Sari la conținut

Aniela

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Aniela

Logoul Aniela
ActoriAdela Popescu, Mihai Petre, Sabina Posea, Bogdan Albulescu, Dan Condurache, Diana Dumitrescu, Nicoleta Luciu, Emil Măndănac, Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Florina Cercel, Stela Popescu, Ioan Isaiu, Augustin Viziru
Țară de origine România
Limbă(i)română
Nr. de sezoane1
Nr. de episoade111/160
Producție
Producător(i)Ruxandra Ion
Perioadă de difuzare90 min.
Difuzare
Canal originalAcasă TV
Format imagine16:9 576p
Difuzare originală14 septembrie 2009 - 22 aprilie 2010

Aniela este un serial TV (dramă) produs de Promance și Media Pro și regizat de Iura Luncașu, Alex Fotea, Bogdan Dumitrescu și Mihai Brătilă. Premiera serialului a avut loc la data de 14 septembrie 2009, pe postul Acasă TV. Personajul principal al serialului este Aniela Elefterios, interpretată de Adela Popescu.

Până la moartea tatălui ei a trăit într-o lume de vis. Urma să se mărite cu prințul Mihail, provenit dintr-o familie nobilă. După ce mama Anielei, Maruca, vinde casa de pe Ulița Mare și conacul de la Ștefănești, cele două se hotărăsc să se mute la schitul familiei Vulturescu, dar din întâmplare sunt invitate la palat la Vulturesco unde cei doi (Aniela și Radu) își continuă dragostea începută în seara balului de Sf. Maria.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Cu participarea:

Și:

Copii:

Recepția[modificare | modificare sursă]

Drama a fost bine primită de public, primul episod având o audiență de peste 1.300.000 de telespectatori, conform datelor furnizate de GFK România.[1] În primele două săptămâni de difuzare a fost cel mai urmărit serial din România, iar Aniela a devenit, de la debut și până în prezent, cea mai urmărită producție românească difuzată de Acasă în rândul publicului cu studii superioare.[2]

Deși la prima difuzare de pe Acasă TV serialul Aniela s-a terminat pe 22 aprilie 2010 cu un număr de 111 episoade (terminându-se mult prea devreme ca dată față de cum se terminau de obicei serialele românești), finalul a mirat foarte multă lume. Au fost multe povești ale personajelor secundare care nu au fost încheiate, multe acțiuni au rămas neclarificate și nefinalizate. În afara celor două nunți care au dus la finalul fericit mult așteptat, au fost multe secrete care au rămas nedezvăluite. Serialul s-a terminat în mister, iar publicul a simțit că au fost tăiate multe secvențe, multe personaje și acțiuni lăsate în aer. Fanii serialului nu au primit nici până acum o explicație, iar până în momentul actual nu există comunicate sau articole de presă care să vorbească mai multe despre motivul pentru care serialul Aniela s-a terminat atât de brusc.

Misterul a fost descoperit ani mai târziu.

În prezent serialul Aniela se redifuzează pe Acasă Gold zilnic de la orele 22:00 (începand cu data de 1 ianuarie 2024) în varianta de 163 de episoade. Episoadele la care s-a renunțat la prima difuzare pot fi văzute acum, iar secretele nedezvăluite pot fi descoperite. Se pare că la vremea respectivă s-a dorit scoaterea din grilă cât mai rapid a serialului Aniela. Motivele nu s-au aflat niciodată.

Note[modificare | modificare sursă]