Gheorghe Tadici

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Gheorghe Tadici
Date personale
Născut 27 martie 1952 (64 de ani)
Cetățenie România
Ocupație antrenor de handbal[*]

Gheorghe Tadici (n. la 27 martie 1952, Piatra Neamț) este un antrenor român de handbal, una dintre cele mai mari personalități românești din handbalul mondial alături de Cristian Gațu.[necesită citare]

Tatăl său era angajat la Drumuri și Poduri și călătorea foarte mult în interes de serviciu. Urmându-și tatăl, Gheorghe Tadici a frecventat mai multe școli, iar liceul l-a făcut în trei localități, Dej,Jibou și Vișeu de Sus.

După absolvirea Facultății de educație fizică și sport din Cluj Napoca, în anul 1974, a antrenat timp de treizeci de ani echipa de handbal din Zalău, cu care a câștigat trei titluri nationale și cupa City Cup, în 1996. În 2005 a câștigat cu echipa națională medalia de argint la Campionatul Mondial din Rusia, iar în 2007 a ocupat locul 4 la Campionatul Mondial din Franța. În 2006 a preluat echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea până în 2008, cu care a câștigat cinci trofee: titlul în Liga Națională, Cupa României, Supercupa României, Cupa Cupelor, Supercupa Europei, și a trecut în premieră de grupele principale ale Ligii Campionilor, în 2008.Iar acum este din nou antrenor la Zalau.

Legături externe[modificare | modificare sursă]