară în 12 septembrie 2011
Difuzare originală 12 iunie 2013
Cronologie
Precedat de Moștenirea
Urmat de O nouă viață
Legături externe
Sit web oficial

Pariu cu viața este primul serial muzical românesc. Are in prim-plan povestea de dragoste dintre Ioana Popa (Alina Eremia) și Andrei Anghel (Dorian Popa), doi adolescenți legați de o mare pasiune pentru muzică. Ioana și Andrei sunt elevi în ultimul an la Colegiul Național de Arte din București. Sunt îndrăgostiți și fericiți sau cel puțin așa crede ea, până în momentul în care descoperă că a fost subiectul unui pariu pe care Andrei l-a pus cu prietenul lui, Cristi (Raphael Tudor), la începutul anului școlar. Ceea ce nimeni nu realizează este faptul că Andrei s-a îndrăgostit cu adevărat de Ioana. Profund dezamăgită, Ioana găsește refugiu în muzică, în special în trupa “Lala Band”, un club de muzică modernă înființat de Raluca (Adela Popescu), noua profesoară de teorie muzicală a colegiului. 20 de elevi talentați alcătuiesc trupa pop-rock “La-La Band”. Toți sunt pasionați de muzică, își doresc să ajungă staruri și să umple stadioane. "

Sinopsis[modificare | modificare sursă]

Sezonul 1[modificare | modificare sursă]

 • Ioana (Alina Eremia) și Andrei (Dorian Popa) sunt elevi în ultimul an la Colegiul Național de Arte din București.În film sunt îndrăgostiți și fericiți, sau cel puțin așa crede Ioana până în momentul în care descoperă că a fost subiectul unui pariu pe care Andrei l-a pus cu prietenul lui, Cristi (Raphael Tudor), la începutul anului școlar. Ceea ce nimeni nu realizează este faptul că Andrei s-a îndrăgostit cu adevărat de Ioana.
 • Profund dezamăgită, Ioana găsește refugiu în muzică, în special în trupa “La-La Band”, un club de muzică modernă înființat de Raluca (Adela Popescu), nouă profesoară de teorie muzicală a colegiului. 20 de elevi talentați alcătuiesc trupa pop-rock “La-La Band”. Își doresc să ajungă staruri și să umple stadioane.
 • Ioana a crescut într-o familie săracă – Gică Popa (Radu Gabriel) și Tănțica (Elvira Deatcu) – împreună cu cei doi frați, Gio (Georgiana Drumen) și Rafael (Levent Săli). Plini de umor și puși mereu pe distracție, Gică și Tănțica trăiesc după principiul că “educația nu este importantă, doar banii contează”.
 • Andrei este un tânăr carismatic care provine dintr-o familie ce pare perfectă. Dar adevărul începe să iasă la suprafață atunci când Anca (Cristina Ciobănașu), sora lui Andrei, este diagnosticată cu o boală gravă de rinichi, moștenită din familia Marei Anghel (Carmen Tănase). Singură ei șansă de supraviețuire este un transplant. În urma efectuării analizelor de compatibilitate, familia Anghel este pusă în față unui adevăr șocant: Andrei nu este fratele Ancăi și nici copilul lor.
 • Mara (Carmen Tănase) și Sandu Anghel (Doru Ana) realizează că în urmă cu 17 ani, la maternitate, le-a fost schimbat copilul în timpul unui incendiu care a devastat spitalul. Din acest moment, începe o căutare contra cronometru a adevăratului copil al familiei Anghel… copilul care ar putea salva viață Ancăi.
 • Ioana a dorit să facă un test ADN pentru a află dacă Gică Popa (Gabriel Radu) este tatăl ei, dar nu este. Descoperind că a fost schimbată la naștere cu Andrei, și că părinții ei sunt Mara și Alexandru Anghel. Aflând că Anca este sora ei îi donase rinichiul. Sară a vorbit cu Jony Cămătarul, cel care a trimis-o pe Ioana la produs și el ia promis că va face o trupa și să mai vorbească cu câteva fete. Sară, Ioana, Anca, Laura și Andrada au fost să se întâlnească cu un impresar străin, urcând în mașină cu trei bărbați. Merseră cu mașină până ieșise din București, oprise mașină și le-a luat telefoanele fetelor dar nu și pe al lui Ioana. Mama Ioanei, Mara Anghel, o sunase și acei bărbați din mașină auziseră telefonul și fetele fără să vrea să îi dea le duseră în pădure, unde Ioana pe ascuns îi trimiseră lui Andrei un mesaj în care scria "Suntem pe drumul spre Constanța. Ajutor." Iar Andrei și Vlad împrumutaseră motorul de la vecinul lui Andrei. Când ajunseră lângă o mașină parcată lângă pădure și văzură un om lângă ea. Ieșiră și ceilalți și se luară la bătaie până când a venit poliția. I-au prins pe acei bărbați și îi duseră la închisoare. Sară era supărată că Andrei s-a interesat doar dacă e bine Ioana și ei nu i-a spus nimic.Ea a dat vină pe el știind că ele au fost duse la produs și nu făcuse nimic. Dar nu a fost adevărat. Ioana a crezut-o pe Sara și s-a supărat pe Andrei, plecând cu Vlad. Ziua următoare Andrei se certase cu Sara. Colegii și prietenii lui Andrei și Ioana le cântaseră o melodie prin care le spune că sunt făcuți unul pentru altul. Se împăcară și se sărutară, și le cânta și ei un cântec prietenilor lor. La urmă Ioana mersese să vorbească cu Vlad și Andrei să o ducă pe Gio acasă, dar ei au fost atacați de doi cu măști pe față. Gio a reușit să fugă iar Andrei a fost înjunghiat...
 • Se apropia Crăciunul ,iar Ioana, doamna Mara și domnul Gică îl priveau pe Andrei cu multă tristețe. Printr-un miracol, Ioana a fost dusă în lumea unde ea a stat cu mama ei, Mara ,iar Andrei cu tatăl său, Gică. Până la urmă, s-a întors în lumea reală, văzând că Andrei nu a pierit.Doctorul credea că Andrei n-o să mai trăiască, străduindu-se să facă tot posibilul să-l readucă la viață.

