Educația în Anglia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Educația în Anglia este supravegheată de Departamentul pentru Educație al Regatului Unit. Autoritățile administrației publice locale sunt responsabile pentru punerea în practică la nivel local a reglementărilor din școlile independente ("public schools": https://en.wikipedia.org/wiki/State_school) și din cele finanțate de stat ("state-funded schools": https://en.wikipedia.org/wiki/State-funded_schools_(England)).

Sistemul de educație în Anglia

Sistemul de învățământ este împărțit în etape în funcție de vârstă: Early Years Foundation Stage (vârstele 3-5 ani), învățământul primar (vârstele 5-11 ani), învățământul secundar (vârstele 11-18 ani) și cel terțiar (de la 18 ani).

De la vârsta de 16 ani mai există o perioadă de doi ani de educație cunoscută sub numele de "sixth form" sau "colegiu", care de obicei duce la nivelul A de calificare (similar cu o diplomă de liceu în alte câteva țări), sau la o serie de calificări alternative, cum ar fi BTEC, Bacalaureat International sau Cambridge Pre-U.

Anglia are, de asemenea, și o tradiție a școlarizării la domiciliu; din punct de vedere legal, părinții pot alege să-și educe copiii prin orice mijloace adecvate.