Educația în Anglia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Educația în Anglia este supravegheată de Departamentul pentru Educație al Regatului Unit și Departamentul pentru Afaceri, Inovare și Competențe. Autoritățile administrației publice locale sunt responsabile pentru punerea în practică la nivel local a reglementărilor din școlile publice și cele finanțate de stat.

Sistemul de educație în Anglia

Sistemul de învățământ este împărțit în etape în funcție de vârstă: Early years Foundation Stage (vârstele 3-5), învățământul primar (cu varsta cuprinsa intre 5-11), învățământul secundar (vârsta între 11-18) și terțiar (cu vârste cuprinse între 18+).

De la vârsta de 16 ani mai există o perioadă de doi ani de educație cunoscut sub numele de "sixth form" sau "colegiu", care de obicei duce la nivelul de calificare  A-level (similar cu o diplomă de liceu în alte câteva țări), sau o serie de calificări alternative, cum ar fi BTEC, Bacalaureat International sau Cambridge Pre-U.

Anglia are, de asemenea, o tradiție a școlilor independente și școlarizare la domiciliu; din punct de vedere legal, părinții pot alege să-și educe copiii prin orice mijloace adecvate.