Sezonul 2[modificare | modificare sursă]

 • În sezonul al 2-lea, care a început pe 6 februarie 2012, există două personaje noi, o fata nouă în oraș (Cora, interpretată de Iuliana Matei [1], un personaj care fusese episodic în primul sezon și care a devenit principal în al doilea sezon) și o doamnă care a venit din Iași ca polițistă (Zâna Craciun, sora Marei, interpretată de Teo Trandafir. Diana s-a sinucis pe un pod, iar toți și-au amintit de ea. Fata nouă(Cora) voia să intre în trupa La-La Band pentru a o da afară pe Ioana din trupă și pentru că acest lucru să înrăutățească relația Ioanei și a lui Andrei. Corei îi este rușine de cum e, crezând că e urâtă și timidă, dar, fiindcă are o voce de aur, Andrei o ajută să intre în club, descoperindu-i vocea întâmplător, chiar dacă se știau din clasa a 9-a (Cora a apărut și în al 2-lea episod din primul sezon la auditiții în clasă) și au vorbit o singură dată până atunci. Ioana o aude cântând și devine geloasă. Andrei o convinge că nu e nimic între el și Cora. Andrei orbește din cauza unui drog care l-a luat inconștient ,crezând că e apă(drogul i-a fost dat de "mâna dreaptă" a unui tip pe nume Johny Cămătarul) ...dar își revine.
 • Trupa Lala-Band are un nou membru, Liviu de la Vocea României...Pe data de 02.04.2012 a fost difuzat cel mai dramatic episod de până acum, tatăl lui Răzvan intră în sala de repetiții a trupei La-La Band. În acel timp câțiva băieți tocmai făceau un videoclip pentru o nouă piesă. Când Răzvan l-a văzut pe tatăl său s-a enervat, răstindu-se la el să îl lase în pace, dar tatăl său l-a lovit și în acel moment a intervenit Vlad care a fost împușcat de el. Toată lumea a început să urle și erau speriați. În acest timp, Ioana și Liviu erau într-o altă sală clarificând situația dintre ei , iar Andrei caută o soluție de a-și rezolva problema în legătură cu drogurile (tatăl lui a fost acuzat de trafic de droguri). Cand Ioana mergea cu Liviu spre sala in care se aflau și ceilalți ea vorbea cu Andrei la telefon și nefiind atentă la ceea ce se întâmplă a intrat în sală. Nu mai putea ieși, și atunci tatăl lui Răzvan a mai tras o dată cu pistolul, ceea ce a auzit și Andrei prin telefon și în acel moment a pornit spre liceu. După mult timp și cu mult chin Ancuța a reușit să îl scoată afară pe Vlad (el fiind resuscitat și dus la spital) iar apoi a intrat Raluca în sală , pentru că doar ea îi putea salva pe copii deoarece tatăl lui Răzvan voia să se răzbune pe ea pentru că l-a luat pe Răzvan de la el din motiv că îl bătea și din păcate a împușcat-o și pe ea. În acel moment, Andrei și Dima au reușit să ia pistolul de la el, care a ajuns la Răzvan, care l-a și împușcat. După o săptămână, Vlad a fost scos de la terapie intensivă și a fost pus într-o altă rezervă. Când Anca l-a văzut s-a bucurat foarte mult (ea și Vlad sunt împreună, fiind și cei mai buni prieteni). Raluca a rămas surdă în urma operației pe care a avut-o. Trupa se gândește să îi facă o surpriză și se duc la ea în salon și îi cântă o melodie punând boxele în fața ei pentru a simți vibrația, însă ea începe să plângă. Răzvan se simte vinovat și crede ca el e cauza tuturor problemelor, dar prietenii lui îl consolează și îl fac să se simtă mai bine.
