Oleg Țulea

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Oleg Țulea (n. 31 martie 1980, orașul Căușeni, județul Tighina) este un om politic din Republica Moldova, care deține în prezent funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Oleg Țulea s-a născut la data de 31 martie 1980 în municipiul Căușeni (județul Tighina). După absolvirea în anul 1997 a Liceului teoretic “A. Mateevici” din Căușeni, a absolvit Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative din cadrul Universității de Stat din Moldova (2002), precum și un masterat în științe politice la acceași facultate (2003) și apoi un masterat în management politic la Academia Postuniversitară “Ovidiu Șincai” din București (2005).

A fost secretar internațional al Consiliului Național al Tineretului din Moldova, participând în această calitate la mai multe schimburi de experiență în străinătate, precum și la coordonarea mai multor proiecte de implicare a tinerilor în deciziile politice.

A aderat la Partidul Democrat din Moldova, fiind ales ca președinte al organizației de tineret al PDM ("Tineretul Democrat"). La alegerile parlamentare din martie 2005, a fost ales în funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, pe listele partidului Blocul electoral Moldova Democrată.

Din data de 1 septembrie 2005 este membru supleant al delegației Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Vorbește foarte bine limbile rusă și engleză și la nivel mediu limba franceză.

Legături externe[modificare | modificare sursă]