Educația în Anglia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Educația în Anglia este supravegheată de Departamentul pentru Educație al Regatului Unit. Autoritățile administrației publice locale sunt responsabile pentru punerea în practică la nivel local a reglementărilor din școlile independente ("public schools": https://en.wikipedia.org/wiki/State_school) și din cele finanțate de stat ("state-funded schools": https://en.wikipedia.org/wiki/State-funded_schools_(England)).

Sistemul de educație în Anglia

Sistemul de învățământ este împărțit în etape în funcție de vârstă: Early Years Foundation Stage (vârstele 3-5 ani), învățământul primar (vârstele 5-11 ani), învățământul secundar (vârstele 11-18 ani) și cel terțiar (de la 18 ani).

De la vârsta de 16 ani mai există o perioadă de doi ani de educație cunoscută sub numele de "sixth form" sau "colegiu", care de obicei duce la nivelul A de calificare (similar cu o diplomă de liceu în alte câteva țări), sau la o serie de calificări alternative, cum ar fi BTEC, Bacalaureat International sau Cambridge Pre-U.

Anglia are, de asemenea, și o tradiție a școlarizării la domiciliu; din punct de vedere legal, părinții pot alege să-și educe copiii prin orice mijloace adecvate.