 • După ce Gică a fost dat afară de la poliție din cauza faptului că se crede că a facut trafic de droguri (ceea ce nu este adevărat, deoarece Rafael umbla cu drogurile de fapt) Gică a fost angajat de fratele lui Vasile, ca paznic în liceul unde studiază copiii lui. El încearcă să o convingă pe Tanța să se căsătorească cu el (ea fiind a doua lui soție, prima fiind mama lui Andrei care a murit) dar ea refuză pe motiv că el nu are de lucru. Monica începe să fie tot mai geloasă pe Sara, deoarece este împreună cu Dima. Dima și Monica s-au despărțit în urma decesului copilului nenăscut al Monicăi. Dima voia să fie sigur că Monica era însărcinată cu el așa că a făcut un test ADN, în urma căruia copilul a murit. Ștefan merge să se opereze în Viena, în urma accidentului pe care l-a suferit (a căzut de la înălțime). Pentru aceasta operație profesoara Andreea ia ajutat să strângă bani, și tot din această cauză profesoara Raluca și La-La Band s-au distanțat. Tatăl Ancuței și al Ioanei s-a decis să plece...
 • Sofia și Cristi sunt împreună, Bubu fiind foarte gelos. Iar, Vlad mai suferă o operație deoarece se pare că s-a produs un chiag de sânge lângă inimă, Ancuța fiind din nou devastată. Vlad și-a revenit, trecând cu bine peste operație, iar Anca fiind foarte fericită. Vlad și profesoara Raluca au ieșit din spital. Anca îi cheamă de Paște, pe toți la ea acasă pentru a sărbătorii împreună.Cristi îi pune casa la dispoziție lui Vlad pentru a avea cel mai tare majorat.Mara a vândut casa ,dar ceea ce ea nu știe e că casa i-a vândut-o lui Sandu Anghel.La petrecerea lui Vlad a fost invitată și Doris(una dintre colegele lui),Vlad a dansat cu ea ,iar Anca a devenit foarte geloasa.Bogdan(colegul care a avut probleme cu drogurile) i-a pus droguri în băutură lui Vlad ,iar el fără să știe ce face sa culcat cu Doris și i-a văzut Anca .Vlad Cu Anca s-au despărțit.Andrei a început să lucreze pentru Jhony Cămătarul ,iar asta la făcut să se schimbe foarte mult .După ce Ioana s-a sărutat cu Liviu,Andrei a luat-o pe Ioana afară să vorbească cu ea ,dar a venit și Liviu și s-au certat.Cand sa plece acasa a sunat Jhonny să se ducă la el că are o treabă foarte importantă . Andrei a plecat lăsând-o pe Ioana singură ,Liviu a condus-o acasă ,nu după mult timp a venit și Anca cu Vlad.După un anumit timp Anca și Vlad s-au împăcat descoperind ca de fapt Bogdan l-a drogat și nu s-a culcat cu Doris din dorință proprie.Vlad a impresionat-o pe Anca, venind în fața casei ei cu trupa Holograf și cântând "Să nu-mi iei niciodată dragostea" mai apoi împăcându-se, devenind cuplul cel mai îndrăgit din serial.În ultimul episod (ep 17) Raluca este dusă la produs de Jhonny Cămătarul, iar din cauza sperieturii îi revine auzul.Andrei ajută poliția să îl prindă pe Jhonny, acesta fiind găsit mort.Tot atunci a avut loc și concertul de la Sala Palatului unde au fost peste 5.000 de oameni toți mari fani ai trupei Lalaband.În ultima zi de liceu... toți erau îmbrăcați în robe, oarecum triști fiindcă se termina liceul unde s-au îndrăgostit, unde s-au împrietenit, chiar Ioana spunând toate acestea.Seara a avut loc balul de absolvire, toți erau îmbrăcați foarte frumos.S-au cântat melodii care au fost prezente în episoadele din sezonul al II-lea, iar câteva cupluri au dansat pe alte melodii.Andrei și Ioana se împacă și toți sunt fericiți.Episodul se încheie cu trupa Lalaband cântând o melodie foarte frumoasă(noua lor melodie "Hey you"). Și așa s-a terminat și sezonul al II-lea, dar să nu uităm că va urma alt sezon în toamnă!

Sezonul 3[modificare | modificare sursă]

Trupa LaLa Band se unește pentru noi concerte și LaLa distracție. Încep printr-o vacanță la Mamaia, la mare. Fac un "spectacol-summer" Anca și Andrei- cuplul principal care își continuă povestea de dragoste, și Ioana și Vlad, un cuplu principal foarte drăguț. Monica și Dima, Sara și Cristi, Sofia și Bubu - cupluri care vor trece prin multe încercări, rămâne de văzut dacă vor ramane nedespărțiți. Anca se pierde noaptea în apă și Vlad o caută, dar nu o găsește. La sfârșit o găsește. Mai târziu, Andrei și Sofia pleacă în America, iar Ioana și Bubu sunt dezamăgiți. Totodată sunt răpiți de către "cel mai mare fan al lor", Dragoslav. Le dă drumul prin pădure pentru a-i vâna cu ceilalți hoți. George, un băiat care lucrează pentru poliție, lucrează sub acoperire pentru Dragoslav pentru a-l aresta. Anca este prinsă și adusă la ceilalți. La drum, ei sunt prinși de Dragoslav și de hoți. Vlad disperă fiindcă nu știe de Anca. Ea iese din mașină cu o bombă legată de ea. Vlad încearcă să dea jos bomba dar nu poate. Vlad o îmbrățișează pe Anca, George apasă pe buton și bomba explodează în câteva minute. George a pus bomba în copac și Anca nu a murit. După ceva timp, se întoarce Sofia din America, iar Liviu află că este infectat cu HIV. Sofia și Rafael formează un cuplu. La ziua Ioanei, Anca leșină, din cauza unei infecții la rinichi. Peste puțin timp, intră în comă profundă. Vine Andrei din America și rămâne definitiv în România. Un miracol de Crăciun o readuce la viață pe Anca. Ioana zice ca nu mai simte nimic pentru Andrei, și vrea să-l facă să sufere, chiar dacă încă îl iubește, așa cum a făcut-o el, prefăcându-se îndrăgostită de Liviu.²

Distribuție și persoanje[modificare | modificare sursă]

Personajele principale din Pariu cu viața
Actor Personaj Sezon
1 2 3 4
Alina Eremia Ioana Popa Principal
Dorian Popa Andrei Anghel Principal
Cristina Ciobănașu Anca Anghel Principal
Sore Mihalache Sara Năstase Principal
Carmen Tănase Mara Anghel Principal
Elvira Deatcu Tănțica Cercel Principal
Marin Moraru Silviu Crăciun Principal
Adela Popescu Raluca Dumitrescu Principal
Radu Vâlcan Tudor Neacșu Principal
Lala Band Lala Band Principal
Doru Ana Alexandru Anghel Principal Invitat
Radu Gabriel Gică Popa Principal
Diana Dumitrescu Andreea Rădulescu Principal
Alexandru Papadopol Bobby Iordache Principal
Dan Condurache Dumitru Dumitrescu Principal
Costin Sforaru Rareș Voinescu Principal
Daniel Popescu Fane Cârciumaru Principal
Teo Trandafir Zâna Crăciun Principal
Ioan Isaiu Dr. Moroșanu Principal
Augustin Viziru Titi Principal
Vlad Gherman Vlad Stănescu Principal Ion Ion Vasile Popa Episodic Principal
Răzvan Fodor Robert Călin Principal
Dan Chiriac (actor) Desene Episodic Principal
Gheorghe Visu Dragoslav Invitat Principal
Alec Secăreanu Jimmy Principal

Difuzare internațională[modificare | modificare sursă]

Tara Titlul adaptat Canal
 Bolivia Apuestale a la Vida Red ATB
 Italia Una scommessa con la vita Babel TV
 Mexico Apuesta por la vida TIIN TV
 Moldova Pariu cu viața Pro TV Chișinău

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ Gândul.info

Legături externe[modificare | modificare sursă]